Το εμβόλιο Astra Zeneca κάνουν σήμερα οι υπουργοί Δόμνα Μιχαηλίδου και Γιώργος Κώτσηρας

Το εμβόλιο Astra Zeneca κάνουν σήμερα οι υπουργοί Δόμνα Μιχαηλίδου και Γιώργος Κώτσηρας

Εμβολιάζονται τα δύο νεότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου - Από σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για την ηλικιακή ομάδα των 30-39

domna-kotsiras
Δύο υφυπουργοί της κυβέρνησης εμβολιάζονται σήμερα, με το άνοιγμα της ηλικιακής ομάδας 30-39.

Ο λόγος για την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία είναι 33 ετών και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα ο οποίος βρίσκεται στο 37ο έτος της ηλικίας του και θα εμβολιαστεί σε κέντρο υγείας στην Δυτική Αττική.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη και μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη 2,2 εκατ. πολίτες, ηλικίας 30-39 χρόνων και 40-44 χρόνων, θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο εμβόλιο της AstraZeneca καθώς ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού, με αρκετά ραντεβού διαθέσιμα ακόμη και για τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως επισήμανε χθες, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), αρμόδιος για την «Ελευθερία», κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Όποιος κλείσει το ραντεβού του σήμερα μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες,
 Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα» εξήγησε ο γενικός γραμματέας. Τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 40-44 και από Μεγάλο Σάββατο για τους 45-49, πιο συγκεκριμένα.

Με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών από την επόμενη Τετάρτη, με περισσότερα από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα – θα ενταχθούν και ιδιωτικές δομές υγείας-, με διευρυμένο ωράριο αλλά και με ένα ακόμη διαθέσιμο, εγκεκριμένο εμβόλιο, το μιας δόσης σκεύασμα της Johnson&Johnson.

Ειδήσεις σήμερα 

Τυνησία: Ο πρωθυπουργός αποκλείει νέο εθνικό lockdown παρά την εξάπλωση της πανδημίας

ΗΠΑ: Επιπρόσθετη ανθρωπιστική και επισιτιστική βοήθεια 310 εκατ. δολαρίων σε Γουατεμάλα, Ονδούρα και Ελ Σαλβαδόρ

Survivor: Οι σχέσεις στοργής και μίσους και στον... τάκο ο Κώστας Παπαδόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης