Θύμα των «ποντικών» της Μυκόνου ακόμα και ένστολος - Άρπαξαν από το σπίτι του κοσμήματα και μετρητά

Θύμα των «ποντικών» της Μυκόνου ακόμα και ένστολος - Άρπαξαν από το σπίτι του κοσμήματα και μετρητά

Συνάντηση του δημάρχου Μυκόνου με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την έξαρση του φαινομένου των κλοπών - Στο επίκεντρο των συνομιλιών η ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης

mykonos-estiarorio_main012
Διαστάσεις έχει λάβει το ζήτημα της έξαρσης του φαινομένου των κλοπών στη Μύκονο. Το θράσος των ληστών  δεν έχει όρια εάν σκεφτεί κανείς ότι εισέβαλαν μέχρι και στο σπίτι ενστόλου, νωρίς το πρωί της Κυριακής, και αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο πόλεμος μεταξύ της αστυνομίας και των συμμοριών τη Μύκονο συνεχίζεται. Παρά την αύξηση της αστυνόμευσης και την άφιξη επιπλέον 15 ανδρών που εντάχθηκαν στην υποδιεύθυνση αστυνομίας, οι «ποντικοί» βρίσκουν τρόπο να κάνουν τη... δουλειά τους.

Τελευταίο τους θύμα γνωστός ένστολο που έχει συμβάλει σημαντικά στην εξάρθρωση κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Ο εν λόγω αξιωματικός που είναι παντρεμένος με κάτοικο Μυκόνου και με τη σύζυγό του διαμένει μόνιμα στο νησί, κατήγγειλε στο τμήμα ασφαλείας της υποδιεύθυνσης Αστυνομίας ότι την περασμένη Κυριακή, στις 06.30, ένας ή περισσότεροι δράστες, αγνώστων στοιχείων, εισέβαλαν στη μονοκατοικία από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας του αξιωματικού.

Οι ληστές, όπως γίνεται αντιληπτό, είχαν πληροφόρηση ότι το ζευγάρι διατηρούσε μέσα στο δωμάτιό του χρυσαφικά, κοσμήματα αλλά και μετρητά. Αφού έψαξαν όλο το σπίτι, οι «ποντικοί» κατάφεραν να εντοπίσουν τον «κρυμμένο θησαυρό».

Συγκεκριμένα, άρπαξαν κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Με αστυνομικές δυνάμεις ενισχύεται η Μύκονος 

Λίγο προτού κορυφωθεί η τουριστική σεζόν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί της Μυκόνου ανάμεσα στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο  Κωνσταντίνο Σκούμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναγνωρίστηκε η σημασία της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στο νησί και αποφασίσθηκε η αποστολή επιπλέον κλιμακίων τις επόμενες ημέρες.

714b595b-9db2-4a05-82af-28c83d93e84a
Κλείσιμο


Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου δεσμεύτηκε να διασφαλίσει τη στέγαση των επιπλέον αστυνομικών και να συνεχίσει τη στήριξη της δημοτικής αρχής στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε ότι η «τουριστική περίοδος εξελίσσεται ιδιαίτερα θετικά για το νησί μας, κάτι που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ανάγκη της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας».

«Στη σημερινή συνάντηση έγινε απολύτως κατανοητή αυτή η ανάγκη, όπως και η σημασία της για τη διεθνή εικόνα της χώρας, κάτι που θα συνοδευτεί από άμεσες ενέργειες και την άφιξη περισσότερων κλιμακίων για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο νησί. Με την ευκαιρία αυτή προσκάλεσα τους συνομιλητές μου να επισκεφθούν το νησί και τους ευχαρίστησα για το ενδιαφέρον τους, ανανεώνοντας τη δέσμευσή μου για ουσιαστική στήριξη του έργου της Υποδιεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ. στη Μύκονο» πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι καρατόμησε τον αρχηγό της Κρατικής Ασφάλειας και τη Γενική Εισαγγελέα για «εσχάτη προδοσία»

Μεγιστάνας του real estate στο Ντουμπάι ξόδεψε στη Μύκονο 100.000 ευρώ σε σαμπάνιες Dom Perignon

Αυξήσεις- «φωτιά» σε βασικά είδη στην Τουρκία – Τα λεμόνια και οι πατάτες είναι ακριβότερα κατά 614%!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης