Ένας τελικά ο Έλληνας ομογενής που σκοτώθηκε από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

Ένας τελικά ο Έλληνας ομογενής που σκοτώθηκε από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης - «Οι πληροφορίες συγκλίναν όλες ότι ήταν ένας ο Έλληνας νεκρός και δύο οι τραυματίες»

000_9ZE6GM
Ένας ήταν τελικά ο Έλληνας ομογενής που σκοτώθηκε από πυρά ουκρανών στρατιωτών στο χωριό Γρανίτνα στην Ανατολική Ουκρανία και όχι δύο όπως αρχικά είχε ανακοινώσει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Όπως μετέδωσε το OPEN, επικαλούμενους κατοίκους του εν λόγω χωριού, ο ένας εκ των δύο νεκρών είναι ομογενής, ενώ ο δεύτερος είναι ντόπιος.

Τραυματίες είναι δύο άτομα ελληνικής καταγωγής.

Το γεγονός αυτό, επιβεβαίωσε εμμέσως μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αρχική πληροφόρηση ήταν για δύο νεκρούς. Χτες το βράδυ, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες συγκλίναν όλες ότι ήταν ένας ο Έλληνας νεκρός και δύο οι τραυματίες».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chwey4ttuuq9-st)


Υπενθυμίζεται η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».


Ειδήσεις σήμερα:

Εξαδάχτυλος: Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι εστίες υπερμετάδοσης

Κεκλεισμένων των θυρών καταθέτει σήμερα η αθλήτρια ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε ότι ο προπονητής τη βίασε στα 11 της χρόνια

Απολογείται σήμερα ο 12ος δράστης για τη δολοφονία του Άλκη - Στο μικροσκόπιο όπλα και ρόλοι στην μοιραία επίθεση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης