Φροντιστήρια: Να ανοίξουν άμεσα για τους μαθητές όλων των τάξεων ζητά η ΟΕΦΕ

Φροντιστήρια: Να ανοίξουν άμεσα για τους μαθητές όλων των τάξεων ζητά η ΟΕΦΕ

«Δεν κατανοούμε την επιμονή στη συνέχιση αυτού του τόσο μακροχρόνιου κλεισίματος των φροντιστηρίων»

sxoleio-taksi34
Το άνοιγμα των Φροντιστηρίων για τους μαθητές όλων των τάξεων ζητεί η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.

«Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά για επτά ολόκληρους μήνες, με εξαίρεση τα τμήματα Γ΄ Λυκείου που ξεκίνησαν να λειτουργούν μόλις στις 10 Μαΐου. Δυστυχώς, τα τμήματα όλων των άλλων τάξεων θα παραμείνουν και για το επόμενο διάστημα κλειστά και θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, αφού η Επιτροπή των Επιστημόνων αυτό αποφάνθηκε» τονίζει η ΟΕΦΕ και εξηγεί ότι: «Είναι γνωστό, ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, από το πρώτο κιόλας lockdown, η Ο.Ε.Φ.Ε και όλα τα Φροντιστήρια είχαν σταθερά γραμμή αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που σύστηνε η Επιτροπή των Επιστημόνων και αποφάσιζε η Πολιτεία. Όταν δε, ανοίγαμε τα Φροντιστήρια, φροντίζαμε να τηρούμε με πλήρη αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα που εξασφάλιζαν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζομένους μας».

Η ΟΕΦΕ λέει ότι είναι οξύμωρο να έχουν ανοίξει σχεδόν όλες οι επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες και τα φροντιστήρια να μένουν κλειστά τονίζοντας: «Μ΄ αυτή την ευθύνη και τα δείγματα γραφής που έχουμε δείξει, δεν κατανοούμε την επιμονή στη συνέχιση αυτού του τόσο μακροχρόνιου κλεισίματος των Φροντιστηρίων, ενώ ουσιαστικά προαναγγελλόταν το άνοιγμα τους από τις 17 Μαΐου εδώ και αρκετές ημέρες. Είναι οξύμωρο ένας μαθητής να μπορεί να πάει πια στο σχολείο του, στην καφετέρια ή σε ένα κατάστημα εστίασης, να μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε κατάστημα και να ψωνίσει, να μπορεί να μετακινηθεί διαδημοτικά και να υπάρχει αυτή η ιδιότυπη αντιμετώπισή μας».

Η ΟΕΦΕ ζητεί η ρύθμιση αυτή να επανεξεταστεί υπογραμμίζοντας ότι «Με δεδομένο ότι σημειώνονται σημαντικά μορφωτικά κενά από το κλείσιμο των σχολείων, κενά που θα αναδεικνύονταν έντονα αν πραγματοποιούνταν οι Προαγωγικές Εξετάσεις όπως και θα έπρεπε, τα Φροντιστήρια έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και τώρα και στο επόμενο διάστημα. Όπως στηρίζουμε το Σύστημα Παιδείας και την προετοιμασία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για να δώσουν με επιτυχία την μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έτσι πρέπει να μας δοθεί και η δυνατότητα στήριξης των μαθητών όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Ευελπιστούμε πως αυτή τη φορά θα πρυτανεύσει η φωνή της λογικής και θα εισακουστούμε».

Ειδήσεις σήμερα: 

Δολοφονία στη Μεταμόρφωση: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας – Δείτε την στιγμή της εκτέλεσης
Ανοιχτοί από σήμερα οι παιδικοί σταθμοί: Πώς θα λειτουργήσουν

Έρχονται 15.000 ραβασάκια με φόρους... κατ' εκτίμηση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης