Παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιάν Λεκορνί αλλά και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση, πραγματοποιήθηκε στο Λοριάν της Βρετάνης η επίσημη τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας FDI (Belh@rra) του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με την ονομασία «Κίμων F-601» στις αρχές Οκτωβρίου.
Η Naval Group που συχνά μοιράζεται υλικό από την πορεία προόδου των εργασιών για τις ελληνικές φρεγάτες, δημοσίευσε τώρα ένα βίντεο που δείχνει τις πυρετώδεις προετοιμασίες στα ναυπηγεία της Βρετάνης πριν την καθέλκυση στις 4 Οκτωβρίου.
Δείτε το βίντεο:
Ο «Κίμων» αποτελεί την πρώτη από τις τρεις ολοκαίνουργιες φρεγάτες Belharra που θα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως μέσα στο 2024 θα ακολουθήσουν οι δοκιμές του πλοίου και μέχριτα τέλη του 2024 έως τις αρχές 2025 θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό και θα ενταχθεί στο στόλο.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η δεύτερη φρεγάτα με την ονομασία «Νέαρχος» αναμένεται να παραδοθεί το φθινόπωρο του 2025 και η τρίτη φρεγάτα με την ονομασία «Φορμίων» αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό εντός του 2026.
Ειδήσεις σήμερα:
Η LA VIE EN ROSE προτείνει μια ολοκληρωμένη ρουτίνα φροντίδας για σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα – Το spring reset που χρειάζεται τώρα η επιδερμίδα σου.
Με μια τεράστια γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων που εκτείνεται σε 24 βασικές σειρές, η Mapei Hellas δεν προσφέρει απλώς χημικά και δομικά προϊόντα για την κατασκευή. Προσφέρει τη βεβαιότητα ότι το έργο σας θα ολοκληρωθεί σωστά και θα αντέξει στον χρόνο.
Το ενιαίο ψηφιακό οικοσύστημα της Vodafone συνδυάζει την προστασία με τη συνδεσιμότητα δημιουργώντας ένα περιβάλλον που υποστηρίζει ουσιαστικά παιδιά και γονείς.