Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το «δρεπάνι» της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το «δρεπάνι» της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Το όργανο της επίθεσης εντοπίστηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, δίπλα σε σκουπίδια - Το δρεπάνι βρήκαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία - Τουλάχιστον 10 άτομα στην επίθεση

alkis-main
Εντοπίστηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου Άλκη Κ., ο οποίος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης -στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ- λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Τουλάχιστον 10 άτομα στην αιματηρή επίθεση

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί να πραγματοποιεί ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ήδη έχει στα χέρια της καταθέσεις από μάρτυρες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου νεαρού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με το MEGA, το αρχικό πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, έδειξε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ακόμη και αν δεν υπήρχε το τραύμα στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, από το οποίο προκλήθηκε η ακατάσχετη αιμορραγία, ήταν δύσκολο να κρατηθεί στη ζωή, καθώς τα τραύματα στο κεφάλι ήταν πολύ βαριά.

Εκτάκτως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο Καλαφάτης

Κλείσιμο
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βρέθηκε, εκτάκτως, σήμερα το απόγευμα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Συναντήθηκε με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης κι ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου.

Ο κ. Καλαφάτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος, από τα ξημερώματα σήμερα, βρισκόταν σε συνεχή επαφή με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Η εντολή είναι μία: Να κινηθεί γη και ουρανός, για να συλληφθούν οι δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσουν για το άγριο έγκλημα που έχει σοκάρει όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καλαφάτης, σήμερα το πρωί, με αφορμή τη δολοφονία είχε δηλώσει τα εξής:

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη θλιβερή είδηση ότι ένα παλικάρι 19 χρόνων δολοφονήθηκε άγρια κι έσβησε άδικα. Η βία δεν έχει χώρο στον αθλητισμό. Η βία δεν έχει χώρο πουθενά. Τίποτα μα τίποτα δεν δικαιολογεί εγκληματικές συμπεριφορές».

20220201_191519



Ειδήσεις σήμερα:

Σκηνικό φρίκης στη Θεσσαλονίκη: «Παρίστανε τον αστυνομικό και με βίασε» - Ο 39χρονος δράστης ήταν προφυλακισμένος για φόνο

Τα κρούσματα της Omicron δεν έχουν φτάσει ακόμα στην κορύφωσή τους σε πολλές χώρες, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Στα 24.308 τα νέα κρούσματα, 103 θάνατοι και 563 διασωληνωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης