Έλληνες της Ουκρανίας: Ήταν απλά ένας καβγάς σε μια καφετέρια, δεν υπάρχει πολιτική διάσταση στο συμβάν

Έλληνες της Ουκρανίας: Ήταν απλά ένας καβγάς σε μια καφετέρια, δεν υπάρχει πολιτική διάσταση στο συμβάν

Ενας εκ των δύο νεκρών στη πόλη Γρανίτνε είναι ελληνικής καταγωγής, όπως και οι δύο τραυματίες, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας - «Δεν υπάρχει κανένας πανικός. Όλοι κατανοούν την σοβαρότητα της κατάστασης»

East_Ukraine
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, με ανακοίνωσή της ζητά να μην δίδεται πολιτική διάσταση στο περισταστικό όπου ένας Έλληνας ομογενής έπεσε νεκρός από Ουκρανούς στρατιώτες και ακόμα δύο τραυματίστηκαν. «Ήταν απλά ένας καβγάς», ξεκαθαρίζει, ενώ όπως λένε «όλοι κατανοούν την σοβαρότητα της κατάστασης και την απειλή μιας νέας στρατιωτικής σύγκρουσης, αλλά σε αυτή την κατάσταση οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών βρίσκονται από το 2014».

Η ανακοίνωση: 

«Στις 13 Φεβρουαρίου, στο χωριό Γρανίτνε, συνέβη μια τραγωδία, ως αποτέλεσμα της οποίας σκοτώθηκαν δύο άτομα: ένας πολίτης και ένας στρατιώτης του Ουκρανικού στρατού. Η σύγκρουση για ασήμαντη αφορμή έληξε με το να χάσουν τη ζωή τους οι δύο άντρες και οι άλλοι δύο να νοσηλευτούν. Το ένα από τα θύματα ήταν πολίτης Ουκρανίας ελληνικής καταγωγής και το άλλο δεν είχε ελληνικές ρίζες. Οι δύο τραυματίες είναι ντόπιοι Έλληνες.

Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Μοιραζόμαστε τη θλίψη σας.

Απευθυνόμαστε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Ελλάδας με παράκληση να μην δοθεί σε αυτή τη τραγωδία κανένας πολιτικός χαρακτήρας. Η σύγκρουση, που έγινε τη νύχτα σε τοπική καφετέρια δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με επιδείνωση της κατάστασης στη γραμμή επαφής των μερών, ούτε με κάποιες στρατιωτικές διώξεις του τοπικού πληθυσμού, πράγματα που επινοήθηκαν από κάποιους Έλληνες bloggers. Όλοι οι δράστες έχουν συλληφθεί και διεξάγεται έρευνα.

Παρακαλούμε πολύ τους δημοσιογράφους να μην διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες, αλλά να τις ελέγχουν και να τις διασταυρώνουν προσεκτικά.

Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση, στους οικισμούς με συμπαγή ελληνικό πληθυσμό που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη, είναι ήρεμη. Δεν υπάρχει κανένας πανικός. Όλοι κατανοούν την σοβαρότητα της κατάστασης και την απειλή μιας νέας στρατιωτικής σύγκρουσης, αλλά σε αυτή την κατάσταση οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών βρίσκονται από το 2014.

Κλείσιμο
Είμαστε σε συνεχή επαφή με εκπροσώπους των ελληνικών αντιπροσωπιών, παρακολουθούμε την κατάσταση και θυμόμαστε τα λόγια του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κου Νίκου Δένδια κατά την επίσκεψή του στη Μαριούπολη:

«η Ελληνική Δημοκρατία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός, θα είναι δίπλα στους Έλληνες της Ουκρανίας και θα τους στηρίξουν».

Ειδήσεις σήμερα:

Εξαδάχτυλος: Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι εστίες υπερμετάδοσης

Κεκλεισμένων των θυρών καταθέτει σήμερα η αθλήτρια ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε ότι ο προπονητής τη βίασε στα 11 της χρόνια

Απολογείται σήμερα ο 12ος δράστης για τη δολοφονία του Άλκη - Στο μικροσκόπιο όπλα και ρόλοι στην μοιραία επίθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης