Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σήμερα η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σήμερα η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Την αποκλειστική επιμέλεια διεκδικεί η οικογένεια της Καρολάιν - Η ομαλή ανάπτυξη του παιδιού εξασφαλίζεται με την εναλλασσόμενη κατοικία, υποστηρίζει η οικογένεια του συζυγοκτόνου - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Στην Αλόννησο περιμένουν την Λυδία με ανοιχτή αγκαλιά

fdshhjdj
Τη διάταξη με την οποία θα κρίνει το ζήτημα της ανάθεσης της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας, κόρης της άτυχης Καρολάιν και του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου της Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, αναμένεται να εκδώσει σήμερα η εισαγγελία ανηλίκων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η οικογένεια του θύματος που ζει μόνιμα στην Αλόννησο διεκδικεί την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού με το δικηγόρο της Αθ. Χαρμάνη να δηλώνει πως εκεί η μικρή Λυδία θα έχει τη στήριξη όλου του κοινωνικού περίγυρου που λάτρευε την Καρολάιν όπως και των παππούδων της. Από την πλευρά της η οικογένεια του 33χρονου πιλότου, ζητεί από κοινού την επιμέλεια της μικρής με την οικογένεια του θύματος. Συγκεκριμένα, με την αίτηση που κατέθεσε στην εισαγγελία ο δικηγόρος της οικογένειας του κατηγορούμενου, Γιάννης Κώτσος, ζητεί η μόλις ενός έτους Λυδία να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους μαζί της στην Αθήνα και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο.

Τα δυο οικογενειακά περιβάλλοντα έχουν εξεταστεί από κοινωνικούς λειτουργούς που έχουν οριστεί από την εισαγγελία. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν συντάξει σχετικές εκθέσεις και τις έχουν υποβάλλει στους εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση, προκειμένου να λάβουν την απόφασή της.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η διάταξη που αναμένεται να εκδώσει σήμερα η εισαγγελέας ανηλίκων αφορά στην προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας και θα έχει ισχύ 30 ημερών. Εντός αυτού του διαστήματος, όποια από τις δύο πλευρές διαφωνήσει με την απόφαση της εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να προσφύγει στις δικαστικές αρχές ενώ και η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα σε αυτήν την προθεσμία, να την εισάγει στο ακροατήριο. Το ζήτημα της οριστικής επιμέλειας της μικρής θα το κρίνει οριστικά το Μονομελές Πρωτοδικείο, σε εύλογο χρονικό διάστημα, με απόφαση που θα εκδώσει.

Στην αίτηση που κατέθεσε στην εισαγγελία η οικογένεια του 33χρονου συζυγοκτόνου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων φρονούμε ότι προέχει η ισόρροπη επαφή και ανάπτυξη της εγγονής μας Λυδίας και με τις δύο οικογένειες, τόσον εκ της πατρικής, όσον και εκ της μητρικής γραμμής και μάλιστα με χρονική κατανομή που είναι ευεργετική και απαραίτητη για την προστασία της ισόρροπης και ομαλής ανάπτυξης».

Σύμφωνα με την αίτηση της οικογένειας του κατηγορουμένου, η ομαλή ανάπτυξη του παιδιού «εξασφαλίζεται με την εναλασσόμενη κατοικία, ως εκ της οποίας διατηρείται και οικοδομείται στενή συναισθηματική σχέση αμφοτέρων των οικογενειών με την ανήλικη εγγονή μας, με στοργή, φροντίδα και υπομονή, για την εκτέλεση του έργου όλων μας έναντι της εγγονής μας, για τη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και την κάλυψη των υλικών και συναισθηματικών της αναγκών».

Κλείσιμο
Επιπλέον, η οικογένεια Χαρ. Αναγνωστόπουλου αναφέρει πως «το συμφέρον της ανήλικης εγγονής μας Λυδίας, το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξή της σε μια υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα, επιβάλει την ανάθεση της άσκησης της επιμέλειας από κοινού. Η χρονική, ήτοι η εναλλασσόμενη άσκηση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της, ενισχύει τους δεσμούς της με τους πάππο και μάμμη αμφοτέρων των γραμμών και αυταπόδεικτα περιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τραγική απώλεια της μητέρας της».

Ακόμη, στην αίτηση η οικογένεια του 33χρονου αναφέρει: «Είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί το ήδη υφιστάμενο και απολύτως απαραίτητο κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των δύο οικογενειών, που είναι αναγκαίο για την ομαλή ανάπτυξη και απρόσκοπτη εξέλιξη της προσωπικότητάς της Λυδίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εν όψει του γνωστού τραγικού γεγονότος, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ψυχική ισορροπία και ομαλή ανάπτυξη της ως άνω ανήλικης εγγονής μας. Διότι η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της».

Δείτε βίντεο: Γλυκά Νερά: Νέο βίντεο του πιλότου μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού – H Λυδία και το «2ο ημερολόγιο»
Γλυκά Νερά: Νέο βίντεο του πιλότου μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού – H Λυδία και το «2ο ημερολόγιο»



Ειδήσεις σήμερα:

Tζόνι Σόλινγκερ: Πέθανε ο τραγουδιστής των Skid Row

Πανδημία-Τουρκία: Σχεδόν 4.900 κρούσματα και ακόμη 52 θάνατοι σε 24 ώρες

Survivor: «Ξεσάλωσε» ο Ασημακόπουλος πριν αποχωρήσει... γλυκά από τον Άγιο Δομίνικο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης