Θεσσαλονίκη: Αύριο η κηδεία της τρανς γυναίκας που έμεινε στα αζήτητα του «Παπαγεωργίου» για μία εβδομάδα

Θεσσαλονίκη: Αύριο η κηδεία της τρανς γυναίκας που έμεινε στα αζήτητα του «Παπαγεωργίου» για μία εβδομάδα

Η 60χρονη ήταν γνωστή με το όνομα «Μπαλί» - Εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη ως σεξ εργάτρια ενώ αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας – Τα έξοδα της κηδείας αναλαμβάνει προσωπικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

trans_thessaloniki
Αύριο  θα γίνει η κηδεία της τρανς γυναίκας που απεβίωσε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και έμεινε στα «αζήτητα» του νοσηλευτικού ιδρύματος για περίπου μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη χθεσινή παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκαν άμεσα οι διαδικασίες που απαιτούνται και το κόστος της κηδείας θα καλυφθεί προσωπικά από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, που από την αρχή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για την υπόθεση. Επιπλέον, τα έξοδα για τον χώρο ταφής θα καλυφθούν από δωρεά του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η κηδεία θα τελεστεί την Τετάρτη στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στις 16:30 μ.μ. 

trans_thessaloniki1


Ποια ήταν η τρανς γυναίκα που απεβίωσε

Η 60χρονη τρανς γυναίκα, ήταν γνωστή με το όνομα «Μπαλί» και, σύμφωνα με ανθρώπους που την γνώριζαν, εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη ως σεξ εργάτρια, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Κλείσιμο
Το ζήτημα έφεραν στη δημοσιότητα ακτιβιστές και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με στόχο να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι συγγενείς πρώτου βαθμού αρνήθηκαν να παραλάβουν τη σορό και ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο άτομο και δεν τους ενδιαφέρει. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ελάχιστα άτομα από το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον της 60χρονης που έδειξαν ενδιαφέρον μετά τον θάνατό της και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ανέφεραν ότι αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για την κηδεία της και ως εκ τούτου θα τα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες άνθρωποι, μέλη συλλογικοτήτων και οργανώσεων, κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πρόβλημα και επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση.

Η ανάρτηση της τρανς ακτιβίστριας

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η τρανς ακτιβίστρια, Βανέσα Βενέτη, έκανε γνωστό το πρόβλημα που έχει προκύψει και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου ούτως ώστε να βρεθεί γρήγορα λύση.

«Πριν λίγες μέρες μια τρανς γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή της και έκτοτε βρίσκεται στο ψυγείο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγγενείς της δεν δείχνουν ενδιαφέρον για να τη πάρουν και να φροντίσουν για μια αξιοπρεπή ταφή όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο. ( Τα ωραία του να είσαι τρανς στη Ελλάδα, ενώ ακόμη και σήμερα και κάποιοι τολμούν να μιλούν για επιλογή). Όποιο άτομο ξέρει κάποια δομή η υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη που θα μπορούσε να βοηθήσει, θα σας παρακαλούσα με όλη μου τη δύναμη ειλικρινά. Δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο να μείνει στα αζήτητα, ματώνει η ψυχή μου.

Τη κοπέλα τη λέγανε Μπαλί, ζούσε στη Θεσσαλονίκη και επαναλαμβάνω βρίσκεται εδώ και μέρες στα ψυγεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Όσες φίλες, φίλα, φίλοι είσαστε από Θεσσαλονίκη και έχετε υπόψη σας οτιδήποτε θα βοηθούσε σας θερμοπαρακαλώ κάντε το. Ακόμη κι από Αθήνα αν ξέρουμε κάτι που θα βοηθούσε», έγραψε στο Facebook, κοινοποιώντας τη φωτογραφία της 60χρονης τρανς γυναίκας.

S.O.S ΕΠΕΙΓΟΝ. Δυστυχώς αυτή η ανάρτηση γίνεται για τον χειρότερο λόγο που θα μπορούσα να σκεφτώ. Πριν λίγες μέρες μια...

Posted by Vanessa Veneti - Kottika on Friday, May 27, 2022


Ειδήσεις σήμερα:

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, πότε μηδενίζεται το γραπτό ενός υποψηφίου


Αλαλούμ στη Βρετανία με ακυρώσεις πτήσεων και ταξιδιών και πολύωρη αναμονή στα αεροδρόμια!


Συνελήφθη 28χρονη Βραζιλιάνα με εργαστήριο παραγωγής παραισθησιογόνων - Τα πουλούσε σε όλο τον κόσμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης