Τι ψάρια πιάνεις; Όσα χρειάζεσαι για το πιο αποτελεσματικό ψάρεμα

Τι ψάρια πιάνεις; Όσα χρειάζεσαι για το πιο αποτελεσματικό ψάρεμα

Προμηθευτείτε τον κατάλληλοι εξοπλισμό

shutterstock_1111996955

Μήπως ανήκετε σε ανήκετε σε εκείνους που δεν αντέχουν τις ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας στην παραλία αλλά βλέπουν τη θάλασσα ως μια ευκαιρία διασκέδασης; Είστε από εκείνους που απολαμβάνεται το φρέσκο ψάρι που πιάνεται μόνοι σας;

Όποια και αν είναι η απάντησή σας το σίγουρο είναι πως το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για να επιδοθείτε στο ψάρεμα.

Πριν αρχίσετε όμως να ψαρεύετε, θα πρέπει να μάθετε μερικούς βασικούς κανόνες. Και φυσικά να έχετε προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να απολαύσετε το νέο σας χόμπι.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε είναι περιορισμένος και πολύ οικονομικός. Στην περίπτωση δε που επιλέξετε να τον προμηθευτεί από την τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε είδη αλιείας και ψαρέματος, όπου θα βρείτε προσφορές που αγγίζουν ακόμη και το -80%.

Παραγγέλνοντας τα απαραίτητα από την πλατφόρμα, θα έχετε και τη σιγουριά ότι θα φτάσουν στην πόρτα σας άμεσα ώστε να τα πάρετε μαζί σας, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε. Επιλέξτε δε την υπηρεσία παράδοσης SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, ώστε όλα να σας παραδοθούν σε μια αποστολή. Πλέον στο SHOPFLIX κάνετε τις αγορές και κερδίζετε πάντα. Με κάθε παραγγελία άνω των 60 ευρώ με οποιαδήποτε κάρτα Visa κερδίζετε απευθείας επιστροφή 10 ευρώ στην κάρτα σας για να συνεχίσετε τις αγορές στο SHOPFLIX.

Τι θα χρειαστείτε

Ακόμη και αν δεν έχετε ξαναψαρέψει ποτέ, σίγουρα γνωρίζετε ότι ο πιο δημοφιλής τρόπος για ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή, είναι το καλάμι ψαρέματος. Κάθε καλάμι διαφέρει ανάλογα με το υλικό κατασκευής και το βάρος τους.

Για το παράκτιο ψάρεμα είναι σημαντικό το καλάμι σας να διαθέτει μακριά λαβή και να είναι κατάλληλο για casting (δηλαδή για μακρινές βολές).

Στην περίπτωση που θέλετε να πιάσετε ψάρια – κυνηγούς καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ένα καλάμι με μηχανισμό spinning.

Η καθετή και συρτή είναι οι πιο διαδεδομένες τεχνικές ψαρέματος από σκάφος, που στοχεύουν σε μεγάλη γκάμα ψαριών. Τα καλάμια ψαρέματος για συρτήκαθετή μπορεί να φτάσουν σε μήκος 1.5 με 2 μέτρα.

Στην αγορά θα βρεις ακόμη και τεχνητά δολώματα, τα οποία μοιάζουν με ζωντανά δολώματα που επιπλέουν πάνω στο νερό και ξεγελούν τα ψάρια. Συνήθως έχουν έντονα χρώματα, καθώς ορισμένα ψάρια προσελκύονται από αυτά.

Πετονιά και αγκίστρι

Πρώτο σας μέλημα θα πρέπει να είναι η επιλογή της κατάλληλης πετονιάς, που να μπορεί να αντέξει τις προσπάθειές σας να μυηθείς στην τέχνη της αλιείας. Οσο πιο λεπτή είναι τόσο πιο εύκολα θα αντιλαμβάνεστε τα τσιμπήματα

Ακολούθως επιλέξτε το αγκίστρι. Που μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά μπορεί να κρίνει αν το ψάρι όντως θα πιαστεί, αντί να φύγει και να χαθεί. Εξάλλου, στα αγκίστρια το μέγεθος όντως δεν μετράει. Σημασία έχει να είναι αιχμηρά, ώστε να μην υποχωρούν στις αντιστάσεις του ψαριού.

Ιδιαίτερα χρήσιμη για το ψάρεμα με πετονιά είναι μια απόχη ψαρέματος γιατί θα σας βοηθήσει να βγάλετε τη ψαριά σας έξω από νερό εύκολα.

Επιλέξτε μια μεγάλη απόχη ώστε να χωρά και ψάρια μεγαλύτερους μεγέθους. Προτιμήστε εκείνες που έχων σταθερή στεφάνη και όχι αναδιπλούμενη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης