Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Η σύλληψη τον Ιούνιο για φιλοξενία Αφγανού και οι αναρτήσεις μετά την επίθεση στον Μητσοτάκη

Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Η σύλληψη τον Ιούνιο για φιλοξενία Αφγανού και οι αναρτήσεις μετά την επίθεση στον Μητσοτάκη

Η ιστορία με τον 23χρονο Αφγανό μετανάστη στην Ύδρα, η ζωή στην Ελλάδα και οι «κατάσκοποι» έξω από το Μαξίμου - Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος που έκανε την προβοκατόρικη ερώτηση στον πρωθυπουργό

ollandi_dimosiografos_art
Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ. Αυτό είναι το όνομά της Ολλανδής δημοσιογράφου που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ ζήτησε τον λόγο στη συνέντευξη Τύπου, για να εγκαλέσει την Ελλάδα ότι κάνει «βάρβαρες επαναπροωθήσεις» μεταναστών, ισχυριζόμενη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψεύδεται.
ingempork

Η δημοσιογράφος είναι γνωστή στην Ελλάδα, καθώς πριν από λίγο καιρό είχε συλληφθεί στην Ύδρα από τις ελληνικές αρχές, επειδή φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο, δίχως ωστόσο το αίτημά του αυτό να λάβει έγκριση.

Μετά το χθεσινό περιστατικό η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, έδωσε συνέχεια μέσα από τα social media με μια σειρά αναρτήσεων.

Δείτε βίντεο με την ερώτηση της δημοσιογράφου και την απάντηση του πρωθυπουργού
Κλείσιμο
Μητσοτάκης σε προκλητική ερώτηση δημοσιογράφου: Δεν θα δεχτώ να προσβάλλετε εμένα & τον ελληνικό λαό



Η Ολλανδή δημοσιογράφος κοινοποίησε πριν λίγες ώρες μια φωτογραφία της από το Μέγαρο Μαξίμου. Η φωτογραφία, τη δείχνει μόνο ως σκιά πίσω από την κλειστή πόρτα του Μαξίμου. Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, συνοδεύει τη φωτογραφία με ένα σχόλιο στο οποίο αναφέρει:

«Όποια κακά σχόλια και αν υπάρχουν, απάνθρωπα, που με κατηγορούν για παραμύθια, παράλογα, σουρεαλιστικά, φανταστικά πράγματα, αυτή η φωτογραφία είναι ΤΕΧΝΗ».
olandi_kapelo

Σε άλλη ανάρτησή της προαναγγέλλει ότι θα δώσει συνέχει στο επεισόδιο, γράφοντας: «Αύριο περισσότερα για αυτό. Όταν βγήκα έξω, φάνηκα να με ακολουθούσε και να με παρατηρούσε ένας «κατάσκοπος».

kataskpos

Η ίδια είχε σχεδόν προαναγγείλει την πρόκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

«Ανέβασε» τρεις φωτογραφίες από το σημείο όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, γράφοντας: «Εδώ σε λίγο θα εμφανιστούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Και οι δύο υπεύθυνοι για επαναπροωθήσεις και τρόμο των προσφύγων. Έχω το δικαίωμα να κάνω ΜΙΑ ερώτηση: ΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ; ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΙΔΕΕΣ».

erotisis



Ποια είναι η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ

Η 61 ετών Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, ζει στην Ύδρα εδώ και περίπου 40 χρόνια.

Στις 13 Ιουνίου του 2021 η δημοσιογράφος έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έως ένα χρόνο φυλάκισης, καθώς συνελήφθη για «διευκόλυνση παράνομης διαμονής ξένου πολίτη» στην Ελλάδα.

Η ίδια είχε δηλώσει στον Guardian ότι συνελήφθη επειδή ντόπιοι ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία του Φρίντον, ενός 23χρονου αιτούντα άσυλο από το Αφγανιστάν. Ο Φρίντον μένει μαζί της ενώ έχει κάνει έφεση για την αρνητική απόφαση στην αίτησή του για άσυλο.
ollandi2

«Διάφοροι θυμωμένοι νησιώτες τους κάλεσαν (σ.σ αξιωματικούς της αστυνομίας) λέγοντας ότι είχα μια “ύποπτη” σχέση με κάποιον “παράνομο” στο σπίτι μου», δήλωσε η Μπέουχελ στον Guardian.

«Με έθεσαν υπό κράτηση σαν να ήμουν κάποιου είδους φονικός τρομοκράτης. Δεν με άφηναν ούτε να πάω στο σπίτι μου για να πάρω τα χάπια μου και αποσμητικό», συμπλήρωσε.
afganos1

Η Μπέουχελ και ο Φρίντον κρατήθηκαν τη νύχτα στην Ύδρα και στη συνέχεια είχε μεταφερθεί στην Αθήνα, με χειροπέδες. Η δημοσιογράφος είχε αναφέρει ότι δεν ήταν μυστικό ότι ο Φρίντον έμενε μαζί της και ότι είχε καλύψει την υπόθεσή του ως δημοσιογράφος.

«Το όλο ζήτημα της απόκρυψης είναι γελοίο», είχε πει η δημοσιογράφος. «Υπάρχουν γράμματα που χρονολογούνται από μία δικαστική υπόθεση τον Ιανουάριο του 2020 που αναφέρουν ότι τον φροντίζω και πληρώνω για τον δικηγόρο του και τα μαθήματα ελληνικών του», συμπλήρωσε.

H αρθρογραφία της από το 2012 επικεντρώνεται, στην ελληνική κρίση, στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών.

Το 2012 κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ το 2015 σε κείμενά της αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα.

Τo 2015 υπογράφει για το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.

Τα Μέσα Ενημέρωσης απασχόλησε κυρίως με την ιστορία του Αφγανού που φιλοξενούσε, ενώ τα περισσότερα άρθρα της αφορούν το προσφυγικό.

Ειδήσεις σήμερα

Ανεβάζουν ρυθμούς οι εμβολιασμοί με 75.000 νέα ραντεβού

Μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και σημαντική ενίσχυση των ανέμων

Αιματηρό επεισόδιο στη Λένορμαν με δυο τραυματίες - Ποιος είναι ο ράπερ Thug Slime που προσήχθη για επίθεση με μαχαίρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης