Καιρός: Πού καταγράφονται ισχυρές χαλαζοπτώσεις - Προβλήματα από την κακοκαιρία

Καιρός: Πού καταγράφονται ισχυρές χαλαζοπτώσεις - Προβλήματα από την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία επηρεάζει και την Αττική με σφοδρές βροχοπτωσεις και χαλάζι - Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 

lamia-now-kairos3
Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται ανά την Ελλάδα, με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Το ψυχρό μέτωπο με κίνηση από βορρά προς νότο προκαλεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ τα ισχυρότερα φαινόμενα εντοπίζονται στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στους νομούς Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Λάρισας και Πιερίας.

Η κακοκαιρία επηρεάζει και την Αττική με σφοδρές βροχοπτωσεις και χαλάζι.

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα στο χωριό Λαύκα Στυμφαλίας, στην ορεινή Κορινθία.

Όπως γράφει το korinthostv.gr, η χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές σε κηπευτικά και σε αμπέλια της περιοχής.

Ισχυρή χαλαζόπτωση στη Λαύκα Στυμφαλίας


Άνοιξαν οι ουρανοί και στη Λαμία. Στα άσπρα ντύθηκαν οι πλαγιές της Οίτης προς Μαυρολιθάρι.

Σφοδρή χαλαζόπτωση στο δρόμο προς Μαυρολιθάρι


Κλείσιμο
Σφοδρότατη χαλαζόπτωση ξέσπασε στην Τρίπολη λίγο μετά τις 16:00.

Arcadiaportal.gr  - Χαλαζόπτωση Τρίπολη 18 Μαΐου 2022



Την Πέμπτη, έως τις πρωινές ώρες, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Πέμπτη:

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Βελτίωση του καιρού τις μεσημεριανές ώρες. Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων στο Αιγαίο. Αισθητή πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών.
Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Χιόνια θα πέσουν έως το ξημέρωμα στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός προοδευτικά θα παρουσιάσει βελτίωση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 23, στην Ήπειρο από 9 έως 27, στη Θεσσαλία από 8 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 26 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 22 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ, και τοπικά στην Κρήτη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.


Ειδήσεις σήμερα:

Εντολή Μπάιντεν για την επιστροφή του αμερικανικού στρατού στη Σομαλία

Η λέξη που αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν η Τζωρτζίνα βρισκόταν στο νοσοκομείο

Οι σκανδιναβικές χώρες δίνουν «εγγυήσεις ασφαλείας» σε Σουηδία και Φινλανδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης