Κρήτη: Νέα στοιχεία 14 χρόνια μετά τη δολοφονία της 53χρονης Βρετανίδας - Τι αποκαλύπτει το ημερολόγιό της

Κρήτη: Νέα στοιχεία 14 χρόνια μετά τη δολοφονία της 53χρονης Βρετανίδας - Τι αποκαλύπτει το ημερολόγιό της

Τι συμπεραίνει η οικογένεια της 53χρονης από την τελευταία καταχώρησή της στο ημερολόγιο - Η ξαφνική απόφαση να πάει βόλτα στο Ηράκλειο

jean-hanion
Η οικογένεια της Jean Hanlon που δολοφονήθηκε στην Κρήτη πριν από 14 χρόνια πιστεύει ότι βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στον εντοπισμό του δολοφόνου της.

Η 53χρονη βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι του Ηρακλείου στην Κρήτη τον Μάρτιο του 2009, αλλά οι αρχές δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν τον τρόπο με τον οποίο έπαθε κακό. Οι αξιωματούχοι που ερευνούν την υπόθεσή της επιβεβαίωσαν ότι ο θάνατος της 53χρονης ήταν δολοφονία, αλλά δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να ασκηθεί δίωξη, αναφέρει η Daily Record.

Οι φίλοι της επιβεβαίωσαν ότι η Jean συνάντησε έναν άνδρα τη νύχτα που πέθανε - αλλά αυτός δεν εντοπίστηκε ποτέ και παραμένει ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της. Η έλλειψη πληροφοριών στο λεπτομερές ημερολόγιο της Jean σχετικά με το ποιον συνάντησε είναι αυτό που οδήγησε την οικογένειά της να πιστέψει ότι ο άνδρας ήταν κάποιος που γνώριζε.

Στο ημερολόγιό της, το οποίο ανακάλυψαν οι γιοι της μετά το θάνατό της, η Jean κατέγραφε τα σχέδιά της να επισκεφθεί το σπίτι της φίλης της Pat για να φροντίσει την ανάπηρη κόρη της - αλλά, το προηγούμενο βράδυ, δολοφονήθηκε.
ezgif_com-webp-to-jpg__4_
Το ημερολόγιο της Βρετανίδας Jean Hanlon
 

Ο Μίκαελ Πόρτερ, ο νεότερος γιος της Jean, δήλωσε: «Η μαμά μου πέθανε το βράδυ της 9ης Μαρτίου 2009 και η τελευταία της καταχώρηση έγινε το πρωί της ημέρας που πέθανε. Εγώ και ο Ντέιβιντ βρήκαμε το ημερολόγιο της στο διαμέρισμά, μαζί με άλλα ημερολόγια ετών. Ήταν ένα συναισθηματικό εύρημα, καθώς μας έδινε μια εικόνα της ζωής της μαμάς μας. Ένιωσα ότι ήταν λάθος, καθώς ήταν ο προσωπικός της χώρος, οπότε ένιωσα ότι εισβάλλουμε ή παραβιάζουμε την ιδιωτική της ζωή, αλλά ήταν όλα για τους σωστούς λόγους.

Η μητέρα μας ήταν πολύ αξιόπιστη. Ήξερε ότι θα πήγαινε στο σπίτι της Pat την επόμενη μέρα, καθώς είχε συμφωνήσει να προσέχει την κόρη της και προετοιμαζόταν επί μέρες για να οργανωθεί γι' αυτό. Έτσι, το γεγονός ότι ήξερε ότι είχε αυτή την πολύ σημαντική υποχρέωση με κάνει να αισθάνομαι ότι η νύχτα που βγήκε έξω ήταν κάτι που έγινε την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με το ημερολόγιό της, δεν ήταν μια προκαθορισμένη συνάντηση. Η μαμά έγραψε τα πάντα στο ημερολόγιό της».
ezgif_com-webp-to-jpg__2_
Η τελευταία καταχώρηση στο ημερολόγιο της Βρετανίδας Jean Hanlon
Κλείσιμο
 

Όπως λέει επίσης ο γιος της «Η τελευταία της καταχώρηση ήταν πολύ απλή, απλά για την κανονική καθημερινή της ζωή. Αλλά καμία αναφορά σε διαδικτυακές γνωριμίες, ότι έχει γνωρίσει κάποιον ή ότι σχεδιάζει να γνωρίσει κάποιον. Οπότε αυτό το γεγονός με κάνει να πιστεύω ότι η έξοδός της εκείνο το βράδυ ήταν μια αυθόρμητη απόφαση ή ότι έπεσε πάνω σε κάποιον που γνώριζε».

Ο Μίκαελ είπε ότι η απόσταση που διένυσε η Jean είναι ένας επιπλέον δείκτης ότι ο άνδρας που συνάντησε δεν ήταν ξένος. «Η μητέρα μου ταξίδεψε στο Ηράκλειο, το οποίο είναι μια διαδρομή 23 λεπτών με ταξί ή αυτοκίνητο και δεν οδηγούσε και ήταν χειμώνας, οπότε τα λεωφορεία δεν ήταν συχνά». Η μητέρα τριών παιδιών είχε μετακομίσει από το Dumfries για να ξεκινήσει μια νέα ζωή το 2005.

ezgif_com-webp-to-jpg__3_
Τα παιδιά της Jean στα 10 χρόνια από τον θάνατό της

Το χρονικό των ερευνών

Η Jean Hanlon ήταν μία γυναίκα που λάτρεψε την Κρήτη και γι’ αυτό επέλεξε να ζήσει στο νησί. Το πτώμα της εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή της, δηλαδή στις 9 Μαρτίου του 2009. Στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατος της οφείλεται σε πνιγμό εντός θαλάσσιου ύδατος συνεπεία κάκωσης του αυχένα με πλήρη διατομή του εγκεφαλικού στελέχους αποτέλεσμα πτώσης στο νερό από ύψος.

Στη συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατός της επήλθε από πτώση και πρόσκρουση σε έδαφος και υπήρξε η εκτίμηση ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα και γινόταν λόγος για ατύχημα. Τελικώς ο θάνατός της αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία, δίνοντας φυσικά νέα τροπή στις έρευνες.

Από τη στιγμή της ανεύρεσης του πτώματος της 53χρονης η υπόθεση έχει ανοίξει και έχει κλείσει τρεις, τουλάχιστον φορές ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί ο δολοφόνος της. Η οικογένειά της ζητά η υπόθεση αυτή να μην ξεχαστεί και όποιος γνωρίζει το οτιδήποτε να βοηθήσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρομακτικό βίντεο: Καταιγίδα «ξήλωσε» τέντα σε εστιατόριο - «Πέταξαν» όσοι την κρατούσαν

Τραμπ μετά τη σύλληψη και την απελευθέρωσή του: «Η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί στις εκλογές του 2024»

«Θα σε στείλω στην εντατική»: Πώς τρομοκρατούσε η σπείρα των body builder τα νότια προάστια

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης