Τέμπη - ΕΟΠΥΥ: Πλήρης κάλυψη των δαπανών νοσηλείας και αποκατάστασης για τους τραυματίες

Τέμπη - ΕΟΠΥΥ: Πλήρης κάλυψη των δαπανών νοσηλείας και αποκατάστασης για τους τραυματίες

Με αυτή την απόφαση, «ο ΕΟΠΥΥ ανταποκρίνεται για άλλη μία φορά άμεσα, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο»   - Τι περιλαμβάνουν οι καλύψεις

distixima_tempi_xr
Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει πλήρως τις δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών σε υλικά και υπηρεσίες, σε όλες τις δομές Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα έξοδα μετάβασής τους σε δομές αποκατάστασης του εξωτερικού, χωρίς οποιαδήποτε συμμετοχή αυτών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός, καθορίστηκε με απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ η υλοποίηση της πρόσφατης νομοθετικής διάταξης.

Με αυτή την απόφαση, «ο ΕΟΠΥΥ ανταποκρίνεται για άλλη μία φορά άμεσα, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και προσφέροντας στους πληγέντες τις απαραίτητες για την ανάρρωση και αποκατάστασή τους υπηρεσίες/παροχές χωρίς καμία επιβάρυνση μέσα από το δίκτυο των συμβεβλημένων παρόχων του».

Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ ορίστηκε ως ο εκτελών την επεξεργασία του Εθνικού Μητρώου Εγκαυματιών από πάσης φύσεως αιτίες και του ανατέθηκε ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η διαδικασία της κατηγοριοποίησης και της κατά παρέκκλιση κάλυψης και διάθεσης παροχών στους εγκαυματίες (πάσης φύσεως φάρμακα, επουλωτικά/αναπλαστικά σκευάσματα, επιθέματα, ελαστικά, πιεστικά ενδύματα κ.α).

«Με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού στις 27/04/2023 καθορίστηκε ο τρόπος διάθεσης των απαραίτητων σκευασμάτων/προϊόντων για την ανάρρωση και επούλωση των εγκαυματιών, προσφέροντάς τους, τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα διευρυμένο δίκτυο συμβεβλημένων παρόχων σε όλη την επικράτεια να λαμβάνουν πάσης φύσεως επουλωτικά/αναπλαστικά σκευάσματα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση»
ανακοινώθηκε.


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι 15 υποψήφιοι στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Λάζαρος Λασκαρίδης: Φωτογραφίες από το σημείο που έπεσε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας - Παραμένει διασωληνωμένος

Νέο Ηράκλειο: Η Δίωξη Εκβιαστών ανέλαβε την υπόθεση - «Δεν έχουμε σχέση με τη νύχτα», λέει η ιδιοκτήτρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης