Γρεβενά: Ζητούν αποπομπή του διοικητή της αστυνομίας στη Δεσκάτη - Τον κατηγορούν για την έξαρση του ιού

Γρεβενά: Ζητούν αποπομπή του διοικητή της αστυνομίας στη Δεσκάτη - Τον κατηγορούν για την έξαρση του ιού

Σε ψήφισμά του, το δημοτικό συμβούλιο Δεσκάτης, καταγγέλει την έλλειψη επαγγελματικής συμπεριφοράς από μέρους του διοικητή - Συνάντηση ανάμεσα στον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, με τον αρχηγό της αστυνομίας στην Αθήνα, ενώ σήμερα θα συναντηθεί και με τον Χρυσοχοΐδη

deskati_police
Κύμα οργής και διαμαρτυρίας έχει ξεσηκώσει η στάση διοικητή της αστυνομίας του δήμου Δεσκάτης Γρεβενών, που οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο να εισηγηθεί την αποπομπη από τα καθήκοντά του.

Σε ψήφισμά του, το δημοτικό συμβούλιο Δεσκάτης, έχοντας συλλέξει πλήθος παραπόνων από τους πολίτες, καταγγέλει την έλλειψη επαγγελματικής συμπεριφοράς από μέρους του διοικητή, ενώ του προσάπτει κατάχρηση εξουσίας και αμέλεια, σε βαθμό που οδήγησε στην διόγκωση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής.

Μάλιστα, στις επικρίσεις που βαραίνουν τον διοικητή, βρίσκεται και η ασυνείδητη συμπεριφορά εν μέσω πανδημίας. Η απουσία σχεδίου και επιτυχημένης πολιτικής όσον αφορά στην επιβολή των αναγκαίων μέτρων για τις αποστάσεις, οδήγησε στην έξαρση του ιού και στην απώλεια ζωών.

Η έλλειψη οργάνωσης, στο πλαίσιο της αστυνόμευσης, και η ανασφάλεια που φέρεται να δημιουργεί ο διοικητής, έχει πάρει διαστάσεις.

Για τον λόγο αυτόν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, με τον αρχηγό της αστυνομίας στην Αθήνα.

Τη Δευτέρα θα υπάρξει, επίσης, συνάντηση ανάμεσα στον κ. Πάτση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Κλείσιμο
Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της Δεσκάτης, το οποίο υπογράφει ο δήμαρχος Δημήτρης Κορδίλας, αναφέρονται, δε, τα εξής: «Οι δημοτικές αρχές του Δήμου Δεσκάτης, από τη χρονική στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Α.Τ. Δεσκάτης ο νυν διοικητής του, μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει δέκτες σωρείας βάσιμων παραπόνων από συνδημότες μας και όχι μόνο, μέσα από τα οποία καταδεικνύεται ότι ο συγκεκριμένος διοικητής, πάμπολλες φορές έχει ξεφύγει από τα όρια που επιτάσσει η χρηστή διοίκηση και καταχράται την εξουσία που διαθέτει».

«Δεν επιδεικνύει κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, δεν συνεργάζεται με τις υπόλοιπες αρχές του τόπου και ιδίως με τη δημοτική αρχή, τουναντίον, λειτουργεί αυτόνομα και εξουσιαστικά, ακόμα και στις περιπτώσεις που η συνεργασία κρίνεται επιβεβλημένη και αναγκαία.Ειδικά στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, όπου η συνεργασία με τη δημοτική αρχή ήταν επιβεβλημένη και αναγκαία και μέσα σε διάστημα ενός μηνός περίπου [Νοέμβριος 2020], νόσησε σχεδόν το μισό του πληθυσμού της Δεσκάτης, προφανώς εκ πεποιθήσεως, όπως αναφέρεται και στο κείμενο των Ενεργών Πολιτών Δεσκάτης, δεν επέβαλε κανένα μετρό αποφυγής των συγχρωτισμών που σημειώνονταν, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί η νόσος σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και δυστυχώς να θρηνήσουν μεγάλο αριθμό θυμάτων», προστίθεται ακόμη.

«Εν ολίγοις, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται, ασκεί τη διοίκηση του Α.Τ. Δεσκάτης και επιβάλλει την αστυνόμευση ο καταγγελλόμενος διοικητής, είναι επιζήμια για τον τόπο μας, συμβάλλει στην απομόνωση της περιοχής, επιφέρει οικονομικό μαρασμό στους επαγγελματίες της περιοχής και γενικότερα δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομική ζωή του τόπου και προκαλεί αισθήματα φόβου και τρόμου στους πολίτες.Επιβάλλεται να σταματήσει άμεσα αυτό και επειδή ο κ. διοικητής, είτε δεν το αντιλαμβάνεται, είτε αδιαφορεί για αυτά τα ζητήματα, θα πρέπει με απόφαση των καθ ύλην αρμόδιων προϊσταμένων οργάνων του, να απομακρυνθεί άμεσα τη διοίκηση του Α.Τ. Δεσκάτης», καταλήγει το ψήφισμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Σοβαρή η κατάσταση του 16χρονου που τραυματίστηκε στον αυχένα μετά από βουτιά

Κλοπή στην πινακοθήκη: Το... βαθύ λαρύγγι που οδήγησε την ΕΛΑΣ στον «ελαιοχρωματιστή»

Μύκονος: Ο Μπαπέ, η Ψαρού on fire και τα μεταλλαγμένα τζιπ των 150.000 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης