Πλεύρης: Πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τα ράντζα στα νοσοκομεία

Πλεύρης: Πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τα ράντζα στα νοσοκομεία

Η σύμπραξη των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικά και το πλάνο για την ενίσχυση του προσωπικού

220801123837_thanasis_plevris
Στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα της Υγείας, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλονται από το υπουργείο Υγείας για να μειωθούν τα ράντζα στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο υπουργός Υγείας έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις παρεμβάσεις για τη στελέχωση των τμημάτων επείγοντων περιστατικών.

Όπως σημείωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας, το σχέδιο για τη μείωση των ράντζων σε 4-5 από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής έχει να κάνει με τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, «στο τέλος της εφημερίας, όσα περιστατικά δεν μπορούν να απορροφηθούν από άλλα δημόσια νοσοκομεία, θα μεταφέρονται σε ιδιωτική δομή όπου θα συνεχίζουν τη θεραπεία τους, χωρίς να υπάρχει καμία επιβάρυνση για τον ασθενή».

«Βάζουμε υποστηρικτικές δομές στα νοσοκομεία που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σημασία έχει ο ασθενής να λάβει τις ιατρικές υπηρεσίες χωρίς να επιβαρυνθεί», υπογράμμισε.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αναπτύχθηκε ήδη στον Ευαγγελισμό, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Για το θέμα των ελλείψεων προσωπικού, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως ήδη έχει βγει προκήρυξη για 4.000 νοσηλευτές και 910 θέσεις λοιπού προσωπικού (τραυματιοφορείς, βοηθούς νοσοκόμων) και αναμένεται προκήρυξη για 750 θέσεις για γιατρούς.

Κλείσιμο
«Ευελπιστούμε ότι στους επόμενους δύο τρεις μήνες θα είναι στις θέσεις τους και θα έχουμε αποτέλεσμα» σημείωσε ο υπουργός Υγείας που αναφέρθηκε στο συνολικό πλάνο για την ενίσχυση του προσωπικού.

Ο ίδιος μίλησε επίσης για την προσπάθεια να συγκροτηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και αναφέρθηκε στα νέα κίνητρα προκειμένου να ενισχυθεί ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, κάτι που βοηθήσει την γενικότερη ομαλή λειτουργία του συστήματος υγείας, όπως είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση Marc: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Τουρκική ακταιωρός προσπαθεί να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού - Πυροβολισμοί από τους Έλληνες - Όλο το βίντεο

Στάση εργασίας αύριο στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης