Δράμα: Συνελήφθη ανδρόγυνο που είχε στην κατοχή του αρχαία νομίσματα

Δράμα: Συνελήφθη ανδρόγυνο που είχε στην κατοχή του αρχαία νομίσματα

Ένας 73χρονος εντοπίστηκε να διερευνά το έδαφος σε αρχαιολογικό χώρο της Δράμας με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικού εργαλείου, ενώ στο σημείο βρισκόταν και η 68χρονη σύζυγός του

nomismata_arxaia1
Νομίσματα των αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων είχε στην κατοχή του ανδρόγυνο, που συνελήφθη σε αρχαιολογικό χώρο της Δράμας, μετά απο αξιοποίηση πληροφοριών του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 73χρονος άνδρας διερευνούσε το έδαφος στον αρχαιολογικό χώρο με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικού εργαλείου, ενώ στο σημείο βρισκόταν και η 68χρονη σύζυγός του. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.

skaptika_arxaia


Έπειτα από έρευνα, κατασχέθηκαν συνολικά από την κατοχή του άντρα και την οικία του, δύο ασημένια και οκτώ χάλκινα νομίσματα, τα οποία, σύμφωνα με αρχαιολόγο της εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας και χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως και τον 1ο αιώνα π.Χ.. Επίσης κατασχέθηκαν τέσσερα πρωτότυπα βιβλία, δύο φωτοαντίγραφα βιβλίων και πλήθος φωτοτυπιών που αναφέρονταν σε αρχαία νομίσματα.



Ειδήσεις σήμερα:

«Παρών» από βασίλισσα Σοφία και Άδωνι στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Ανάλυση Bloomberg: Ο Πούτιν θα ευχόταν να είχε διαβάσει Ηρόδοτο πριν εισβάλει στην Ουκρανία

Σεισμός Τουρκία: Έτρωγαν έντομα και χώμα οι 3 που βγήκαν ζωντανοί από τα ερείπια μετά από 296 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης