Μπριζίτ Μακρόν: Στο μουσείο Μπενάκη με Μαρέβα Μητσοτάκη και Γιάννα Αγγελοπούλου

Μπριζίτ Μακρόν: Στο μουσείο Μπενάκη με Μαρέβα Μητσοτάκη και Γιάννα Αγγελοπούλου

Η Μπριζίτ Μακρόν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκθέματα, ιδίως για τους ζωγραφικούς πίνακες, τις ελληνικές σημαίες και τις ελληνικές φορεσιές

mouseio_benaki4
Μπριζίτ Μακρόν και Μαρέβα Μητσοτάκη επισκέφθηκαν μαζί χθες Παρασκευή το Μουσείο Μπενάκη, μετά τη άφιξη της πρώτης στην Αθήνα συνοδεύοντας τον σύζυγό της, Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει της συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής EUMED 9.

Οι δύο κυρίες μετέβησαν στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138, όπου ξεναγήθηκαν στην μεγάλη επετειακή έκθεση «1821, Πριν και Μετά» που οργανώθηκε για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση του 1821, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Kατερίνας Σακελλαροπούλου.

1_5
1
Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, συνοδευόμενη από τη σύζυγο του Πρωθυπουργού παρακολούθησε την εκθεσιακή αφήγηση με τα εκατοντάδες έργα τέχνης και αρχειακά τεκμήρια που ξεδιπλώνει περισσότερα από εκατό χρόνια ιστορίας (1770-1870). Μέσα από τα ιστορικά αντικείμενα που εξασφαλίστηκαν απευθείας από τις οικογένειες των αγωνιστών του 1821 ή μέσω δανείων από μεγάλα μουσεία του εξωτερικού και ιδιωτικές συλλογές και από τη Γαλλία, η κα Μακρόν είδε να ζωντανεύουν σε τρεις ενότητες, η πορεία προς την εθνική Επανάσταση, η εξέλιξη του πολέμου της ανεξαρτησίας, η ολοκλήρωση του Αγώνα, η δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους και οι πρώτες δεκαετίες της ανάπτυξης και λειτουργίας του. 

Κλείσιμο
1_7
2
Μετά την ενημέρωση για τα ζωγραφικά έργα και τα προσωπικά αντικείμενα πρωταγωνιστών της Επανάστασης που πλαισιώνονται από σπάνιο αρχειακό, οι κυρίες Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και Μακρόν μίλησαν για τους πολιτισμικούς, διπλωματικούς και καλλιτεχνικούς δεσμούς Ελλάδας - Γαλλίας που σφυρηλατήθηκαν στο βάθος των αιώνων και αποτελούν σημείο αναφοράς για την Ευρώπη και τη συλλογική μνήμη της Γηραιάς Ηπείρου.

4
5
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2019, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Μακρόν, οι δύο κυρίες είχαν ακολουθήσει και τότε το δικό τους παράλληλο πρόγραμμα. Η Μπριζίτ Μακρόν είχε ξεναγήσει την Μαρέβα Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ είχαν και κατ' ιδίαν συζήτηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόμπερτ Νταρστ: Στη φυλακή ο μεγιστάνας του real estate για τη δολοφονία της καλύτερής του φίλης

EUMED9: H Μεσόγειος «φλέγεται» στη σκιά της AUKUS - «Στη γειτονιά της» γυρνά η Γαλλία

Χαμός στην Αγγλία με τον Χάμιλτον: Μετά το ατύχημα στη Μόντσα εθεάθη παρέα με μοντέλο του OnlyFans
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης