Θεσσαλονίκη: O πρώην της απειλούσε τη Βίκυ λέγοντας ότι θα φέρει τη Χρυσή Αυγή για να καταστρέψει το τσιπουράδικο

Θεσσαλονίκη: O πρώην της απειλούσε τη Βίκυ λέγοντας ότι θα φέρει τη Χρυσή Αυγή για να καταστρέψει το τσιπουράδικο

«Αυτός ερχόταν συχνά στο μαγαζί αλλά δεν ήταν καλός τύπος, την απειλούσε συνέχεια. Ερχόταν η αστυνομία αλλά δεν έκανε τίποτα απολύτως», τονίζει αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού μιλώντας στο protothema.gr - Ολοκληρώθηκε η πορεία αντιεξουσιαστών

5529710
Καρέ καρέ τη δολοφονία της 41χρονης Βίκυς, μέσα στο τσιπουραδικο που διατηρούσε επί της οδού Παπάφη 41 στη Θεσσαλονίκη, περιγράφει στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος είδε κάθε δευτερόλεπτο από της δολοφονικής επίθεσης που έγινε  το βράδυ της Τετάρτης.

«Η κοπέλα μπήκε μέσα στην κουζίνα και ο τύπος ήρθε από τη γωνία και μπήκε μέσα βιαστικά κρατώντας έναν σάκο στο αριστερό του χέρι και στο δεξί του χέρι κρατούσε ένα ξύλο, που πρέπει να ήτανε το όπλο του», αναφερει ο Θεόδωρος Στεργιάδης.

«Μολις τον είδε η μεσαία κόρη της Βίκυς, μπήκε μέσα στην κουζίνα να αγκαλιάσει την μάνα της. Αυτός πυροβόλησε και χτύπησε και την κοπελίτσα. Η δεύτερη "κανονιά" ήταν στο λαρύγγι του. Έβαλε το όπλο και είδα τα αίματα που τιναχτηκαν», περιγράφει ο κ. Στεργιάδης, συμπληρωνοντας ότι μια νοσηλεύτρια η οποία περνούσε τυχαία από το μαγαζί, άκουσε τους πυροβολισμους και προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στην 41χρονη μητέρα τριών παιδιών.

Δολοφονία Βίκυς: Δήλωση αυτόπτη μάρτυρα - Την απειλούσε ότι θα φέρει την Χρυσή Αυγή
Κλείσιμο

Στο τσιπουραδικο εκείνη την ώρα, περίπου στις 8 το απόγευμα, υπήρχαν οκτώ πελάτες ενώ μετά τους πυροβολισμούς έτρεξαν όλοι να βγουν έξω από το μαγαζί. Μπροστά στην δολοφονική επίθεση ήταν και η δεύτερη κόρη της 41χρονης.

«Αυτός ερχόταν συχνά στο μαγαζί αλλά δεν ήταν καλός τύπος, την απειλούσε συνέχεια. Ερχόταν η αστυνομία αλλά δεν έκανε τίποτα απολύτως. Επειδή κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, την απειλούσε ότι αν δεν τα αποσύρει, θα φέρει την «Χρυσή Αυγή» θα τα κάνει λίμπα εδώ μέσα. Η κοπέλα φοβόταν. Ερχόταν ο αδελφός της από το χωριό, ερχομασταν και εμείς, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα», καταλήγει.

Πορεία αντιεξουσιαστών

Πορεία διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν ομάδες αντιεξουσιαστών το απόγευμα της Πέμπτης. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, τα άτομα αρχικά συγκεντρωθηκαν επί της οδού Παπαφη, λίγα μέτρα μακριά από το τσιπουραδικο που δολοφονήθηκε η 41χρονη Βίκυ, ενώ λίγο πριν τις 19.00 ξεκίνησαν πορεία σε δρόμους της Τούμπας. «Ούτε στην Παπάφη ήταν τραγωδία, το χέρι του το οπλισε η πατριαρχία», φωνάζουν, μεταξύ άλλων, στα συνθήματά τους.
poreia-patriarxia__3_
poreia-patriarxia__1_
poreia-patriarxia__2_
«Κάθε περιστατικό έμφυλης κακοποίησης, βιασμού, γυναικοκτονίας, μας πληγώνει, μας σφίγγει το στομάχι και μας κάνει να ξεράσουμε οργή, δάκρυα και κυρίως νοιάξιμο και αλληλεγγύη σε όλες όσες βιώνουν στο πετσί τους τη βαρβαρότητα της πατριαρχίας δηλαδή σε όλες. Σιχαθήκαμε να φοβόμαστε, να απειλούμαστε, να στεναχωριόμαστε, να προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα βασικά», αναφέρουν σε σχετικό τους κάλεσμα - ανακοίνωση.

Η πορεία ολοκληρώθηκε μπροστά από το κατάστημα που έγινε η δολοφονία, ενώ άτομα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, κρέμασαν πάνω που γράφει: «Στην Παπάφη αυτό που έγινε δεν ήταν τραγωδία, το χέρι του το όπλισε η πατριαρχία». Σημειώνεται, ότι φίλοι και γνωστοί της 41χρονης, έχουν αφήσει στην είσοδο του τσιπουραδικου λουλούδια και αναμμένα κεράκια.

IMG_20220303_193455
IMG_20220303_193348
IMG_20220303_194551


Ειδήσεις σήμερα:

Το Τάγμα του Αζόφ «δείχνει» ξανά ο Ρώσος πρέσβης για τους νεκρούς Έλληνες στο Σαρτανά - Αρνείται ανάμειξη της Μόσχας

H Τουρκία ξεκαθαρίζει στη Ρωσία ότι τα drones που στέλνει στην Ουκρανία δεν είναι βοήθεια αλλά πωλήσεις

Ζελένσκι: Δεν θα παραδοθώ ποτέ, αν η Ρωσία πάρει την Ουκρανία, θα κυνηγήσει τις χώρες της Βαλτικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης