Τα success stories ενός ελληνικού σχολείου

Τα success stories ενός ελληνικού σχολείου

Οι διακρίσεις και οι βραβεύσεις των μαθητών έρχονται να επιβεβαιώσουν την διαχρονική σταθερή πορεία των Εκπαιδευτηρίων Δούκα προς την εξέλιξη και την καινοτομία.

Sponsored Content

karagiozis_sxoleio
Από το 1917, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διαμορφώνουν ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να προσφέρουν στους μαθητές τους ένα σχολείο πιο δημιουργικό, πιο ευχάριστο, πιο χρήσιμο και πιο αποτελεσματικό.  Η φιλοσοφία του σχολείου εξελίχθηκε με το πέρασμα των ετών, χωρίς να χαθεί η αρχική του ταυτότητα, συνοψίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο σε τρεις έννοιες με ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία: Γνώσεις – Δεξιότητες – Αξίες.

Το έργο αυτό αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο με σημαντικές συμμετοχές και διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και συνέδρια. 
Ειδικά, τα δύο αυτά σχολικά έτη, που η πανδημία είχε αρνητικό αντίκτυπο στα σχολεία, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα κατάφεραν άμεσα και αποτελεσματικά, από την πρώτη κιόλας μέρα της αναστολής λειτουργίας έως σήμερα, να εφαρμόσουν σε όλες τις τάξεις την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η αμεσότητα με την οποία ανταποκρίθηκαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς οφείλεται στην αξιοποίηση της τεχνολογίας μέσω της μεθοδολογίας "1:1 computing-ένας υπολογιστής ανά μαθητή" που εδώ και 15 χρόνια εφαρμόζεται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, με σημαντικά αποτελέσματα.
kennedy


Επιτυχίες χωρίς σύνορα

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ήταν από τα πρώτα σχολεία στην Ελλάδα που ενέταξαν το ΙΒ (Διεθνές Απολυτήριο) στις δραστηριότητές τους. Έκτοτε, κάθε χρόνο το 100% των μαθητών του IB εισάγονται σε Πανεπιστήμια της επιλογής τους στο εξωτερικό.
Κλείσιμο
Το οργανωμένο πρόγραμμα, οι πολύπειροι, εξειδικευμένοι καθηγητές, τα ολιγομελή τμήματα και τα εξατομικευμένα προγράμματα, τα ειδικά Admission Tests που απαιτούν τα ξένα πανεπιστήμια για Ιατρικές και Νομικές σχολές (UCAT, LNAT, BMAT, HPAT), ταξίδια σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και τα θερινά interships είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που εξασφαλίζουν την επιτυχία.

Η Εύη Πούλιου που παρακολουθεί το International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με πλήρη υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation, το Ίδρυμα του αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό World Future Business Leaders 2021, στην κατηγορία Marketing.
Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε νέους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον κλάδο των επιχειρήσεων, με στόχο να δώσει την ευκαιρία στα μελλοντικά επιχειρηματικά στελέχη να γίνουν οι πραγματικοί ηγέτες της καινοτομίας και της ανάπτυξης.
Pouliou

Πρώτη θέση όμως κατέκτησε και ο υπότροφος μαθητής Βασίλης Ντάτης της Α’ Γυμνασίου στο Robomarathon Ελλάδα 2021: 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (wrohellas.gr).Μαθητές από όλη την Ελλάδα άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και με όπλο τους την τεχνολογία δημιούργησαν κατασκευές και βίντεο, αναδεικνύοντας ιστορικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης. Μετά από έναν πολύ απαιτητικό αγώνα και με συμμετοχές πολύ ισχυρών ομάδων από όλον τον κόσμο ο Βασίλης Ντάτης πήρε την μεγάλη διάκριση στον διαγωνισμό.

Η τρίτη πρωτιά των Εκπαιδευτηρίων Δούκα ήρθε με τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Ολοι μαζί για ένα ασφαλές διαδίκτυο» με την ομάδα του Λυκείου και την εργασία SEXTORTION.
ntaths


Ο Καραγκιόζης και τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

ΤΑ 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ήταν η έμπνευση και για την συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Coding & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Καραγκιόζη!

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των ομάδων DoukasCodingTeam+D CLASS DOUKAS 2021, με ενθουσιασμό και με σκληρή δουλειά οργάνωσαν τις βόλτες του λαϊκού μας ήρωα στη σύγχρονη Αθήνα, στην Εθνική Πινακοθήκη και στο Πεδίον του Άρεως στη «Λεωφόρο Ηρώων», όπου θαύμασαν 16 προτομές Ελλήνων αγωνιστών. Μια δράση, με πολλαπλά οφέλη: Την εμπειρία, που αποκόμισαν τα παιδιά,  τη χαρά της δημιουργίας σε συνθήκες πανδημίας με 100% διαδικτυακή συνεργασία, την εξοικείωση με τον προγραμματισμό σε πολύ μικρή ηλικία, αλλά και την η αγάπη που έδωσαν όλοι μαζί στο έργο.


Αλλεπάλληλες διακρίσεις στη Ρητορική

Πολύ σημαντικές είναι και οι επιτυχίες της Ομάδας Ρητορικής του Γυμνασίου, που συμμετείχε με τα σχήματα Modus Vivendi και Veni, vidi, vici στον Γ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» κατακτώντας αντίστοιχα την 1η θέση και την 5η θέση. Το σχήμα Modus Vivendi αποδείχτηκε πολύ ισχυρό και στους 2ους Διασχολικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου Γυμνασίων, όπου μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση, κατέκτησε την πρώτη θέση.

Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες βραβεύσεις

Το 2ο Βραβείο στον 7ο Διαγωνισμό «Σκιτσοφρένεια@Pierce 2021», η 1η θέση στο European Money Quiz, η σημαντική διάκριση στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2020 που εντάσσει τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, αλλά και σημαντικές προκρίσεις στον Διεθνή Διαγωνισμό Δοκιμίου για τη Βιοποικιλότητα -Trust for Sustainable Living, αποδεικνύουν ότι οι καινοτόμες μέθοδοι που προωθούν την ενεργοποίηση του μαθητή εμπλέκοντάς τον σε διαδικασίες που κινητοποιούν τη γνώση, τη δράση και τον πειραματισμό, έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.


Συμμετοχές σε συνέδρια

Τα συνέδρια με τις εκπαιδευτικές τους δράσεις διευρύνουν την ερευνητική προσπάθεια και την δημιουργικότητα των μαθητριών και των μαθητών και τους ετοιμάζουν για το μέλλον τους ως παγκόσμιοι πολίτες με Ελληνική Ταυτότητα.

Έτσι, στο Διεθνές συνέδριο Robert F. Kennedy Youth Ambassadors, μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου έλαβαν μέρος στο Διαδικτυακό Children’s Rights Conference και συνέβαλαν ουσιαστικά στην ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου για τα Δικαιώματα των Παιδιών, ενώ στο 6ο Μαθητικό Συμπόσιο Συνδεδεμένων Γυμνασίων Aspnet UNESO, με μια ομάδα 8 μαθητών, το σχολείο συμμετείχε διαδικτυακά στο συμπόσιο με θέμα: «Η Ανάδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Ακόμα, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ήταν το μοναδικό ιδιωτικό Σχολείο από την Ελλάδα που συμμετείχε στο Συνέδριο του ΟΗΕ - Goals Project Day of Solutions Online.

Καινοτομία και πρωτοποριακές δράσεις

Σε μια πρωτόγνωρη εποχή με κοινωνική αποστασιοποίηση, τηλεκπαίδευση και απομόνωση, η θέληση, η δημιουργικότητα και η φαντασία των παιδιών φέρνει μηνύματα αισιοδοξίας. Με διάθεση καινοτομίας και πρωτοποριακές δράσεις, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα δίνουν την απάντηση ότι όλα μπορούν να γίνουν, φτάνει να το θέλεις πραγματικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης