Δολοφονία Καραϊβάζ: Στον ανακριτή αύριο οι δύο συλληφθέντες - Έρχονται νέες συλλήψεις

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στον ανακριτή αύριο οι δύο συλληφθέντες - Έρχονται νέες συλλήψεις

Αύριο στον ανακριτή τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν - Στο μικροσκόπιο τρεις συνεργοί

xaraivaz-m
Την Τετάρτη (3/5) θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021, στον Άλιμο.

Ο 40χρονος ο οποίος έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και για απειλή και ο 48χρονος αδελφός του ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία το 2012 μαζί με τον 40χρονο, αναμένεται να δηλώσουν αθώοι, ενώ θα υποστηρίξουν πως ουδεμία σχέση έχουν με την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο» υποστηρίζει η Αθανασία Σταυρή, δικηγόρος των κατηγορουμένων για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σχετικά με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν τα δύο αδέλφια στην υπόθεση δολοφονίας η συνήγορος ισχυρίστηκε τα εξής στο Mega:

Κλείσιμο
«Δεν είναι σωστό να σχολιαστούν στο παρόν στάδιο στοιχεία της δικογραφίας. Πλειάδα στοιχείων δεν υπάρχει, αυτό μπορώ να σας πω.  Θα αποδειχθεί ότι τα στοιχεία μεταξύ τους δεν συνδέονται και θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν ”άλματα” λογικής» συμπλήρωσε.

Ήδη οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών, εκτός από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία ενός πυγμάχου, ενώ από την ασφάλεια συλλέγονται στοιχεία για να διαπιστωθεί αν συμμετείχαν και σε ποιο βαθμό, σε δύο ακόμη ανθρωποκτονίες στα Βριλήσσια και στον Γέρακα.

Σὐμφωνα με υψηλόβαθμά στελέχη της ΕΛΑΣ οι δυο συλλήψεις για τη δολοφονία του Καραϊβάζ, είναι μόνο η αρχή και γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να συλλέξουν στοιχεία και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον ηθικό αυτουργό, τον άνθρωπο δηλαδή που έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου.

Τρεις ακόμη ύποπτοι που αναφέρονται στη δικογραφία, ο ένας εκ των οποίων είναι έγκλειστος στις φυλακές, φαίνεται πως μέχρι στιγμής συνθέτουν το παζλ της ομάδας που υπέγραψε και εκτέλεσε τον δημοσιογράφο.

«Έρχονται νέες συλλήψεις, είμαστε κοντά στον ηθικό αυτουργό» λέει ο Μαυροειδάκος

Θέμα χρόνου είναι να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, γενικό γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός που λένε στην πιάτσα "έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι" για ένα συμβόλαιο θανάτου, για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου. Δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου» συμπλήρωσε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι: «Φαίνεται ότι είναι από άνθρωπο του κοινού ποινικού δικαίου της νύχτας, συμμορίες που λυμαίνονται τη νύχτα τα τελευταία χρόνια και αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους. Νομίζω ότι κάποιο ρεπορτάζ του ή κάπου μεταξύ των ομάδων που σκοτωνόντουσαν, κάποια επαφή που μπορούσε να είχε ο Γιώργος και να γνώριζε κάποια πράγματα, τον έφερε σε αυτό το σημείο, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστούν ή να υπάρχουν στα χέρια του Γιώργου κάποιες αποδείξεις που να τους ενοχοποιούν. Και από τις νόμιμες επισυνδέσεις που γίνανε, φαινόντουσαν ότι μπορεί να φοβόντουσαν, που να μην ίσχυε κιόλας, ότι ο Καραϊβάζ είχε μιλήσει σε κάποιους αξιωματικούς της αστυνομίας για κάτι πράγματα που γνώριζε».

Όσον αφορά το γεγονός ότι οι πρώτες συλλήψεις ανακοινώθηκαν μετά την συμπλήρωση δύο ετών από την δολοφονία του δημοσιογράφου, ο κ. Μαυροειδάκος σημείωσε ότι το διάστημα αυτό η αστυνομία είχε λοιδορηθεί από μερίδα του Τύπου και από πολιτικά κόμματα, θεωρώντας ότι οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν βρει κάτι. «Πρέπει όμως να πω ότι γινόταν μια εμπεριστατωμένη έρευνα, πάνω από 350 βίντεο να αναλυθούν και το κυριότερο, οι δύο ήδη συλληφθέντες για να οδηγηθούν με μια δικογραφία δεμένη και όχι με ενδείξεις αλλά με αποδείξεις ενώπιον του εισαγγελέα θέλει δουλειά» τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Μίλησαν» τα κινητά για τη δολοφονία του Καραϊβάζ 

Όλος ο σχεδιασμός αλλά και η εκτέλεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου αναλύονται με κάθε λεπτομέρεια στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό της δικογραφίας που σχημάτισε το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και έφερε στο φως το protothema.gr με ρεπορτάζ του Δημήτρη Πώποτα και της Άριας Καλύβα.

Αποκωδικοποιήθηκε λεπτό προς λεπτό η διαδρομή του μαύρου scooter Beverly και του λευκού βαν Fiat, τόσο την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, την 9η Απριλίου 2021, όσο και την προηγούμενη. Εν συνεχεία, η ελληνική αστυνομία διαπίστωσε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ότι τα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων όσο και ενός ακόμη προσώπου, ενός 50χρονου το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία, ήταν σε παύση και τις δύο ημέρες. Ωστόσο, τις κρίσιμες ώρες, είχαν ενεργοποιηθεί στην περιοχή του Αλίμου δύο πακιστανικά κινητά τα οποία μετά τη δολοφονία δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά.

Είχαν ενεργοποιήσει τα κινητά 4 ημέρες πριν την εκτέλεση

Όσον αφορά στα κινητά τηλέφωνα στα οποία ενεργοποιήθηκαν οι ως άνω δύο τηλεφωνικές συνδέσεις διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μάρκας ΝΟΚΙΑ 105 που αγοράστηκαν την 2-4-2021 από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας «WIND» το οποίο βρίσκεται στην οδό Πανόρμου 74 στην Αθήνα, υπεύθυνος του οποίου, τυγχάνει 49χρονος. Όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση του ως άνω υπευθύνου και του συνόλου των υπαλλήλων του καταστήματος, που εργάζονταν εκείνη την ημέρα, δεν είχε κρατηθεί οποιοδήποτε παραστατικό πώλησης των συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να πιστοποιηθούν στοιχεία σχετικά με τον αγοραστή.

Τα πακιστανικά κινητά ενεργοποιούνται για πρώτη φορά στις 5 Απριλίου 2021, δίνοντας στίγμα από Χαροκόπου Καλλιθέα και ακολουθούν κάποιες επικοινωνίες ανάμεσά τους. Η πρώτη στις 8 Απριλίου 2021, δηλαδή μια ημέρα πριν από τη δολοφονία για να συντονίσουν τις ενέργειές τους αλλά και στις 9 Απριλίου.

Κάμερες ασφαλείας

Από τις κάμερες ασφαλείας και την ανάλυση του οπτικού υλικού προκύπτει πως «οι δράστες χρησιμοποίησαν για το σχεδιασμό, υλοποίηση της πράξης και την απρόσκοπτη διαφυγή τους από το σημείο ανθρωποκτονίας, τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα. Παρατηρήθηκε δε, η παρουσία ενός Ι.Χ.Φ. τύπου «βαν» λευκού χρώματος. Επίσης, από την παρατήρηση των καμερών ασφαλείας διαπιστώνεται ότι πρόκειται για οχήματα με τα ίδια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που εμφανίζονται σε ίδιους τόπους και χρόνους και τις δύο ημέρες».


Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές 2023 - Βαρουφάκης: Δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη - Το λέω με βαριά καρδιά

Το συγκινητικό μήνυμα του άρρωστου πατέρα της Μέγκαν Μάρκλ: «Άσε με να δω τα εγγόνια μου»

Survivor All Star: Ο Χανταμπάκης... κάρφωσε το ερώτα της Σταυρούλας και βγήκε στον τάκο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης