Φωτιές: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς σε Χαλκιδική, Ιωάννινα και Κεφαλονιά

Φωτιές: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς σε Χαλκιδική, Ιωάννινα και Κεφαλονιά

Πρόκειται για τρεις άνδρες με τους δύο να κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση - Για τα περιστατικά έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές

Collage_Maker-23-Aug-2023-01-33-AM-2338
Η πυροσβεστική προχώρησε την Τρίτη στη σύλληψη τριών ανδρών σε Χαλκιδική, Ιωάννινα και Κεφαλονιά που θεωρεί υπαίτιους εμπρησμών.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηπείρου συνελήφθη άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε χόρτα στην αυλή σπιτιού στην περιοχή 'Ανω Πεδινών του δήμου Ζαγορίου Ιωαννίνων. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Παράλληλα, συνελήφθη ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Πλατάνια του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη συνελήφθη έπειτα από έρευνες ανακριτικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), εποχικός πυροσβέστης στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση στην περιοχή Αγίας Ειρήνης Κεφαλληνίας.

Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερα έτη άλλες πέντε δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της Κεφαλονιάς. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή.



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Κρανίου τόπος η Φυλή - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα καμένα σπίτια

Κόρινθος: Ακυβέρνητο ιστιοφόρο με 6 επιβαίνοντες - Θυελλώδεις άνεμοι 8 μποφόρ

Saudi Pro League: Τα «πετροδόλαρα» αγοράζουν τα πάντα και οι Σαουδάραβες... σαρώνουν στο μεταγραφικό παζάρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης