ΣΥΡΙΖΑ - Δραγασάκης κατά Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των €37 δισ.: Διάβασε, μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ - Δραγασάκης κατά Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των €37 δισ.: Διάβασε, μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα

«Είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι και να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» προτρέπει τον Κασσελάκη ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα

dragasakis_kasselakis_arthro
Μια ακόμα πληγή στο πολλαπλά λαβωμένο σώμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άνοιξε ο Στέφανος Κασσελάκης με όσα είπε για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, που άφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτηρίζοντάς το ως «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο αντιπρόεδρος, τότε, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, στέλεχος σήμερα της Κεντρικής Επιτροπής, πέρασε στην αντεπίθεση, εγκαλώντας, μεταξύ άλλων, τον νυν πρόεδρο της παράταξης, για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα».

Στην αιχμηρή ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιάννης Δραγασάκης... συμβουλεύει επίσης τον Στέφανο Κασσελάκη να μην εκτίθεται και να μην δίνει λαβή στη ΝΔ. Αναλυτικά, έγραψε ο κ. Δραγασάκης: 

«Πρόεδρε, σήμερα είπες "Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου".
Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις:
• Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.
Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για να διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν "μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή" που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο.
• Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.
Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν' αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».

anartisi_dragasaki

Νέα συνέντευξη Κασσελάκη στο... δρόμο: Το μαξιλάρι των €37 δισ. ήταν η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα σήμερα, η κάμερα της εκπομπής Live news συνάντησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλάκα,  ενώ εκείνος κατευθυνόταν στη Βουλή. Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε μαζί σε όποια λαϊκή της χώρας επιθυμεί. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα μέλη της Ομπρέλας. 

«Το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που άφησε ο κ. Τσακαλώτος ήταν η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κασσελάκης, ενώ υποστήριξε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Φίλη, ο πρώην υπουργός Παιδείας του ζήτησε να μην χρησιμοποιεί τον όρο «πατριωτική Αριστερά». 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cwynvm2eypcp)



«Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός αντιδρά στην άμεση δημοκρατία» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη διαγραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την Κ.Ο του κόμματος. 

Με σαφείς αιχμές προς τους αντιφρονούντες στο κόμμα του, ο κ.Κασσελάκης τόνισε: «θέλω να έχω στην ομάδα μου καλά παιδιά. Καλούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Ελάτε να δουλέψουμε… Προφανώς το κόμμα είχε παθογένειες». 



Η κάμερα της εκπομπής Live news συνάντησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλάκα,  ενώ εκείνος κατευθυνόταν στη Βουλή. Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε μαζί σε όποια λαϊκή της χώρας επιθυμεί.

Για το τηλεφώνημα στην Έφη Αχτσιόγλου, είπε ότι την πήρε τηλέφωνο για να τείνει χείρα φιλίας.


Κλείσιμο

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αρνούνται να επιστρέψουν τις έδρες τους τόνισε: «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα».


Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ακόμα ότι «χάθηκαν 600.000 ψήφοι στην αποχή και αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι». «Εγώ θέλω μια κυβερνητική σύγχρονη αριστερά» πρόσθεσε.

Για την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τα εξής: «Βεβαίως και είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας. Θέλουμε στιβαρή άμυνα. Να μην αποστρατιωτικοποιούνται τα νησιά μας».

«Υπάρχει ανάγκη από τον λαό να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα άτομο σε δυο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Θέλει υπομονή γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στην κόντρα του με τον Αδωνι Γεωργιάδη τόνισε ότι ο τελευταίος δεν έχει ενσυναίσθηση και πως αν ήταν πρωθυπουργός θα του είχε ζητήσει την παραίτησή του».

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, σχολίασε ότι «πρέπει αυτοί οι αγώνες, αυτή η αντίσταση, να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας»

Αμέσως μετά τόνισε πως «πρέπει να έχουμε μεγάλες επενδύσεις σε στέγη, σε περιβάλλον, στο θέμα της φτώχειας και εννοείται και στα δικαιώματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι ανάγκες του ελληνικού λαού. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία στυγνή δεξιά κυβέρνηση. Η αριστερή πολιτική μου είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλω ο Έλληνας να χρειάζεται μια λαμογιά για να πάει μπροστά».


Οι αντιφάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Η «Ομάδα Αλήθειας» κατέγραψε τις αντιφάσεις του κ. Κασσελάκη σχετικά με το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ: Στη σημερινή του συνέντευξη μίλησε για την «πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε μάλιστα ότι θα μπορούσε ο κ. Τσακαλώτος να χρησιμοποιήσει μέρος του για να καλύψει λαϊκές ανάγκες, ενώ στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ είχε εκθειάσει το «μαξιλάρι», μνημονεύοντας και σχετικούς επαίνους Διεθνών Οίκων, όπως οι S&P. 
Σημειώνεται ότι παρά την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - κυρίως από τον Παύλο Πολάκη, που κατηγορούσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και για την ήττα του 2019 -  το «μαξιλάρι» ήταν μνημονιακή υποχρέωση, μια «εγγύηση» της χώρας ότι δεν θα υπήρχαν προβλήματα στην αποπληρωμή του χρέους.  

Δείτε την ανάρτηση της «Ομάδας Αλήθειας»: 
 







Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: «Έθαψαν 179 νεκρούς σε ομαδικό τάφο» στο νοσοκομείο αλ Σίφα – Ανάμεσά τους και 7 πρόωρα νεογνά

Μαραθώνιος: Η ηλικιωμένη που εμψύχωνε όλους τους δρομείς «σα να ήταν παιδιά της» - Δείτε βίντεο

Ο παίκτης του χόκεϊ που έκοψε τον λαιμό του αντιπάλου του με το παγοπέδιλο καταχειροκροτήθηκε στο γήπεδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης