Η απάντηση του γιου της Βασιλικής Θάνου για τη μήνυση Βγενόπουλου κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου

Η απάντηση του γιου της Βασιλικής Θάνου για τη μήνυση Βγενόπουλου κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου

Ο κ. Σπυρίδων Χριστόφιλος κάνει λόγο για στημένη μήνυση και συνομιλία

THANOU2
Ο Σπυρίδωνας Χριστόφιλος, δικηγόρος και γιος της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου, με εκτενή δήλωσή του, δίνει τη δική του άποψη για τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις σχέσεις της μητέρας του και του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Στη δήλωσή του ο κ. Χριστόφιλος επικεντρώνεται στη μήνυση του επιχειρηματία κατά της κυρίας Θάνου, που τις καταλόγισε τις αξιόποινες πράξεις της δωροληψίας δικαστικού λειτουργού, απόπειρας εκβίασης και παράβασης καθήκοντος.

Η μήνυση αυτή τέθηκε στο αρχείο από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη.

Παράλληλα, δεν παραλείπει ο κ. Χριστόφιλος να κάνει αναφορές σε καβαφικό στίχο, σε πρόσωπα της αρχαιότητας, κ.λπ.

Η δήλωση του γιου της κυρίας θάνου έχει ως εξής:

«Με χαρά είδα την παράνομη κι αθέμιτη προβολή της μήνυσης Βγενόπουλου στο ieferida. Δεν θα κρυφτώ πίσω από δικονομικές, ισχυρές δικαιολογίες, όπως της παρανόμου υποστάσεως του ηχητικού ντοκουμέντου και της παραβιάσεως των προσωπικών δεδομένων. Τούτο, γιατί από τη δημοσιοποίηση της μήνυσης προκύπτει με ενάργεια, δηλαδή πεντακάθαρα ότι ο ίδιος είχε εξυφάνει τη ραδιουργία, για δύο απλούς, λογικούς συνειρμούς και προφανείς λόγους. Πρώτον, ο ίδιος περιγράφει εκτενώς και συνομολογεί ότι η συνομιλήτριά του στο διάλογο … είναι δική του φίλη, που τον επισκέπτεται καθημερινά και όχι φίλη άλλου προσώπου. Είναι δική του αμειβομένη, υπάλληλος που της έχει εκχωρήσει, ενδεχομένως προσχηματικά, μέρους του catering της MIG. Δεύτερον, αλλά κρισιμότερο στοιχείο! Ο ίδιος συνομολογεί ότι είχε το τηλέφωνό μου πολύ πριν τις συναντήσεις του και τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία με την … Δεν τον κάλεσα εγώ, όπως είπε. Η ίδια η αμειβομένη του μου παρουσιάστηκε την περίοδο που η μητέρα μου ήταν υπηρεσιακή Πρωθυπουργός κι αφού με ρώτησε γι’ άλλες νομικές υποθέσεις άλλων προσώπων, κι αν ήθελα να τις αναλάβω, μου είπε κατόπιν, ότι είναι φίλη και διαχειρίστρια του catering εταιρείας του Βγενόπουλου κι ότι εκείνος θέλει να μου μιλήσει για κάποιο νομικό θέμα που τον αφορά. Την περίοδο εκείνην δεν είχα κανένα κώλυμα στο πρόσωπο της μητέρας μου. Έτσι, τον κάλεσα, η συνομιλία ήτο 30 δευτερολέπτων : «χαίρετε, είμαι ο Σ. Χριστόφιλος, ο δικηγόρος, η φίλη σας … μου είπε ότι θέλετε να μου μιλήσετε». Αυτός μου απήντησε «είμαι στο εξωτερικό, θα σας καλέσω όταν επιστρέψω». Αυτή ήτο. Δεν συνομιλήσαμε ποτέ ξανά, παρ’ ότι το επιδίωξαν με τεχνάσματα διότι την περίοδο που το επιδίωξαν είχα απόλυτο νομικό κώλυμα.

«Τι αποδεικνύει αυτό περίτρανα και για τη μήνυση και για τη χθεσινή συνομιλία; Ότι είναι αμφότερες απολύτως στημένες! Στη συνομιλία ρωτάει δήθεν ο Βγενόπουλος δέκα φορές και μάλιστα δυνατά «ο γιός ξέρει κάτι;», «ο γιός ξέρει κάτι απ’ αυτά που μου λες;» ξανά και ξανά απευθυνόμενος στην …. Μα καλά, αφού είχε το τηλέφωνό μου και είχε μιλήσει προσωπικά ο ίδιος μαζί μου από καιρό, πώς και δεν λέει σε μία ‘τυχάρπαστη’, που δήθεν του λέει τέτοιες τρομερές ιστορίες «τον καλώ τώρα {εμένα} να μου πει ο ίδιος αν λες αλήθεια»! Πώς και δε με κάλεσε, έστω μία φορά, ώστε να διαπιστώσει αν αυτά τα αισχρά που δήθεν του μετέφεραν ήταν αληθινά; - Δε με κάλεσαν ποτέ διότι όλη αυτή η κακοσχεδιασμένη ραδιουργία ήταν προσχηματική για να στραφούν κατά εντίμων κι ακέραιων δικαστών. – Δεν με κάλεσε ποτέ διότι ήξερε ότι αν θα μου ζητούσαν οι ίδιοι κάτι παράνομο θα τους έστελνα στον … εισαγγελέα. Τούτα βέβαια, ετέθησαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κι επειδή υπάρχουν «δικαστές στο Βερολίνο» όπως λέει η ρήση, υπάρχουν δικαστές και στην Αθήνα, αξιολογήθηκε τί αναδεικνύεται προφανέστατο ψέμα».

«Ανέφερα χθες, μεταξύ άλλων, και τον Επαμεινώνδα που ο Πλούταρχος τον παρουσιάζει ως έναν Βοιωτό Σωκράτη. Αρνείται σταθερά ο φιλόσοφος να δεχθεί οποιαδήποτε δωρεά, στο «περί του Σωκράτους δαιμονίου» παρ’ ότι τον διαβεβαιώνουν ότι θα ήταν σύννομη. Ακριβώς, επειδή εγώ τα βιβλία τα διαβάζω και συγγράφω διότι από αυτά αντλούμε την αρετή, γι’ αυτό δεν επιτρέπω σε κανέναν, όσα λεφτά κι αν έχει, να διαφθείρει τα βιβλία και το φιλοσοφικό ήθος. Και γι’ αυτό ποτέ δεν ετόλμησαν, κανένας από τους δύο συνομιλητές να μου προτείνει τέτοιο πράγμα και ψέλλισε μόνο η μία εξ αυτών για δικηγορική αμοιβή, την οποία και δεν έλαβα και δε θα ελάμβανα από αυτούς ποτέ αφού συνέτρεχε στο πρόσωπό μου απόλυτο κώλυμα. Άλλωστε οι ίδιοι και στη μήνυση και στη συνομιλία τους το επιβεβαιώνουν. Γνώριζαν πολύ καλά ότι αν θα επιχειρούσαν αυτοί οι ίδιοι κάτι τέτοιο θα τους τα πέταγα στα μούτρα, ανέφερα και χθες τον καβαφικό στίχο «ο αρνηθείς δε μετανιώνει, αν ρωτιούνταν πάλι όχι θα έλεγε»».

Ειδήσεις σήμερα:

Στο στόχαστρο Βρετανών βουλευτών ο Ρομάν Αμπράμοβιτς - Του ζητούν να... απεμπλακεί από την Τσέλσι


Ισχυρές εκρήξεις στην αεροπορική βάση της Μελιτόπολης - Δείτε βίντεο



Μάχη για να μην καταληφθεί το Τσέρνομπιλ - «Ρώσοι εισέβαλαν από τη Λευκορωσία», λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης