Καιρός - Meteo: Φεβρουάριος με δύο «πρόσωπα» - Ακραία χαμηλές θερμοκρασίες στο πρώτο μισό του μήνα
Δείτε χάρτες με τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Φεβρουάριο 2023 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα
UPD:
Τον φετινό Φεβρουάριο καταγράφηκαν ακραία χαμηλές τιμέςθερμοκρασίαςστο πρώτο μισό του μήνα, και ακραία υψηλές θερμοκρασίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Επιπλέον, η μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης ημερήσιας θερμοκρασίας κυμάνθηκε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στη Νότια Ελλάδα χαμηλότερα από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019. Στη νότια νησιωτική χώρα εξαίρεση αποτέλεσαν οι 3 τελευταίες ημέρες του μήνα, όταν η θερμοκρασία κυμάνθηκε έως και 10 °C πάνω από τον μέσο όρο της τελευταίας 14ετίας.
Ο χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Φεβρουάριο 2023 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.
Το επόμενο γράφημα παρουσιάζει την κατάταξη του μήνα Φεβρουαρίουανά έτος, ανάλογα με τη μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας.
Στο Μακροχώρι Βέροιας, 20 από τις 31 ημέρες του μήνα ήταν θερμότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, και στο Κιλκίς 17 ημέρες καταγράφηκαν θετικές αποκλίσεις. Στην Αθήνα η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -1,6°C με 15 από τις 28 ημέρες του μήνα να είναι θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, και στη Θεσσαλονίκη η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε ακριβώς στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, επίσης με 15 ημέρες θετικών αποκλίσεων θερμοκρασίας. Οι μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν κατά την Κακοκαιρία "Βαρβάρα", και στα νότια καταγράφηκαν οι περισσότερες ημέρες με αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας. Στη Λίνδο, η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα επί 20 ημέρες, και στην Πάρο 17 ημέρες. Στο τελευταίο γράφημα εμφανίζονται οι τιμές των αποκλίσεων και για τους 53 μετεωρολογικούς σταθμούς.
Κλείσιμο
Μπορείτε να βλέπετε τις αποκλίσεις των τιμών της μέγιστης θερμοκρασίας ανά περιφέρεια και ανά μήνα από τη σελίδα μας, πατώντας εδώ.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.