ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Γεωργία Παράσχου: Κρατική αναγνώριση και νομοθετικό πλαίσιο για την εθελοντική προσφορά

Γεωργία Παράσχου: Κρατική αναγνώριση και νομοθετικό πλαίσιο για την εθελοντική προσφορά

Εκδήλωση του WeFor στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με θέμα «Γυναίκα & Πολιτισμός»

paraschou
Ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού, η οποία έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η 5η Δεκεμβρίου, η Γεωργία Παράσχου, η νεότερη Διευθύντρια Πολιτισμού & Νεολαίας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ιδρύτρια της ανθρωπιστικής οργάνωσης Humanity Greece, χαιρέτισε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το WeFor στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με θέμα «Γυναίκα & Πολιτισμός».

paraschou2

Η Γεωργία Παράσχου, τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο πολιτισμός είναι τα πάντα σε μια οργανωμένη κοινωνία και λειτουργεί ως βασικό όχημα για την αντιμετώπιση της έμφυλης ανισότητας και την διαμόρφωση κατάλληλων πλαισίων στήριξης όλων των πολιτών που έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας». Αναφερομένη στο νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και τον Εθελοντισμό, συγκεκριμένα, επεσήμανε:

Για πρώτη φορά στη χώρα μας γίνεται κρατική προσπάθεια για την αναγνώριση της εθελοντικής δραστηριότητας ως συλλογική κίνηση με στόχο την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι και την αναγνώριση όχι ως μίας μεμονωμένης αλτρουιστικής δράσης αλλά ως ομαδικής προσφοράς των ατόμων σε μια οργανωμένη κοινωνία, χωρίς σε καμία περίπτωση να αντικαθιστά τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πολίτες.

Μέσα από τις διαφορετικές εκφάνσεις του Πολιτισμού, αναδεικνύονται οι ορθές πρακτικές για τη διαιώνιση της κουλτούρας σεβασμού. Μέσω αυτού, οικοδομούνται τα κατάλληλα θεμέλια για την εξύψωση του ανθρώπινου γίγνεσθαι και οριοθετούνται οι αρνητικές συμπεριφορές έναντι των γυναικών. Σεβόμενοι τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον Πολιτισμό μας, αναδεικνύουμε και θέτουμε σε προτεραιότητα τον σεβασμό προς τον άνθρωπο, την παροχή ίσων ευκαιριών, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την ποιότητα ζωής χωρίς διακρίσεις.
Κλείσιμο
paras33

Είναι χρέος όλων να ενσωματωθούν στα νέα δεδομένα και να ενθαρρύνουν τον διάλογο για ουσιαστική κατανόηση του ζητήματος της έμφυλης ανισότητας. Έναν διάλογο που θα συμπεριλαμβάνει ζητήματα όπως η ορθή μεταχείριση και η ασφάλεια για το σύνολο των γυναικών, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο.

Η εκδήλωση του WeFor, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων αποτελεί τον επίλογο μιας δημιουργικής αλλά κυρίως ελπιδοφόρας προσπάθειας για τη συστημική αλλαγή και μια ενθάρρυνση, για την υιοθέτηση πιο γρήγορων ρυθμών προς την αλλαγή.

Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στην οργάνωση WeFor, ως δείγμα αναγνώρισης του έργου της, με την γενέθλια χρονιά της UNESCO για τα 75 χρόνια της να κλείνει με τον πρώτο κύκλο δράσεων που αναδεικνύει τον πολιτισμό και τη σχέση του με την ισότητα στην ελληνική κοινωνία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης