Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα - Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα σήμερα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα - Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα σήμερα

Τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια που την Τρίτη θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά - Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού 

vroxestora
Σήμερα Κυριακή αναμένονται νεφώσεις στη Θράκη, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Δυτική Μακεδονία, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο, στην Κρήτη και στο Ιόνιο, που από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Στερεά και στη Θεσσαλία. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις αλλά και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Αναλυτικότερα, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στη Θράκη, στη Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο και στο Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την Στερεά, το Ανατολικό Αιγαίο, τις Βόρειες Κυκλάδες και το Ιόνιο. Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στο Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Πίνδου αλλά έως το πρωί και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 2 έως 15, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 3 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 14, στις Κυκλάδες από 9 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 και στην Κρήτη από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

kairos-EMY-KIRIAKI


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 έως 6 Μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια 5 έως 7 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές και μετά το πρωί από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το πρωί, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας με χιόνια στα βουνά μας αλλά και χαμηλότερα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά,...

Posted by Klearhos Marousakis on Friday, January 20, 2023


Ο καιρός με μια ματιά

Κλείσιμο
-Τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια που την Τρίτη θα περιοριστούν στα Βορειοανατολικά

-Η θερμοκρασία μέχρι και την Τρίτη θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα και πτώση από Τετάρτη

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ 

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19-01-2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Κυριακή (22-01-2023),
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στην ανατολική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες και ξανά από το βράδυ.
β. Στη Θράκη μέχρι το βράδυ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το
μεσημέρι.
γ. Από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και
τη δυτική Πελοπόννησο.
2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τη Δευτέρα (23-01-2023),

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική
Πελοπόννησο έως το βράδυ.
β. Στην ανατολική Μακεδονία και από τις πρώτες πρωινές ώρες και στην κεντρική
Μακεδονία.
2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Προοπτική για την Τρίτη (24-01-23):
Πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν στην
κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο.

Πυκνές χιονοπτώσεις στο Μέτσοβο το διήμερο 20-21 Ιανουαρίου 2023

Η κάμερα καιρού στο Μέτσοβο κατέγραψε τις πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις στην περιοχή για το 2023. Ο χειμώνας μέχρι στιγμής είναι πολύ θερμός στο σύνολο της χώρας μας, και οι χιονοπτώσεις εντοπίζονται σε μεγάλα υψόμετρα της Πίνδου. Το διήμερο 20 και 21 Ιανουαρίου 2023 αποτέλεσε εξαίρεση τον φετινό χειμώνα, με πυκνές χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμη και κάτω από τα 1000μ υψόμετρο στην Ήπειρο.

Πυκνές χιονοπτώσεις στο Μέτσοβο - 20-21 Ιανουαρίου 2023

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης