Αρχαία νομίσματα και κροτίδες εντοπίστηκαν σε σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης

Αρχαία νομίσματα και κροτίδες εντοπίστηκαν σε σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης

Βρέθηκαν 20 αρχαία νομίσματα τα οποία παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου για να χρονολογηθούν και να αξιολογηθούν

Hrakleio-arxaia-nomismata-krotides
Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες, οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης εντοπίζουν αρχαία νομίσματα στην κατοχή Ελλήνων κατοίκων του νησιού, με αποτέλεσμα να εξετάζεται αν είναι προϊόντα λαθρανασκαφών και αν αυτές έγιναν στην ίδια περιοχή, που δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Ο δεύτερος Έλληνας συνελήφθη την Πέμπτη σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς, οι οποίοι έκαναν στοχευμένο έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαινε και, στη συνέχεια, ερεύνησαν το σπίτι του. Συνολικά, βρήκαν 20 αρχαία νομίσματα τα οποία παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου για να χρονολογηθούν και να αξιολογηθούν, ενώ κατασχέθηκαν και 39 κροτίδες, δυο μαχαίρια και μια θήκη κυνηγετικού όπλου. Ο δράστης παραπέφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ειδών πυροτεχνίας και περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και άλλος ένας Έλληνας, ο οποίος είχε συλληφθεί το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, μετά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του Τ.Α.Ε. στο σπίτι του σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, όπου είχαν κατασχεθεί ένα πιστόλι που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, τρία κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια σκοπευτική διόπτρα και 440 κροτίδες, αλλά και 19 αρχαία νομίσματα την προέλευση των οποίων δεν αποκάλυψε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Απίστευτες εικόνες - Πήγαν για μπάνιο παρά τους βομβαρδισμούς στο Τελ Αβίβ - Όταν ήχησαν οι σειρήνες, κρύφτηκαν στον υπόνομο

Διπλωματικές πηγές: Γιατί η Ελλάδα επέλεξε αποχή στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη Γάζα

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940 - Κοσμοσυρροή στην οικία Μεταξά, εκεί που ακούστηκε το ιστορικό «Όχι» - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης