Φροντιστήρια: Σύσταση για τηλεκπαίδευση από την Ομοσπονδία Φροντιστών Ελλάδος

Φροντιστήρια: Σύσταση για τηλεκπαίδευση από την Ομοσπονδία Φροντιστών Ελλάδος

Η σύσταση δόθηκε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδoς - «Αν λείπουν μαθητές και καθηγητές λόγω κορωνοϊού δεν μπορεί να γίνει μάθημα», λέει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ στο protothema.gr

tilekpaideusi
Πολλά φροντιστήρια, κυρίως της Αττικής, λειτουργούν από σήμερα με τηλεκπαίδευση. Όπως λέει στο «protothema.gr» o πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας γίνεται σύσταση για επαναλειτουργία των φροντιστηρίων από σήμερα με τηλεκπαίδευση, λέγοντας ότι αν λείπουν μαθητές και καθηγητές λόγω κορωνοϊού δεν μπορεί να γίνει μάθημα.

Ο κ. Βαφειαδάκης λέει ότι «τα Νόμιμα Φροντιστήρια στηρίξαμε το εκπαιδευτικό σύστημα στις πιο δύσκολες ώρες. Με αυτή τη φιλοσοφία θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα Πρωτόκολλα. Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα, έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών».

Ο Σύλλογος Φροντιστών Αττικής συστήνει ισχυρά στα μέλη του να συνεχίσουν την παροχή των εκπαιδευτικών τους υπηρεσιών για την επόμενη εβδομάδα, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τονίζοντας ότι «με την πρόταση αυτή δηλώνουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στη δημόσια υγεία, την αφοσίωσή μας στην αδιάλειπτη προετοιμασία των μαθητών μας καθώς και στην υγεία των ίδιων, των συνεργατών μας και των οικογενειών τους».

Η νέα χρονιά, λέει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ, μας βρίσκει μπροστά σε μια νέα φάση της πανδημίας, με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και κυριαρχία πια της μετάλλαξης «Omicron». Είναι λογικό αυτό να δημιουργεί ανησυχία στη νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα δεδομένου ότι από σήμερα ξεκινά η λειτουργία των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «Η Ο.Ε.Φ.Ε. δίνει προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Αυτή ήταν η σταθερή θέση μας από την πρώτη φάση της πανδημίας και σε όλη την δίχρονη αυτή δοκιμασία. Τα Νόμιμα Φροντιστήρια στηρίξαμε το εκπαιδευτικό σύστημα στις πιο δύσκολες ώρες. Με αυτή τη φιλοσοφία θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα Πρωτόκολλα. Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα, έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών».




Ειδήσεις σήμερα:

Τρελή καζούρα στο Twitter για το disco look του Τζεφ Μπέζος με κολλητό πουκάμισο και... γυαλί καρδούλα

Πρωτοφανής υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: Της επιτέθηκε η αδερφή της και την θώπευσε ενώ κοιμόταν

Άρον - άρον αφαιρέθηκε η σημαία της Ε.Ε. από την Αψίδα του Θριάμβου μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης