H 17χρονη Όλγα που έγινε δεκτή στο Harvard μοιράζεται τα όνειρά της για το μέλλον

H 17χρονη Όλγα που έγινε δεκτή στο Harvard μοιράζεται τα όνειρά της για το μέλλον

Εξηγεί πώς κατάφερε να γίνει δεκτή σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και λέει ότι θα δώσει στις Πανελλαδικές για να ζήσει ό,τι και οι συμμαθητές της

olga
Από μικρή ηλικία την ενδιέφερε να αποκτά γνώσεις και πάντα οραματιζόταν τον εαυτό της να σπουδάζει στο εξωτερικό. Από τα τρία της έτη ξεκίνησε να μαθαίνει αγγλικά και πλέον είναι η δεύτερη μητρική της γλώσσα. Ο λόγος για την μόλις 17 ετών, Όλγα Κεραμέως η οποία έγινε δεκτή στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ και βλέπει το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα.

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είναι σαν να είμαι χαρούμενη αλλά χωρίς να ξέρω το γιατί. Ξεχνιέμαι και φαντάζομαι τον εαυτό μου στο campus και με πιάνει ένας ενθουσιασμός», αναφέρει στο thestival.gr η Όλγα μη μπορώντας να κρύψει την χαρά της.

Για την ίδια είναι δύσκολο να αποφασίσει το επάγγελμα που θα ήθελε να ακολουθήσει μελλοντικά. Για αυτό τον λόγο επέλεξε την Αμερική «που δίνει μεγάλη ευκαιρία στις επιλογές», σημειώνει. Χρειάστηκε να παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια για να ανακαλύψει ότι της κεντρίζουν το ενδιαφέρον οι κοινωνικές επιστήμες, που περιλαμβάνουν κοινωνιολογία, ανθρωπολογία και οικονομικά.

Το επίτευγμά της δεν ήταν εύκολο. Χρειάστηκε ένας χρόνος προετοιμασίας με μαθήματα που παρακολουθούσε κάθε εβδομάδα στο σχολείο και διάβασμα στο σπίτι. Παρακολούθησε το πρόγραμμα Studies Abroad, το οποίο προετοιμάζει τους μαθητές του Λυκείου για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης χωρίς International Baccalaureate (IB). Παράλληλα, με τα μαθήματα του σχολείου της, έδωσε εξετάσεις και χρειάστηκε να συντάξει εκθέσεις μέσα από τις οποίες έπρεπε να ξεδιπλώσει τα ενδιαφέροντά της.

«Συμπλήρωσα την αίτηση που χρειαζόταν για να μπω στο πανεπιστήμιο την 1η Νοεμβρίου και μετά από λίγες ημέρες ένας απόφοιτος μου έστειλε μήνυμα για συνέντευξη. Τότε ήταν το μεγάλο σοκ και συνειδητοποίησα ότι μπορεί να τα καταφέρω. Μετά τη συνέντευξη, στις 16 του μηνός ήρθαν οι απαντήσεις. Ήρθαν στις 2 τα ξημερώματα και εγώ κοιμόμουν. Στο σχολείο μου είπαν να δω τα αποτελέσματα και έτσι έμαθα ότι είχα γίνει δεκτή στο Harvard», περιγράφει ενθουσιασμένη η Όλγα.

Οι γονείς της και η αδερφή της είναι περήφανοι για εκείνη και πάντοτε την στήριζαν σε όποια απόφαση και αν έπρεπε να λάβει. Αν και η Όλγα δεν συνηθίζει να ζητάει βοήθεια, οι δικοί της άνθρωποι ήταν πάντα εκεί για αυτήν. «Από μικρή έκανα αιτήσεις στο εξωτερικό οπότε πάντα τους έλεγα ότι ήθελα να σπουδάσω έξω. Με υποστήριξαν σε κάθε επίπεδο. Οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μου ιδιαίτερα όταν με έβλεπαν να κουράζομαι, να αγχώνομαι ή να έχω ανασφάλεια. Ακόμη και αν δεν δεχόμουν βοήθεια αυτοί την προσέφεραν πάντα», λέει η 17χρονη Όλγα με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της.

Κλείσιμο
Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου θα δώσει κανονικά Πανελλαδικές Εξετάσεις καθώς όπως λέει θέλει να ζήσει την εμπειρία και τον δρόμο που θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι συμμαθητές της.

Ιδανικά όταν ολοκληρώσει τις σπουδές της θα την ενδιέφερε μια ακαδημαϊκή πορεία αλλά όπως λέει για την ώρα θέλει να απορροφήσει όσες περισσότερες γνώσεις γίνεται. «Θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με την έρευνα ίσως μια ακαδημαϊκή πορεία αλλά είναι νωρίς να το κρίνω. Για την ώρα οραματίζομαι τον εαυτό μου να μαθαίνω πολύ και να διαβάζω πολύ για διαφορετικά πράγματα», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, με το εντατικό διάβασμα δεν ξεχνάει τα χόμπι της. Από πέρσι ασχολείται περισσότερο με την φιλοσοφία που αγαπά ιδιαίτερα, όπως εξομολογείται. Από την πρώτη γυμνασίου έχει λάβει μέρος σε θεατρικές ομάδες, σε ομάδες ρητορικής στα αγγλικά (debate) που παραμένει το αγαπημένο της χόμπι, σε διαγωνισμούς με κωμικά ντουέτα, αλλά και σε διαγωνισμούς με μαθηματικά και φυσική.

Αυτό που μένει τώρα για την Όλγα είναι να βγει η απόφαση για την υποτροφία την οποία περιμένει με μεγάλη αγωνία τον Απρίλιο. Αμέσως μετά θα δώσει πανελλαδικές και τον Αύγουστο θα ετοιμάζει βαλίτσες για να ανοίξει τα φτερά της στις ΗΠΑ.

Η Όλγα έχει λάβει αρκετές διακρίσεις. Κάποιες από αυτές είναι εύφημη μνεία στο Διεθνές Μοντέλο Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Yale (YaleModelGovernmentEurope – YMGE), Λισαβώνα – Πορτογαλία (2019), 1η θέση στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου (Διεθνές Σκέλος), με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard (2022) και συμμετοχή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, Λισαβώνα – Πορτογαλία (2022).

Πηγή: Thestival.gr



Ειδήσεις σήμερα


Σοκ στο Ίλιον: Οχτώ 15χρονοι βίαζαν για έναν ολόκληρο μήνα συμμαθητή τους

Σκρέκας: Διπλάσια η επιδότηση στο ρεύμα για τον Ιανουάριο – Στα 330 ευρώ για τα νοικοκυριά


Πιθανό να γίνουν πριν το Πάσχα οι πρώτες εκλογές, λέει ο Βορίδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης