Βρήκαν το καλάσνικοφ των εισβολέων στην Τανάγρα

Βρήκαν το καλάσνικοφ των εισβολέων στην Τανάγρα

Χρειάστηκε να περάσει ενάμισι μήνας από την εισβολή ενόπλων που πυροβολούσαν εναντίον των σκοπών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας, για να βρεθεί μέσα στον περιφραγμένο χώρο της αεροπορικής βάσης ένα επιθετικό τυφέκιο καλάσνικοφ!

Βρήκαν το καλάσνικοφ των εισβολέων στην Τανάγρα
Χρειάστηκε να περάσει ενάμισι μήνας από την εισβολή ενόπλων που πυροβολούσαν εναντίον των σκοπών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας, για να βρεθεί μέσα στον περιφραγμένο χώρο της αεροπορικής βάσης ένα επιθετικό τυφέκιο καλάσνικοφ! Η ανακάλυψή του δίνει νέα τροπή στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που αρχικά είχε θεωρηθεί ότι ήταν… «κυνηγοί» χαλκού!

Το όπλο που χρησιμοποιούν αποφασισμένοι κακοποιοί και όχι… κλεφτρόνια, βρέθηκε πεταμένο σε ένα σημείο γεμάτο μεγάλα αγριόχορτα που το έκρυβαν κι έτσι δεν είχε εντοπιστεί κατά τις εξονυχιστικές (;) έρευνες που είχαν γίνει μετά την εισβολή της 21ης Ιουνίου! Το καλάσνικοφ παραδόθηκε στην Εγκληματολογική Υπηρεσία και έχει μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων, για να εξακριβωθεί αν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Τρεις ημέρες μετά την εισβολή, η Αστυνομία εντόπισε ένα αεροβόλο πιστόλι κρότου με αμπούλες αερίου, το οποίο οι δράστες πέταξαν από τον φόβο τους όταν εντοπίστηκαν. Στο κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φτάσει στο στρατόπεδο, είχαν βρεθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός σεσημασμένου Αλβανού κακοποιού. Όλα, πια, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι εισβολείς εκτελούσαν μια οργανωμένη καταδρομική επιχείρηση με προφανή στόχο τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου!

Κλείσιμο
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ένα ύποπτο αυτοκίνητο να κινείται κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, στα όρια της αεροπορικής βάσης. Όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα για έλεγχο, οι δυο επιβάτες άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό και, προσπαθώντας να διαφύγουν, πέρασαν την περίφραξη του αεροδρομίου και εισέβαλαν στην 114 Πτέρυγας Μάχης. Αμέσως κινητοποιήθηκε η ασφάλεια του αεροδρομίου μαζί με τον σκύλο της μονάδας, που τους εντόπισε και τους καταδίωξε. Όμως, οι δράστες πυροβόλησαν και πάλι ακινητοποιώντας τους φρουρούς και βγήκαν από την αντίθετη πλευρά, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από την περιοχή της Ραφήνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης