«Πένθος» στο Facebook: Απεβίωσε η (ανύπαρκτη) Mania Tekou

«Πένθος» στο Facebook: Απεβίωσε η (ανύπαρκτη) Mania Tekou

Η περσόνα της Mania Tekou, που δημιούργησε... όποιος την δημιούργησε, περιελάμβανε κάθε είδους κραυγαλέο μεγαλοαστικό συστατικό, στα όρια του γαλαζοαίματου

MANIA_TEKOY_REGAIN2
Σε βαρύ πένθος και απέραντη θλίψη έχει περιέλθει τις τελευταίες ώρες η κοινότητα των εστέτ και των πολιτισμικώς καλλιεργημένων του Facebook, εξαιτίας του αιφνιδίου θανάτου του χρήστη Mania Tekou. Ο δε θρήνος είναι διπλός: Αφ' ενός οι φίλοι της Tekou ολοφύρονται για το χαμό της, αφ' ετέρου οικτίρουν τον εαυτό τους. Διότι τόσον καιρό που παρακολουθούσαν με θέρμη και αδημονία τις αναρτήσεις της Mania Tekou, είχαν καταπιεί αμάσητη την απάτη.

Συνεπώς, ο θάνατος της Mania Tekou είναι το πιο συγκλονιστικό γεγονός για την εγχώρια κουλτούρα του fb και ευρύτερα για την ανεπίσημη ελληνική διανόηση, μετά την εξαφάνιση, ίσως, του Pitsirikos. Η Mania Tekou πρωτοτύπησε με το θάνατό της, ο οποίος είναι τόσο μεγαλοπρεπώς σκηνοθετημένος όσο και η προνομιούχος, αριστοκρατική -με την πλέον παραδοσιακή έννοια- ζωή της. Βεβαίως, τόσο το τέλος όσο και η αρχή του βίου της Mania Tekou ήταν εξίσου ψεύτικα. Απολαυστικά για όσους την ακολουθούσαν, πλην ψεύτικα.

Η περσόνα της Mania Tekou που δημιούργησε όποιος τη δημιούργησε περιελάμβανε κάθε είδους κραυγαλέο μεγαλοαστικό συστατικό, στα όρια του γαλαζοαίματου. Ήταν όμως η συνέπεια του ύφους, σε κάθε ανάρτηση που έκανε -και, οπωσδήποτε, το χάρισμα σε ό,τι αφορά τη γραφή- που έκαναν αληθοφανείς τις συγκλονιστικές μπαρούφες της.

Tekou_01


Η Mania Tekou είχε, υποτίθεται, λαμπρές σπουδές στη Σορβόννη, ήταν οικονομολόγος περιωπής, εγκατεστημένη στην Ελβετία, λόγω των υποχρεώσεών της ως υψηλού στελέχους μιας μυστηριώδους τράπεζας. Επρόκειτο να νυμφευθεί έναν Κενυάτη πρίγκηπα (ή κάτι τέτοιο), εκείνος όμως σκοτώθηκε σε ατύχημα. Οπότε, με την καρδιά της ραγισμένη, η Mania Tekou παντρεύτηκε τον Μπρουνό, άλλον έναν ευπατρίδη, ο οποίος εργάζεται στα Ηνωμένα Έθνη κ.λπ.

Κλείσιμο
Η Mania Tekou ήταν και μητέρα δύο φωστήρων. Οι γιοι της σπούδαζαν στα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ο ένας στη μία ακτή και ο άλλος στην άλλη -ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη της Βορείου Αμερικής από το πνεύμα των Tekou.

Οι καθημερινές αναρτήσεις της Mania Tekou διακατέχονταν από ένα ιδιότυπο μείγμα μανταμ-σοσουδισμού, ξιπασιάς και αυτοπροβολής, αλλά με ένα περιτύλιγμα υψηλής διανόησης, με εγκυκλοπαιδικές αναφορές, οι οποίες δεν προέρχονταν από πρόχειρη αναζήτηση στο Google. Αντιθέτως, πρόδιδαν ότι η/ο φαρσέρ που επινόησε τη Mania Tekou, διαθέτει στέρεη και αξιόλογη παιδεία.

Ένα μικρό δείγμα του ύφους γραφής, από τα ατέρμονα απομνημονεύματα της Mania Tekou: «14 Φεβρουαρίου 1997, αργά το απόγευμα, στο Παρίσι. Γεννήθηκε μία εβδομάδα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ο πατέρας του, χαριτολογώντας, λέει ότι ανέπτυξε το σπάνιο ταλέντο του στα μαθηματικά διότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παιδευόμουν με δύο papers, στα οποία επιχειρούσα να προτείνω εναλλακτικούς τρόπους υπολογισμού του ακαθάριστου προϊόντος, δηλαδή μοντέλα σα οποία προσμετρώνται και μεγέθη όπως η ποιότητα του περιβάλλοντος και η αλλαγή της ή το επίπεδο εκπαίδευσης και υγείας, καθώς και το προσδόκιμο ζωής. Ως μητέρα, έχοντας αντιληφθεί πολύ νωρίς, ήδη πριν συμπληρώσει τα τρία χρόνια του, το χάρισμα αυτού του πλάσματος, θεώρησα κύρια υποχρέωσή μου να φροντίσω για την ισορροπημένη ανάπτυξη του χαρακτήρα του, καθώς και για τη στέρεη γενική παιδεία του. Έχοντας ως γονεϊκό αντιπαράδειγμα τον Leopold Mozart, όπως το είχα εκλάβει από τη σχετική μονογραφία του Maynard Solomon...».

Tekou_02


Tο αναγγελτήριο του αιφνιδίου θανάτου της Mania Tekou ήταν λιτό, σοβαρό, γραμμένο με τον τυποποιημένο τρόπο των αγγλόφωνων κειμένων του συγκεκριμένου είδους -αλλά πάντα με τις απαραίτητες νύξεις υπερβολής, ακριβώς όπως ήταν και ολόκληρος ο βίος της fake «ευγενούς» κυρίας στο Facebook.

Για την ιστορία, το ψηφιακό κηδειόχαρτο έγραφε «Η Mania απεβίωσε σήμερα το πρωί. Υπήρξε ένα ευφυές και σοφό πρόσωπο, μια γυναίκα γεμάτη πάθος, πολυαγαπημένη θυγατέρα, σύζυγος και μητέρα, έμπιστη φίλη, λαμπρή οικονομολόγος, ένα ευγενικό πλάσμα.

Κατά τη δική της θέληση, ορισμένα από τα όργανά της, όσα δεν υπέστησαν βλάβη από την μακροχρόνια ασθένειά της, θα μεταμοσχευθούν σε άλλους ανθρώπους.

Η επιθυμία της ήταν η τέφρα της να διασκορπιστεί στο Αιγαίον Πέλαγος.

Η οικογένεια της εκλιπούσης θα πραγματοποιήσει γενναία δωρεά στη Unicef του Κονγκό, εις μνήμη της».

Tekou_04


Αμέσως, η τραγική είδηση μεταδόθηκε στην ελληνική (και ίσως όχι μόνο) κοινότητα του Facebook, απ' άκρου εις άκρον. Τα «RIP», τα συλλυπητήρια άρχισαν να σωρεύονται εδώ κι εκεί, μιας και η επίσημη σελίδα της Mania Tekou είχε αποσυρθεί. Της αφιερώθηκαν ραδιοφωνικές εκπομπές, εκτενείς νεκρολογίες και γενικώς λόγια από καρδιάς, ειλικρινώς συντετριμμένων ανθρώπων. Και ίσως να το άξιζε, εφόσον η Mania Tekou υπήρξε μία από τις πιο καλοστημένες απάτες στην φαιδρή ιστορία των ελληνικών social media.

Η Mania Tekou αντάμειβε τον καθέναν που φαντασιωνόταν την προσωπικότητά της, σαν κάτι ξεχωριστό και σπουδαίο για τη δική του ζωή. Αυτή η ανάγκη για χρυσοποίκιλτα φούμαρα, προφανώς, δεν πέθανε μαζί με τη Mania Tekou. Οι οπαδοί της μπορούν πάντα να ελπίζουν στη μετενσάρκωσή της. Έως τη Δευτέρα Παρουσία της Mania Tekou, ας είναι ελαφρύ το χώμα που δεν τη σκεπάζει.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Έλληνες του Τουταγχαμών: Τα άγνωστα μυστικά του νέου αιγυπτιακού μουσείου

«18 & Over»: Η επιτυχία του OnlyFans γίνεται ταινία

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα επιστρέφει στις οθόνες με τρία διαφορετικά πρόσωπα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης