Χειρουργική επέμβαση: Η παιδική και ευχάριστη συνήθεια που σώζει από επιπλοκές

Χειρουργική επέμβαση: Η παιδική και ευχάριστη συνήθεια που σώζει από επιπλοκές

Σωτήριες μπορούν να αποδειχθούν οι... τσίχλες για όσους αναρρώνουν από καρδιαγγειακές επεμβάσεις καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ανεπιθύμητης επιπλοκής με αρνητικό αντίκτυπο στη συναισθηματική και σωματική υγεία

210913132541_bubble_gum_woman
Μια ευχάριστη συνήθεια προτείνεται μετά από μια καρδιολογική επέμβαση με σκοπό να διευκολύνει την κινητικότητα του εντέρου, να συμβάλλει στην ανακούφιση των ασθενών και πιθανώς να οδηγήσει σε ταχύτερο εξιτήριο σύμφωνα με νέα ερευνα. Πρόκειται για τη μάσηση τσίχλας!

Οι τσίχλες μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη του μετεγχειρητικού ειλεού και του ταχύτερου εξιτηρίου, ισχυρίζεται πρόσφατη μελέτη από το Ιατρικό Κέντρο Crozer-Chester που παρουσίασε τα ευρήματά της στο 18ο Ετήσιο Συνέδριο Περιεγχειρητικής και Εντατικής Φροντίδας της Ένωσης Θωρακοχειρουργών. Σύμφωνα με τη μόνιμη ιατρό από το Crozer-Chester, Δρ Sirivan S. Seng, πρόκειται για την πρώτη έρευνα που εξέτασε την επίδραση δραστηριότητας σε καρδιοπαθείς μετά το χειρουργείο.

Η μελέτη συμπεριέλαβε δύο ομάδες ασθενών από το Crozer-Chester που υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς, αντικατάστασης βαλβίδας και αντικατάστασης/αποκατάστασης μητροειδούς βαλβίδας κατά τα διαστήματα 2017-2020 (341 ασθενείς) και 2013-2016 (496). Μόνο για την ομάδα του πρώτου διαστήματος, στο μετεγχειρητικό πρόγραμμα προστέθηκε η μάσηση τσίχλας χωρίς ζάχαρη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης