Μαγνησία: Θα έβγαζαν 10 εκατ. ευρώ πουλώντας δυόμισι τόνους κάνναβης!

Μαγνησία: Θα έβγαζαν 10 εκατ. ευρώ πουλώντας δυόμισι τόνους κάνναβης!

Oi καλλιεργητές της τεράστιας φυτείας που εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε δύσβατη δασική περιοχή της Ζαγοράς παραμένουν άγνωστοι

cannabis
Αμύθητα κέρδη που θα άγγιζαν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ θα έβγαζαν οι άγνωστοι μέχρι στιγμής καλλιεργητές της τεράστιας φυτείας που εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών σε δύσβατη δασική περιοχή της Ζαγοράς στη Μαγνησία, αν προλάβαιναν να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή που θα τους απέφερε σχεδόν δυόμισι τόνους κάνναβης!

Κατά την διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης που βρισκόταν σε εξέλιξη από την Τρίτη με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. της Ασφάλειας Πατρών και της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, διαπιστώθηκε ότι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκτασης πέντε στρεμμάτων που ήταν χωρισμένος σε τέσσερα επίπεδα καλυμμένα από πυκνή βλάστηση καλλιεργούνταν 2.440 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως και τεσσάρων μέτρων, ενώ στα τρία αποξηραντήρια που είχαν στήσει οι καλλιεργητές κατασχέθηκαν 13 κιλά ναρκωτικού από πρόσφατη συγκομιδή.

Όμως, η τελική συγκομιδή θα τους έδινε τουλάχιστον δύο τόνους και 440 κιλά κάνναβης που η διάθεσή τους στην παράνομη αγορά θα τους απέφερε από 7.360.000 ως 9.812.000 ευρώ! Τα τέσσερα επίπεδα επικοινωνούσαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια και οι καλλιεργητές είχαν απλώσει λάστιχα ποτίσματος μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων, τα οποία κατέληγαν σε δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές που έπαιρναν νερό από έναν παρακείμενο χείμαρρο.

Στον χώρο της τεράστιας φυτείας βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες ξύλινες καλύβες που είχαν μέσα εννέα πρόχειρα φτιαγμένα κρεβάτια, σεντόνια, κουβέρτες και πλήθος ρούχα, ενώ οι δράστες είχαν στήσει και δυο... κουζίνες με φιάλες και εστίες υγραερίου, στις οποίες βρέθηκαν πλήθος μαγειρικά σκεύη, κονσέρβες και άλλα τρόφιμα. Όλα τα ευρήματα παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζονται για τυχόν ίχνη. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για καλλιέργεια ναρκωτικών και σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους σε βαθμό κακουργήματος υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.





Ειδήσεις σήμερα:

Νέα τουρκική πρόκληση: Η Ελλάδα ψεύδεται για τη Μικρασιατική Καταστροφή


Γραφείο τελετών στην Ορεστιάδα έκανε κηδειόχαρτο για την... Ελισσάβετ

Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις του λοιπού επικουρικού προσωπικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης