Μεγάλη περιπέτεια πέρασαν ένα αγοράκι δυο ετών και η οικογένειά του στη Λήμνο, όταν το παιδί κατάπιε ένα μανταλάκι και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν το μανταλάκι από τον οργανισμό του παιδιού χωρίς χειρουργική επέμβαση, αλλά με τη βοήθεια ενός ενδοσκοπίου τελευταίας γενιάς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το παιδί κατάπιε το μανταλάκι στο σπίτι του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με Super Puma από τη Λήμνο στη Θεσσαλονίκη, όπου το ανέλαβαν οι παιδίατροι.
«Όταν το παιδί έφτασε εδώ αμέσως κινητοποιηθήκαμε, ενημερώσαμε τους αναισθησιολόγους, είχαμε έτοιμο το χειρουργικό κρεβάτι. Το παιδί έπρεπε είναι νηστικό 6 με 8 ώρες και προβήκαμε στην αφαίρεση ενδοσκοπικά του ξένου σώματος», δήλωσε ο Ιωάννης Ξηνίας, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας.
Το παιδί επέστρεψε στη Λήμνο και είναι καλά στην υγεία του.
Στο Vione Paros, υπό την διαχείρηση της SWOT Hospitality, η φιλοξενία, η γαστρονομία και η θέα στο Αιγαίο συνθέτουν μια πρόταση διαμονής που αποτυπώνει τον σύγχρονο χαρακτήρα του νησιού.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς