Συγκλονίζει γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού: «Δεν ξεχνάς ποτέ… απλώς συνεχίζεις να ζεις»

Συγκλονίζει γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού: «Δεν ξεχνάς ποτέ… απλώς συνεχίζεις να ζεις»

Η γυναίκα βιάστηκε πριν από 20 χρόνια, και όταν δήλωσε τι της είχε συμβεί στο αστυνομικό τμήμα, ο αξιωματικός όχι μόνο την απέτρεψε να το καταγγείλει αλλά της απέδωσε ευθύνη γι` αυτό που της συνέβη

thess_viasmos_stoixeia_xr
«Όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι κάτι που κουβαλάς… δεν ξεχνάς απλώς συνεχίζεις να ζεις», τονίζει στην ΕΡΤ γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού. 

Όλα έγιναν όταν ήταν 25 ετών. Η γυναίκα βρήκε τη δύναμη να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει το γεγονός. Όπως λέει η ίδια εκεί την απέτρεψαν να προχωρήσει σε καταγγελία. Από τότε έχουν περάσει δύο δεκαετίες και εκείνη στέκεται αλληλέγγυα στα θύματα βιασμού, μέσα από τη δική της περιπέτεια. Ακολούθως περιγράφει όσα έγιναν το βράδυ του βιασμού της. Ήταν η απρόβλεπτη κατάληξη στον εφιάλτη που μόλις είχε ζήσει, στην αρχή μιας σχέσης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-charia2opak1-sf)

«Ήταν ευγενικός, 5 χρόνια μεγαλύτερος μου, εμφανίσιμος. Πήγαμε για φαγητό μετά με πήγε σπίτι, πήρε άλλη κατεύθυνση σταματάει σε ερημική περιοχή στη θάλασσα κλείδωσε την πόρτα και μου είπε τώρα θα κάτσεις φρόνιμα και έβγαλε μαχαίρι. Όταν τελείωσε μου είπε μπράβο ήσουν φρόνιμο κορίτσι μoυ έδωσε και τριαντάφυλλο…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παρά τα όσα έζησε δεν το έβαλε κάτω και εργάστηκε ως κοινονιωλόγος σε Συμβουλευτικό Κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες. Στη δική της περίπτωση ο δράστης παρέμεινε ατιμώρητος. «Το ότι εγώ αποθαρρύνθηκα από αξιωματικό υπηρεσίας τη μέρα εκείνη δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν αυτό και οι άλλες γυναίκες, να το καταγγέλλετε, να μην το ανέχεστε, να μην σιωπάτε», σημειώνει η γυναίκα. Σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε που τελικά δεν ζητήσε την τιμωρία του δράστη απαντά: «Ναι, μακάρι να μπορούσε να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου «το χρονικό πλαίσιο είναι άμεσο εάν πλυθούμε μπορεί να φύγει γενετικό υλικό κι εάν περάσει χρόνος δεν θα μπορέσουν να ταυτοπιηθούν με τις καταγγελίες».


Ειδήσεις σήμερα

Ουκρανία: «Έτοιμοι» πάνω από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες στα σύνορα - Διπλωματική αντεπίθεση από τις ΗΠΑ

Κακοκαιρία: Η «Ελπίδα» φέρνει πολικές θερμοκρασίες από την Παρασκευή το βράδυ και χιόνια ακόμη και δίπλα στη θάλασσα

Omicron... 2: Η υποπαραλλαγή που ανησυχεί τους επιστήμονες και πού έχει εντοπιστεί - Τι γνωρίζουμε έως τώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης