Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Καταθέτει εκ νέου την Παρασκευή η Γεωργία

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Καταθέτει εκ νέου την Παρασκευή η Γεωργία

Αυτή τη φορά, η 24χρονη θα συνοδεύεται από ψυχολόγο - Στο δικαστικό μέγαρο θα βρεθούν επίσης η ανήλικη φίλη της, ο εργοδότης της και ο φίλος του, που πήγαν να πάρουν τη Γεωργία το επόμενο πρωί από το ξενοδοχείο - Έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση - Τι δηλώνει ο κατηγορούμενος Βασίλης Λεβέντης

mpika-color
Στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να παιχτεί, την Παρασκευή, μία ακόμη πράξη του δράματος που κλονίζει την πόλη και την ελληνική κοινωνία γενικότερα, μετά την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα ότι βιάστηκε σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η κοπέλα θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή, για μια ακόμη κατάθεση, μόνο που αυτή τη φορά, κατά πληροφορίες, θα συνοδεύεται και από ψυχολόγο. 

Η καταγγελία της Γεωργίας άνοιξε «τον ασκό του Αιόλου», με τις έρευνες να φτάνουν έως και την Κύπρο για κύκλωμα μαστροπείας, ενώ κάποιες κοπέλες άρχισαν σταδιακά να αποκαλύπτουν τις δικές τους εμπειρίες σε αντίστοιχα πάρτι, στα οποία είχαν προσκληθεί. 

Στο δικαστικό μέγαρο, ωστόσο, η 24χρονη δεν θα είναι μόνη. Εκεί θα βρεθούν, επίσης για κατάθεση, τόσο η 17χρονη φίλη της, που την συνόδευσε στο πάρτι, όσο και ο εργοδότης της Γεωργίας και ένα ακόμη πρόσωπο που κλήθηκε από τις Αρχές: Ένας φίλος του εργοδότη της, με τον οποίο πήγαν μαζί στο ξενοδοχείο, όταν τους τηλεφώνησε η Γεωργία, το πρωί ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

Η κατάθεση της ανήλικης φίλης της Γεωργίας θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς στην πρώτη της «επίσκεψη» στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου, η 17χρονη είχε καταθέσει ότι η Γεωργία της είπε πως «αποφάσισε να γυρίσει στο πάρτι».  Από την άλλη, ο εργοδότης της 24χρονης ήταν ο άνθρωπος στον οποίο τηλεφώνησε, όταν ξύπνησε στη σουίτα και στον οποίο είπε ότι νιώθει πως «κάτι κακό έχει συμβεί».

Ο εργοδότης της κοπέλας αναμένεται να καταθέσει και για όσα προηγήθηκαν του πάρτι. Η 24χρονη έκανε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι του και στη συνέχεια πήγε στο ξενοδοχείο, όπου έμελλε να πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, όπως κατήγγειλε άμεσα στις Αρχές.

Κλείσιμο
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση, τόσο στη Θεσσαλονίκή όσο και στην Αθήνα. Επιπλέον, οι Αρχές αναζητούν οποιοδήποτε οπτικό υλικό θα τους είναι χρήσιμο. Έτσι, το ξενοδοχείο που συνέβησαν όλα έχει δώσει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, μόνο όμως από τους εξωτερικούς χώρους και όχι από τους διαδρόμους, όπου βρίσκονται τα δωμάτια και οι σουίτες.

Τι δηλώνει ο κατηγορούμενος Βασίλης Λεβέντης

Νωρίτερα σήμερα, ο 27χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό της 24χρονης, Βασίλης Λεβέντης, με γραπτή του δήλωση στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για συναινετική συνεύρεση και επικαλέστηκε το τεκμήριο της αθωότητας.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, ΄΄δικάζεται΄΄. αλλά και ΄΄καταδικάζεται΄΄, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας , δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος. Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου]. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

«Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών. Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα ΄΄βιασμό΄΄ σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού».

«Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

Ειδήσεις σήμερα

Ουκρανία: «Έτοιμοι» πάνω από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες στα σύνορα - Διπλωματική αντεπίθεση από τις ΗΠΑ

Κακοκαιρία: Η «Ελπίδα» φέρνει πολικές θερμοκρασίες από την Παρασκευή το βράδυ και χιόνια ακόμη και δίπλα στη θάλασσα

Omicron... 2: Η υποπαραλλαγή που ανησυχεί τους επιστήμονες και πού έχει εντοπιστεί - Τι γνωρίζουμε έως τώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης