Υπόθεση Κορφιάτη: Παραδόθηκε η 27χρονη «τσιλιαδόρος» της δολοφονίας της Χρ. Κλουτσινιώτη

Υπόθεση Κορφιάτη: Παραδόθηκε η 27χρονη «τσιλιαδόρος» της δολοφονίας της Χρ. Κλουτσινιώτη

Επτά άτομα είχαν ήδη συλληφθεί για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία της συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία - «Έχω εμπιστοσύνη στις ελληνικές Αρχές» τόνισε η αδερφή του Ντίμη Κορφιάτη

korfiatis_zevgos_art
Παραδόθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου η σύντροφος του οδηγού της μοτοσικλέτας και φερόμενου ως ενός εκ των δύο φυσικών αυτουργών της δολοφονίας της συζύγου του Ντιμη Κορφιάτη. Ο γυναικα που φέρεται να είχε ρόλο τσιλιαδόρου και να παρακολουθούσε την μηχανή που επέβαινε το ζευγάρι με ένα μαύρο Smart, ήταν καταζητούμενη, κρυβόταν όλες αυτές τις ημέρες ομως σήμερα πήρε την αποφαση να περάσει το κατώφλι του αστυνομικού μεγάρου μαζί με τον δικηγορο και να θέσει εαυτόν στη διάθεση των αρχών.



Ζάκυνθος | "Να αποδοθεί δικαιοσύνη"  ζητά η αδερφή του επιχειρηματία που εκτελέστηκε εν ψυχρώ


Υπενθυμίζεται πως με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, έχουν προφυλακιστεί και έχουν ήδη μεταφερθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας τρεις από τους επτά συλληφθέντες, συγκεκριμένα ο 39χρονος φερόμενος ως εκτελεστής της 37χρονης, ο 38χρονος φερόμενος ως οδηγός της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την επίθεση στο ζεύγος, αλλά και ο φερόμενος ως οδηγός του σκάφους που τους μετέφερε εκτός Ζακύνθου.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τρεις από τους συλληφθέντες, ενώ αναμένεται να απολογηθεί και ο έβδομος.

H συγκλονιστική δικογραφία

Η υπόθεση μοιάζει βγαλμένη από αστυνομικό μυθιστόρημα. Ενας επιχειρηματίας στη Ζάκυνθο πέφτει θύμα δολοφονικής ενέδρας, σκοτώνεται η γυναίκα του και ο ίδιος τραυματίζεται σοβαρά. Μόλις οι γιατροί τού βγάζουν από το κορμί όλες τις σφαίρες που του έριξαν με το 45άρι οι εκτελεστές, πηγαίνει στην Αστυνομία και καταθέτει ποιοι είναι οι παραλίγο δολοφόνοι του. Δίνει στις Αρχές τα πάντα: τα ονόματά τους, το κίνητρό τους, τον τρόπο που το έστησαν.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ξεκινά έναν αγώνα δρόμου για να δέσει την υπόθεση, να βρει στοιχεία και να φτιάξει τη δικογραφία. Εντεκα μήνες μετά, το ανεκτέλεστο συμβόλαιο θανάτου ολοκληρώνεται, ο 53χρονος Ντίμης Κορφιάτης γαζώνεται, αυτή τη φορά με καλάσνικοφ, και πέφτει νεκρός. Τελικά, την περασμένη Πέμπτη, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία της συζύγου του, η υπόθεση εξιχνιάζεται.

Μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ» ξεδιπλώνονται λεπτομέρειες και συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από πολύ κοντά το σκηνικό του τρόμου: το κυνηγητό στα δρομάκια του νησιού, το τροχαίο ατύχημα των εκτελεστών λίγο προτού ανοίξουν πυρ εναντίον του ζευγαριού και ο ρόλος εφοπλιστή που μοιράζει τη ζωή του σε Αθήνα και Μονακό και δηλώνει αθώος, αν και οι αστυνομικοί τον κατηγορούν ότι βοήθησε τους δολοφόνους γνωρίζοντας τι επρόκειτο να συμβεί.

Η ιστορία ολοκληρώνεται με τον διεφθαρμένο αξιωματικό της Αστυνομίας που μέσα από τη φυλακή στήνει την εκτέλεση, ενώ κομβικό ρόλο στην εξιχνίαση παίζει ένας 49χρονος φίλος του 38χρονου πιστολέρο, ο οποίος πνιγμένος από τύψεις και φόβο περνάει στις 2 Ιουνίου το κατώφλι του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και τα φανερώνει όλα.

Το «βαθύ λαρύγγι» έκανε και μια σημαντική αποκάλυψη θέλοντας να δείξει το θράσος και την επιμονή των δολοφόνων: στον δρόμο της επιστροφής και ενώ ήταν μέσα στο αυτοκίνητο οι δύο εκτελεστές και ο ίδιος, ο ένας απευθυνόμενος στον άλλον πρότεινε να πάνε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τραυματίας ο Ντίμης για να τον αποτελειώσουν.

Ωστόσο ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη τον καθησύχασε λέγοντάς του πως δεν χρειάζεται να πάνε γιατί τον έχει πετύχει με το 45άρι και ήταν σίγουρος ότι θα πεθάνει. Συγκλονιστικός είναι και ο διάλογος, όπως τον περιέγραψε ο μάρτυρας, ανάμεσα στον 38χρονο πιστολέρο και τον 37χρονο οδηγό της μηχανής. Οπως αναφέρεται στη σελίδα 15 του διαβιβαστικού: «Στη διαδρομή της επιστροφής ο οδηγός της μηχανής πήρε το κινητό τηλέφωνο του ... (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του μάρτυρα που αποκάλυψε την υπόθεση) και άκουγε ειδήσεις για τη δολοφονία που μόλις είχε διαπραχθεί. Αρχισε να φωνάζει και να βρίζει και απευθυνόμενος στον πιστολέρο του έλεγε ότι δεν πέθανε ο Ντίμης αλλά είχε σκοτώσει μόνο την π@@@@, όπως είπε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, είπε: “Μόνο την π@@@@ σκότωσες”.

Ο πιστολέρο τού απάντησε με τη φράση: “Ναι, μ@@@@, ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του”, ενώ συνέχισε λέγοντάς του: “Εχεις ιδέα από 45άρι πώς τρυπάει; Επειδή έχεις, μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει”. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας στη συνέχεια είπε ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο όπου θα διακομιζόταν ο Ντίμης για να τον τελειώσουν αν ήταν ακόμα ζωντανός. Ο πιστολέρο ωστόσο τον διαβεβαίωνε ότι σίγουρα θα πέθαινε και ότι τον είχε πετύχει. Επειτα του είπε: “Στον π@@@@ τον μπάτσο (σ.σ.: αναφέρεται στο όνομα του φυλακισμένου αξιωματικού που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός) να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ”».

Το «βαθύ λαρύγγι» κάνει και μια άλλη αποκάλυψη για το πώς λειτουργούσαν οι φερόμενοι ως δράστες. Το σκηνικό ξεδιπλώνεται τη νύχτα πριν από τη δολοφονία. Το θηριώδες φουσκωτό του εφοπλιστή είναι κρυμμένο σε μια αποθήκη κοντά στο Κορακοχώρι της Ηλείας. Επρεπε να βρουν εκείνη την ώρα ένα τρακτέρ για να τραβήξει το σκάφος μέχρι τη θάλασσα, όμως δεν υπήρχε διαθέσιμο. «Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης του είπε ότι δεν μπορεί να βρει κανένα τρακτέρ μέσα στο βράδυ και ότι θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι το πρωί. Ο Αντώνης τού είπε πως είδε στο σπίτι του ένα μικρό τρακτέρ και έπρεπε να το φέρει. Ο ιδιοκτήτης του απάντησε ότι ήταν χαλασμένο.

Τότε ο Πάνος νευρίασε πάρα πολύ και άρχισε να φωνάζει “Εγώ θέλω να ρίξουμε το σκάφος τώρα μέσα και θα το ρίξουμε τώρα”. Αμέσως έβγαλε ένα πιστόλι που είχε πάνω του, απείλησε τον ξυλουργό και του είπε “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο Εσκομπάρ της Ζακύνθου. Ολα τα λεφτά που έρχονται στα χέρια σου από μένα είναι”».

Το κίνητρο

Ο Ντίμης Κορφιάτης και η Χριστίνα Κλουτσινιώτη ζούσαν για χρόνια στη Ζάκυνθο έχοντας αποκτήσει τρία παιδιά. Στις 9 Ιουνίου του 2020 οι δύο κατηγορούμενοι τούς έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι τους και τους πυροβόλησαν με 45άρι πιστόλι, με αποτέλεσμα η Χριστίνα να πέσει νεκρή και ο ίδιος να τραυματιστεί σοβαρά. Εντεκα μήνες μετά, στις 7 Μαΐου στο κέντρο της Ζακύνθου άγνωστοι τον γάζωσαν με δύο καλάσνικοφ σκοτώνοντάς τον.

Korfiatis15-06



Είχε προλάβει όμως να καταθέσει δύο φορές στην Αστυνομία και να αποκαλύψει τα ονόματα των δολοφόνων του και το κίνητρό τους: «Εξεταζόμενος ο Ντίμης Κορφιάτης ανέφερε ότι οι μοναδικές διαφορές που είχε ήταν με τον Π.Σ. (σ.σ.: κατηγορείται ως ο οδηγός της μοτοσικλέτας πάνω στην οποία επέβαιναν οι εκτελεστές της συζύγου του), τον Α.Π. (σ.σ.: είναι ο άνθρωπος που φέρεται να πάτησε τη σκανδάλη από το 45άρι και να εκτέλεσε τη Χριστίνα Κλουτσινιώτη) και τον Π.Α. (σ.σ.: κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, πρώην υποδιοικητής Ασφαλείας Ζακύνθου και μέχρι το Πάσχα κρατούμενος των φυλακών για ληστεία).

Οπως ανέφερε, από το 2016 βρισκόταν σε συνεχείς δικαστικές διαμάχες με τα προαναφερόμενα άτομα. Οι διαμάχες σχετίζονταν τόσο με ποινικές υποθέσεις στις οποίες ο ίδιος παρέστη ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον τους όσο και με αστικές υποθέσεις που αφορούν αγωγές, κάποιων εξ αυτών σε βάρος του για τη διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων.

Η μία ποινική υπόθεση αφορά τη ληστεία του νυν δημάρχου Ζακύνθου για την οποία καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός ο Π.Α., υποδιοικητής Ασφαλείας τότε στη Ζάκυνθο, και ο Κορφιάτης κατέθεσε ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας του. Και ως εκ τούτου ήταν πεπεισμένος ότι ήθελε να τον εκδικηθεί. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο Π.Α. συνεργαζόταν εκείνη την περίοδο με τους δύο που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του σε παράνομες δραστηριότητες όπως ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών.

Επίσης, το 2017 ο αδελφός ενός εκ των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας δολοφονήθηκε από έναν άνδρα με τον οποίο ο Ντίμης διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις. Τέλος, το 2018 ο Κορφιάτης βρισκόταν σε διαμάχη με έναν από τους εκτελεστές για ένα ξενοδοχείο και την εκμετάλλευσή του».

Η μέρα του φόνου

Μέσα από τις 54 σελίδες του διαβιβαστικού περιγράφεται λεπτομερώς και με στοιχεία πώς στήθηκε το φονικό. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 49χρονος μάρτυρας που έζησε από κοντά το χρονικό του αίματος, αλλά και επιβεβαιώθηκαν από κάμερες, κεραίες κινητής τηλεφωνίας και άλλες μαρτυρίες, οι δολοφόνοι ήθελαν να περάσουν με σκάφος στη Ζάκυνθο, να εκτελέσουν το ζευγάρι και να επιστρέψουν πάλι στην Πελοπόννησο για να κρυφτούν στην Αθήνα.

Το σκάφος που βρέθηκε ήταν ένα γρήγορο ταχύπλοο αξίας άνω των 50.000 ευρώ που δανείστηκαν από τον 44χρονο εφοπλιστή που διαμένει στο Παλαιό Ψυχικό και το Μονακό. Ο εφοπλιστής όταν πριν από έναν χρόνο κλήθηκε από τους αστυνομικούς να αιτιολογήσει πώς βρέθηκε το σκάφος του στο σημείο υποστήριξε ότι το πήγε ο ίδιος στην Κυλλήνη προκειμένου να το πουλήσει.

Επεσε όμως σε αντιφάσεις σχετικά με τη διαδικασία της πώλησης και μια αγγελία, διαπιστώθηκε από το κινητό του τηλέφωνο ότι το διάστημα που υποστήριξε ότι πήγε να το πουλήσει στην Κυλλήνη κινούνταν στην περιοχή του Χαλανδρίου, ενώ ο πιστολέρο δούλευε για χρόνια ως bodyguard του. Ο υποτιθέμενος, δε, αγοραστής ούτε την οικονομική δυνατότητα είχε να αποκτήσει το συγκεκριμένο σκάφος και, όπως διαπιστώθηκε, ήταν μέλος της συμμορίας που λίγους μήνες αργότερα μπήκε στη φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών.

Εκείνο το πρωινό της 9ης Ιουνίου του 2020 οι δύο φερόμενοι ως δράστες πέρασαν με το άσπρο φουσκωτό του εφοπλιστή στη Ζάκυνθο και κατέβηκαν εκεί όπου τους περίμενε η μοτοσικλέτα. Την προηγούμενη μέρα είχε φτάσει στο νησί και η σύντροφος ενός εκ των δύο, η οποία σε ρόλο τσιλιαδόρου φέρεται να παρακολουθούσε με ένα μαύρο Smart. Ωστόσο, ένα απρόοπτο που έγινε άλλαξε τα δεδομένα και καθυστέρησε το σχέδιό τους.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό: «Στις 11.18 από κάμερες ασφαλείας έχει καταγραφεί η Yamaha TDM των δύο εκτελεστών. Αμέσως μετά εξαιτίας κάποιων εργασιών καθαριότητας που εκτελούνταν από συνεργείο της Νομαρχίας, ο οδηγός στην προσπάθειά του να φρενάρει έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να πέσει μαζί με τον συνοδηγό του στο οδόστρωμα και να προκληθούν υλικές ζημιές στη δεξιά πλευρά της μοτοσικλέτας. Γρήγορα επιβιβάστηκαν εκ νέου στη μηχανή και αποχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα κινούμενοι μάλιστα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση την πόλη».

Ο δικηγόρος του εφοπλιστή και ενός εκ των συλληφθέντων που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός, Αλέξης Κούγιας, επισημαίνει στο «ΘΕΜΑ»: «Αυτή η υπόθεση στηρίζεται στην ψεοδομαρτυρία ενός πληροφοριοδότη της Αστυνομίας, εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος θυμήθηκε μετά από έναν ακριβώς χρόνο να καταθέσει τρεις ημέρες προτού συλληφθούν οι κατηγορούμενοι ότι δήθεν αυτοί κατασκεύασαν το σενάριο της κινηματογραφικής ανθρωποκτονίας. Εναν έμπορο ναρκωτικών, πληροφοριοδότη, να τον έχουν μαζί τους σε όλη τη διαδρομή προς τον τόπο του εγκλήματος και κατά την επιστροφή τους και να του εμπιστεύονται τα πάντα.

Είτε οι τακτικοί δικαστές, είτε οι ένορκοι θα γελάσουν μόλις συναντήσουν αυτό το πρόσωπο και ακούσουν τα χοντροκομμένα ψέματα. Η αμηχανία της Αστυνομίας φαίνεται και από το γεγονός ότι προσπάθησαν να εμπλέξουν έναν από τους πιο γνωστούς Ελληνες εφοπλιστές. Η εντολή που έχω λάβει από εκείνον είναι να στραφώ σε επίπεδο ποινικού ενδιαφέροντος και αποζημιώσεων εις βάρος και των αξιωματικών της Αστυνομίας που έκαναν το διαβιβαστικό».

Ο κ. Χρήστος Μαυρομάτης, συνήγορος ενός εκ των συλληφθέντων, επισημαίνει πως «ο εντολέας μου, ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρνείται το σύνολο των κατηγοριών, η δική του εμπλοκή κατά την Αστυνομία είναι εξαιρετικά περιφερειακή και νομίζω ότι έτσι θα κριθεί από το δικαστήριο και την προδικασία. Υπό τη δυσμενέστερη εκδοχή των πραγματικών περιστατικών, όπως η Αστυνομία τα εισφέρει, δεν μπορεί να γίνει λόγος για γνώση του εντολέα μου αναφορικά με τα περιστατικά που συνέβησαν στη Ζάκυνθο».






Ειδήσεις σήμερα: 

Στα δικαστήρια η Κεραμέως για την απεργία της Τετάρτης - Εμποδίζει τις Πανελλαδικές εξετάσεις


Ο Μισέλ Βουνάτσος στον Δανίκα: «Αυτό το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ θα λυτρώσει τις οικογένειες»

Δήμητρα της Λέσβου: Θάφτηκε ως «αγνώστων στοιχείων» - Οργή για το πώς αντιμετωπίστηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης