Οπαδική συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε δέκα κατηγορούμενους της ίδιας ομάδας

Οπαδική συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε δέκα κατηγορούμενους της ίδιας ομάδας

Ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν εντός της εβδομάδας - Με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύονται δύο τραυματίες

katigoroumenoi-6
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος δέκα κατηγορουμένων, οπαδοί της ίδιας ομάδας, που συνελήφθησαν για την άγρια οπαδική συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή της Βούλγαρη, στη Θεσσαλονίκη.

Το κακούργημα αφορά το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Επιπλέον απαγγέλθηκαν κατηγορίες, σε όλους τους κατηγορούμενους, σε βαθμό πλημμελήματος, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, συμπλοκή, διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων κι άλλα αδικήματα, κατά περίπτωση.

Καθώς η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι ενιαία για όλους του κατηγορούμενους, και οι δώδεκα παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή. Ένας 16χρονος συλληφθείς ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα λόγω ανηλικότητας, θα λάβει κλήση για να απολογηθεί, όπως και οι δύο τραυματίες όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Υπενθυμίζεται πως στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν νωρίτερα κατώφλι 12 από τους συνολικά 15 συλληφθέντες (ηλικίας 16-37 ετών), καθώς οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο Παπανικολάου με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Κλείσιμο
Όλοι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν εντός της εβδομάδας (οι τρεις την Τρίτη, οι εννιά την Πέμπτη). Και οι δώδεκα κατηγορούμενοι παραμένουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους στον ανακριτή.

Σε σοβαρή κατάσταση δύο άτομα

Την ίδια ώρα, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται φρουρουμενοι στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, οι δύο τραυματίες από την άγρια οπαδική συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην περιοχή της Βούλγαρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νεαροί, 22 και 26 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, φέρουν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παραμένουν στην νευροχειρουργικη κλινικη του νοσοκομείου. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο άντρες ο οποίος φέρεται να δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από ένα ξύλο με καρφιά, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Και τα δύο άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του και παρακολουθούνται από τους γιατρούς της στην νευροχειρουργικη.

Για το οπαδικό επεισόδιο, δεύτερο σε σειρά την ίδια ημέρα, αρχικά ανακοινώθηκε η σύλληψη 13 ατόμων ηλικίας από 16 έως 37 ετών ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 30 και 18 ετών και, επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη εκ των εμπλεκομένων, ενός 21χρονου, ο οποίος αναζητείται.

Ειδήσεις σήμερα:

O Kούλογλου στον Δανίκα: Η εκλογή Κασσελάκη δεν θα γινόταν ούτε σε επαρχιακό κυνηγετικό σύλλογο


«Είναι δολοφόνος, το έκανε επίτηδες»: Θύελλα κατά του παίκτη που έκοψε τον λαιμό του αντιπάλου του με παγοπέδιλο


Βίντεο: Σόου με 2023 drone στην Κωνσταντινούπολη για τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης