Θεσσαλονίκη: Λόγω επιπλοκών από στρεπτόκοκκο πέθανε το κοριτσάκι 6,5 ετών
Το τραγικό περιστατικό δημοσιοποιήθηκε μετά τη σχετική ενημέρωση που έκανε το νοσοκομείο στον ΕΟΔΥ και το ECDC
Παναγιώτα Καρλατήρα
Λόγω επιπλοκών που της προκάλεσε λοίμωξη από στρεπτόκοκκο, κατέληξε την προηγούμενη εβδομάδα ένα κοριτσάκι6,5 ετών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Το τραγικό περιστατικό δημοσιοποιήθηκε μετά τη σχετική ενημέρωση που έκανε το νοσοκομείο στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).
Σύμφωνα με το ECDC, από τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκε αύξηση κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη, έπειτα από λοίμωξη από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α και οστρακιά, αλλά με χαμηλότερη συχνότητα σε σχέση με πριν από την πανδημία.
Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α θεωρείται η πιο κοινή αιτία βακτηριακής φαρυγγίτιδας σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Οι ηλικιακές ομάδες που επηρεάζονται περισσότερο είναι παιδιά κάτω των 10 ετών και άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή