Κορωνοϊός: Λύνεται το πρόβλημα με τους 30άρηδες που έλαβαν ακυρωτικό στο αίτημα για εμβολιασμό

Κορωνοϊός: Λύνεται το πρόβλημα με τους 30άρηδες που έλαβαν ακυρωτικό στο αίτημα για εμβολιασμό

Αρκετοί γεννημένοι το 1991 που όμως δεν είχαν «κλείσει» τα 30 έλαβαν από λάθος ακυρωτικά sms για το εμβόλιό τους - Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, τα ραντεβού θα επαναπρογραμματισθούν

emvoliasmos-nosokoma-arthro
Άνοιξε από χθες το βράδυ η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών. Αρκετοί είναι οι πολίτες που έχουν, ήδη, κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca, που θα χορηγηθεί αποκλειστικά σε αυτή την κατηγορία.

Υπήρξαν, ωστόσο, ορισμένες περιπτώσεις 30αρηδων, που έλαβαν ακυρωτικό SMS στο αίτημα που έκαναν, καθώς δεν λήφθηκε υπόψη από το σύστημα το γενέθλιο έτος τους (1991), αλλά η ημερομηνία κατά την οποία θα συμπληρώσουν το 30ό έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας  εκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού (30-39). Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν.

 30.000 πολίτες είχαν ήδη κλείσει ραντεβού χθες το βράδυ

Για το θέμα εμβολιασμού της κατηγορίας πολιτών 30-39 ετών, μίλησε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι από χθες το βράδυ άνοιξε λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και ήδη πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους.

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε επίσης ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς καλούνται να μπουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού ή να απευθυνθούν στον φαρμακοποιό τους, αφού ο στόχος είναι να εμβολιαστούν άμεσα.

 
Ήδη χθες το βράδυ κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες, είπε.

Σχετικά με την επόμενη στην σειρά ομάδα πληθυσμού, την 40-44, είπε πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η ίδια με την πλατφόρμα να ανοίγει την Μεγάλη Πέμπτη. Όπως είπε και αυτή θα εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca, ενώ συμπλήρωσε πως το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 45-49, η οποία όμως θα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μπουρκίνα Φάσο: Νεκροί τρεις Ευρωπαίοι πολίτες που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα

Κεραμέως: Από τις 10 Μαΐου θα μπορούν να κάνουν πρακτική όλοι οι φοιτητές - Τι θα γίνει με τα εργαστήρια

Άυλη συνταγογράφηση: Βήμα βήμα πώς γίνεται η εγγραφή στην υπηρεσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης