Δολοφονία Καραϊβάζ: «Είναι ένα καλοστημένο σίριαλ» ισχυρίζεται από τα κρατητήρια ο 40χρονος

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Είναι ένα καλοστημένο σίριαλ» ισχυρίζεται από τα κρατητήρια ο 40χρονος

«Το φορτηγάκι είναι του αδελφού μου γιατί δουλεύει» υποστηρίζει ο 40χρονος - Οι ισχυρισμοί της οικογένειας των συλληφθέντων που θα απολογηθούν την Τετάρτη

xaraivaz-m
Επιμένει στην άρνηση εμπλοκής του ο 40χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, λίγες ώρες αφότου η δικηγόρος των δύο αδερφών υποστήριξε ότι «υπάρχουν άλματα λογικής». Την ίδια στιγμή, λίγες ώρες προτού απολογηθουν οι συλληφθέντες, την Τετάρτη, συγγενείς τους, η μητέρα τους, ειδικότερα, προέβη σε δημόσιες τοποθετήσεις, κάτι το οποίο έκανε και η σύζυγος του δεύτερου συλληφθέντα, του 48χρονου. 

Μιλώντας στον Alpha μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο 40χρονος υποστηρίζει ότι όλο αυτό πρόκειται είναι ένα «καλοστημένο σίριαλ». Ισχυρίζεται επίσης ότι δεν έχει σχέση με τα λεγόμενα «πακιστανικά» τηλέφωνα και κάνει λόγο πως αν είναι να μπει στη φυλακή προκειμένου να ξεχαστούν τα Τέμπη, ας μπει.

«Εξηγήστε μου για ποιο λόγο είμαι κατηγορούμενος, για ένα μήνυμα που έστειλε ένας άγνωστος, που δεν τον έχουν βρει; Ήμουν πουθενά εγώ εκεί; Έχουν βρει ένα DNA, ένα τηλέφωνο; Ένα μήνυμα που έστειλε ένας άγνωστος, που δεν έχουν βρει την προέλευση, μετά από δυο χρόνια, με φωνάζουν εμένα και με κατηγορούν. Αυτό είναι το ένα στοιχείο και το μοναδικό για τη δεύτερη δολοφονία. Αυτό είναι το στοιχείο που μου χρεώνει τη δεύτερη δολοφονία. Ότι κάποιος ξένος, που δεν τον έχουν βρει, έστειλε αυτό το μήνυμα και χρεώνει τέσσερα ονόματα. Σε αυτά τα τέσσερα ονόματα είμαι χρεωμένος, μόνο εγώ» υποστηρίζει αρχικά ο 40χρονος.


Οι απαντήσεις του κατηγορούμενου στις ερωτήσεις για τη δολοφονία

Πως το εξηγείτε αυτό;

Εσείς θα μου πείτε πως το εξηγείτε, για εγώ… είναι ανεξήγητο και είμαι εγώ να καταστραφεί η ζωή μου. Δεν έχω κάνει τίποτα.

Αυτό το είχαν από το ’21. Από το ’21 μέχρι σήμερα, σας είχαν ενοχλήσει ποτέ να σας πουν…

Ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ…

Ούτε εσάς, ούτε τον αδελφό σας;

Κανέναν και ποτέ. Αυτά τα μηνύματα τα δυο, έχουν τέσσερα ονόματα. Απ’ αυτά τα ονόματα, είμαι μόνο εγώ κατηγορούμενος.

Κλείσιμο
Τα άλλα δυο ονόματα τα ξέρετε; Τα γνωρίζετε σαν πρόσωπα;

Τον έναν τον ξέρω, τον άλλο δεν τον ξέρω.

Γι’ αυτά τα τηλέφωνα που λένε, τα πακιστανικά, τι έχετε να πείτε;

Αυτά τα τηλέφωνα τα πακιστανικά… δεν έχω καμία σχέση, δεν ξέρω τον άνθρωπο, μάλιστα να θέλετε πηγαίνετε ρωτήστε τον άνθρωπο αν με ξέρει ή οτιδήποτε, δεν έχω πάει σε αυτό το μαγαζί, δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, δεν έχουν χτυπήσει ποτέ οι γραμμές μου, δίπλα στις γραμμές αυτές.

Το φορτηγάκι είναι του αδελφού μου γιατί δουλεύει. Μπορεί να το δικαιολογήσει και να το αιτιολογήσει ο αδελφός μου αυτό το πράγμα. Εγώ δεν υπάρχω πουθενά. Δεν υπάρχω πουθενά, πουθενά, πουθενά. Σαν οντότητα, σαν DNA, σαν φωτογραφία, σαν παρουσία, σαν κεραία, σαν τηλέφωνο, σαν οτιδήποτε, σαν κάτι. Αυτό είναι ένα ωραίο, καλοστημένο σίριαλ. Την Τετάρτη με το καλό, θα ρωτήσω το λαό και τη δικαιοσύνη για ποιο λόγο με προφυλάκισαν.

Θεωρείτε δεδομένο ότι θα προφυλακιστείτε;

Αν είναι να απαλύνω εγώ τις μαμάδες και τους πατεράδες των παιδιών που χάθηκαν, την ψυχούλα τους, να μπω φυλακή και να ξεχαστούν τα Τέμπη, να μπω παιδιά, να μπω. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Εγώ είμαι σε άθλια κατάσταση. Τα παιδιά μου έχουν εκτεθεί, οι δουλειές μου έχουν εκτεθεί, η μητέρα μου κλαίει, χάνει τα δυο της αγόρια, χάνουμε τη ζωή μας.

Εσείς κάνατε αυτόν τον διάλογο με τη μητέρα σας που φάνηκε ότι…

Φυσικά τον κάναμε, φυσικά. Η μητέρα μου μιλούσε για την καθαριότητα, έχουμε μια καλή εταιρία, η οποία μας έχει δώσει 25 δουλειές, τις οποίες τις έχουμε δώσει σε έναν κύριο. Και για να κατέβει το αυτοκίνητο, να δουλέψει και να αξίζει τον κόπο, και να μην μπαίνει μέσα σαν επιχείρηση, πρέπει να μαζέψει άλλες 25 δουλειές.

Φάνηκε σαν εσείς να προσπαθούσατε να πείσετε την μαμά σας ότι…

Τι να πείσω; Θα διαβάσουμε τη δικογραφία όλοι μαζί και θα με κρίνει ο κόσμος. Αφού προωθώ εγώ τον εαυτό μου και δεν υπάρχει διαπλοκή εδώ μέσα. Κρίμα, λυπάμαι, λυπάμαι, στεναχωριέμαι για τη μανούλα του παιδιού που τον πυροβόλησαν, που τον σκότωσαν, αλλά κυρία μου δεν είμαι ο δολοφόνος, ούτε εγώ, ούτε ο αδελφός μου. Ψάξτε τους δολοφόνους. Ψάξτε τους δολοφόνους και κοιτάξτε μην τους κρύβουν κιόλας.

Μητέρα συλληφθέντων: «Ας ψάξουν αλλού, μας κατέστρεψαν»

Η μητέρα των συλληφθέντων ισχυρίστηκε, από την πλευρά της, στο MEGA πως πρόκειται για παρεξήγηση και ότι η οικογένειά της δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.


«Αυτή είναι η δουλειά μας κορίτσι μου, συνεργείο καθαρισμού. Αν παίρναμε πολλά λεφτά θα ήμασταν εδώ και θα χρωστάγαμε; Θα μετράγαμε τα πεντοδίφραγκα που θα πάρουμε από τις πολυκατοικίες για να πληρώσουμε; Τα παιδιά μου πήγαν στον Καραϊβάζ; Από που κι ως που; Ας ψάξουν αλλού», υποστήριξε.

Η ίδια ξεκαθάρισε πως η οικογένειά τους ζει με μεροκάματα και κάθε μήνα μετρούν τα χρήματα για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

«Εμείς δίνουμε πολλά προσπέκτους. Μας παίρνουν τηλέφωνο για το παραμικρό, 24 ώρες το 24ωρο τα αμάξια δούλευαν αυτά. Γιατί είδαν το βανάκι, το βανάκι μπορεί να είναι αύριο στην Κόρινθο. Θα μαθευτεί η αλήθεια. Τα παιδιά μου, θα λάμψει η αλήθεια και από εκεί και πέρα δεν πειράζει, εμείς μαζεύουμε δραχμή δραχμή για να πληρώνουμε δικηγόρο. Ας τελειώσουν. Εγώ είμαι 70 χρονών, το ξέρεις; Και δουλεύω. Ο ένας μου, ο μεγάλος μου, έχει τέσσερα παιδιά. Μας καταστρέφουν, που τώρα ξεκινήσαμε σαν άνθρωποι; Έχουμε δάνεια σπιτιού. Θα μας τα δώσουν; Μας καταστρέψανε τη δουλειά» συμπλήρωσε.

Σύζυγος 48χρονου: Δεν μπορούσα να το πιστέψω

Η σύζυγος του 48χρονου υποστηρίζει πως ο τελευταίος είναι αθώος και πως τον έμπλεξαν.

Ισχυρίζεται πως ο άντρας της είναι καλός πατέρας και ποτέ δεν θα έκανε μία τέτοια πράξη. «Δεν μπορούσε να κάνει κακό ούτε σε μια γάτα…στον δρόμο όποιον βλέπει του δίνει λεφτά» υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα ισχυρίστηκε:

«Είναι όλο γελοίο αυτό που έχουν κάνει. Έχω έναν άντρα που δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχω δύο μωρά, μικρά, που ζητάνε τον πατέρα τους. Είμαι μία γυναίκα που έχω μία δουλειά στο έλεος του Θεού και ο άντρας μου κρατιέται εκεί μέσα χωρίς να έχουν τα στοιχεία, επειδή είδαν ένα αμάξι της δουλειάς που κυκλοφορεί σε όλη την Αττική. Τον μπλέξανε έτσι, πιστεύω εγώ. Έτσι όπως πάντα, πριν τις εκλογές, για να δείξουν ότι κάτι κάνουν για το κράτος.

»Αμαρτία από τον Θεό ο άνθρωπος, έχει και αυτός ένα παιδάκι που το άφησε πίσω του, μία γυναίκα μόνη της, μία μάνα που κλαίει συνέχεια. Αλλά είμαστε και εμείς από πίσω, οι άνθρωποι που είναι άδικο αυτό που κάνουν. Αυτό είναι άδικο. Είναι ένας άνθρωπος που τρέχει όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ και αυτό μπορούν να το αποδείξουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Όλοι οι άνθρωποι κλαίνε. Δεν το πιστεύει κανείς αυτό που συμβαίνει.

»Δεν έχει ανάγκη ο άντρας μου να γίνει δολοφόνος για να φάνε τα παιδιά. Είναι τόσο καλός σύζυγος και τόσο καλός πατέρας, που δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, πεθαίνει για τα παιδιά του, πεθαίνει. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι κακό ούτε σε μία γάτα. Ο άντρας μου σταματάει στον δρόμο και όποιον βλέπει του δίνει λεφτά. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος, δεν θα το έκανε να ταΐζει τα παιδιά του. Χάλια είναι ψυχολογικά. Πώς να είναι ο άνθρωπος;

»Τα παιδιά μας έχουν πέσει στο πάτωμα, μας έχουν καταστρέψει. Έχουν καταστρέψει οικογένειες. Καταστρέφουν τα παιδιά μας. Έχουμε μία δουλειά που αυτή την στιγμή είναι εκείνος που μπορεί να την διαχειριστεί πιο καλά από όλους μας. Η σύλληψη του έγινε έξω από το γραφείο. Επειδή είχαμε τα παιδιά άρρωστα με πυρετό, είχε πάει στο φάρμακο να μου πάρει μερικά φάρμακα και δεν πρόλαβε ο άνθρωπος να τα φέρει γιατί τον πήρανε. Ήμουν και εγώ πολύ ταραγμένη, γιατί δεν μπορούσα να το πιστέψω όλο αυτό.

»Πριν από λίγο καιρό μας είχαν καλέσει στην ΓΑΔΑ. Εγώ δεν ήξερα γιατί ακριβώς με είχανε πάει. Τους είχα πει, ό,τι θέλετε παιδιά να με καλέσετε, όποτε θέλετε. Με είχανε κρατήσει από τις 9 το βράδυ μέχρι 1.30. Είχε πάει 1.30 η ώρα όταν πήγα σπίτι. Τους έχω πει όλα τα πράγματα όπως είναι και λεπτομέρειες τους έχω πει και τα πάντα. Μας είχανε καλέσει εμένα, τον σύζυγό μου, τα δύο τα παιδιά που δουλεύουν, την κοπέλα που έχουμε εμείς στο γραφείο που ασχολείται με τα τηλέφωνα και τα λοιπά και δύο οδηγούς που έχουμε. Ήταν περίπου μία εβδομάδα πριν το Πάσχα. Γενικά με ρωτούσαν, αλλά είχαν κόλλημα με τα αμάξια. Που κάποια στιγμή είχα κουραστεί γιατί μου λέγανε την ίδια ερώτηση. Με 100 διαφορετικούς τρόπους. Θέλανε να με μπερδέψουν.

»Αυτό τον καιρό (περίοδο δολοφονίας), εγώ ήμουν έγκυος με το μωρό. Όπως όλοι άνθρωποι που λέμε αμαρτία ο άνθρωπος, είδαμε και την γυναίκα του και το παιδάκι του, λέμε η μαμά του, λέμε αμαρτία από τον Θεό. Σήμερα έβαλα τηλεόραση, σήμερα έχω πάθει σοκ. Σας ορκίζομαι έχω πάθει σοκ. Με όλα αυτά τα πράγματα.

»Εμείς έχουμε συνεργείο καθαρισμού, κοινόχρηστα, απολυμάνσεις, διαχειρίσεις, μικροβιοκτονίες και τα λοιπά. Είναι η σεζόν που ανοίγουν οι απολυμάνσεις. Εμείς μοιράζουμε φυλλάδια σε όλη την Αττική παντού. Μας προτιμάνε, έχουμε πάρει δουλειά από παντού. Όταν πας να πάρεις μία προσφορά, να δώσεις μία προσφορά ή μπορείς απλώς να δεις μία δουλειά, μία πολυκατοικία. Κάποιος σε έχει καλέσει στο τηλέφωνο για να δεις μία δουλειά για καθαρισμό. Έτσι γίνεται, σε παίρνουν τηλέφωνο, πας βλέπεις την πολυκατοικία, πόσοι όροφοι είναι, τι πυλωτή έχει, πόσο καθαρισμό θέλει. Όταν πας να δεις μία δουλειά, πρέπει να έχεις μία απόδειξη; Να αποδείξεις τι όταν πας για να δεις μία δουλειά ή να δώσεις μία προσφορά, χωρίς να υπάρχει μία απόδειξη σε αυτό;



Στην ερώτηση εάν μπορεί να γίνει το ίδιο δρομολόγιο δύο ημέρες, απαντά:

«Υπάρχει περίπτωση, γιατί υπάρχουν και τα παιδιά που μοιράζουν τα φυλλάδια εκεί και τα παιδιά (εργαζόμενοι) θυμούνται πάρα πολύ καλά πού έχουν πάει και που έχουν μοιράσει. Έχουν ξεκινήσει από την Γλυφάδα και πηγαίναν γύρω γύρω παντού. Ήταν οι μέρες που τα πήγαινε ο σύζυγός μου, τους άφηνε και πηγαίνανε, αυτά είναι παιδιά, που παίρνανε το χαρτζιλίκι τους και μοιράζανε φυλλάδια.

»Αν είναι τόσο καλοί και έχουν τόσες πολλές κάμερες και τα ελέγχουν όλα και είναι τόσο δυνατοί και μπορούν να πάρουν υλικό από τις κάμερες. Ας ανοίξουν και τις κάμερες, ας βλέπουνε και τα παιδιά που μοιράζανε αυτά τα φυλλάδια τα δικά μας και να δούνε, ότι τα παιδιά ήταν εκεί και άλλες ημέρες, όχι μόνο αυτές τις δύο ημέρες.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούνε να τα συνδέσουν όλα αυτά τα πράγματα έτσι και να τα βάλουν με δύο ανθρώπους. Δεν μπορώ να καταλάβω. Επειδή υπάρχει ένα αμάξι, μπορεί να υπάρχουν και αυτά τα δύο αδέλφια, να είναι μαζί. Μπορεί να πάει κάποιος με την επωνυμία της δουλειάς του, με τα τηλέφωνα και με όλα, να πάει να κάνει δολοφονία; Η μαφία δεν πάει με το αμάξι της δουλειάς, με το όνομα του για να πάει να σκοτώσει».

Ειδήσεις σήμερα:

Σουδάν: Η ιστορία των Ελλήνων στην χώρα που γονατίζει από τον εμφύλιο

Εκλογές 2023: Η μεγάλη μάχη για τους αναποφάσιστους και οι στόχοι της πρώτης κάλπης

«Στο σφυρί» 35 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα - Ποια βγαίνουν σε πλειστηριασμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης