Ασκληπιείο Βούλας: Εργαζόμενοι καταδικάζουν τον εκφοβισμό της διευθύντριας της νοσηλευτικής

Ασκληπιείο Βούλας: Εργαζόμενοι καταδικάζουν τον εκφοβισμό της διευθύντριας της νοσηλευτικής

Απειλές κατά της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ασκληπιείου Βούλας από την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κατήγγειλαν συνδικαλιστές - Τι απαντά η καταγγελλόμενη

ASKLIPIEIO-EPEIGONTA
Την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας», για λεκτική βία, απόπειρα εκφοβισμού και προπηλακισμό της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «με πρωτοφανείς απειλές ενώ ταυτόχρονα χτυπούσε το τραπέζι και την πόρτα του γραφείου της» εξαπέλυσε επίθεση στη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής, επειδή ανάμεσα στα άτομα που μετακινήθηκαν από το Χειρουργείο και άλλα Τμήματα για να στελεχώσουν τις πτέρυγες ασθενών με κορωνοϊό, συμπεριέλαβε και νοσηλεύτρια που εκλέχθηκε στο ΔΣ του Σωματείου με την παράταξη της προέδρου.

Οι εκπρόσωποι Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας» θεωρούν αυτονόητο ότι όλοι οι εργαζόμενοι και ειδικά τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου «ότι θα βοηθήσουν στη λειτουργία του Νοσοκομείου, τις επόμενες ημέρες όπου αναμένεται η κορύφωση της πίεσης που ασκείται στα Νοσοκομεία από την έξαρση της πανδημίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»

Καταγγέλλουμε τη λεκτική βία, την απόπειρα εκφοβισμού και τον προπηλακισμό της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας, από την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Τοσονίδου με πρωτοφανείς απειλές ενώ ταυτόχρονα χτυπούσε το τραπέζι και την πόρτα του γραφείου της.

Αφορμή γι’ αυτό απετέλεσε το γεγονός ότι η Διευθύντρια «τόλμησε» !!! ανάμεσα στα άτομα που μετακινήθηκαν από το Χειρουργείο και άλλα Νοσηλευτικά Τμήματα, προκειμένου να στελεχώσουν τις νέες πτέρυγες ασθενών με κορονοϊό (περίπου 30 σε αυτή τη χρονική στιγμή), να συμπεριλάβει και νοσηλεύτρια που εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Σωματείου με την παράταξη της κ Τοσονίδου.

Η παράταξη μας θεωρεί αυτονόητο από όλους και ειδικά από τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, ότι θα βοηθήσουν στη λειτουργία του Νοσοκομείου, τις επόμενες ημέρες όπου αναμένεται η κορύφωση της πίεσης που ασκείται στα Νοσοκομεία από την έξαρση της πανδημίας.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ,κανένας υγειονομικός δεν μπορεί να αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου υπάρχει ανάγκη, πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και με σεβασμό στα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Επιπρόσθετα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να διασφαλίσει την ισότιμη μεταχείριση προς όλους τους εργαζομένους, χωρίς να ενδίδει σε εκβιαστικές συμπεριφορές που αποσκοπούν στην διασφάλιση ευνοϊκής μεταχείρισης από όπου και αν αυτές προέρχονται. Το Δ.Σ. του Σωματείου θα όφειλε να είναι εγγυητής της ίσης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων, και όχι να δίνει την εντύπωση ότι φροντίζει μόνο τους αρεστούς της πλειοψηφούσας παράταξης.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, που με αυταπάρνηση συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη πρώτη γραμμή δεσμευόμενοι πάντα θα αγωνιζόμαστε για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Οι εκπρόσωποι Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων

Νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας»

Γεωργιάδης Γεώργιος

Πουλημένος Λεωνίδας

Γάτος Γεώργιος


Απάντηση από την Δέσποινα Τοσονίδου, γιατρό ακτινολόγο, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας»

Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να παραθέσω την αναντίρρητη πραγματικότητα, μιας και η αλήθεια δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από τις καταγγελίες των μελών της κυβερνητικής παράταξης. Οι συνάδελφοι έχουν πολύ καιρό τώρα πάρει διαζύγιο από την αλήθεια.

Το Ασκληπιείο Βούλας, το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στα Νότια, πάσχει από βαριά υποστελέχωση. Δεν έχουμε αρκετούς γιατρούς, δεν έχουμε αρκετούς νοσηλευτές. Εδώ και ένα χρόνο έχει διοριστεί μόνο ένας ειδικός Παθολόγος. Οι ελάχιστοι νοσηλευτές μας που
ενίσχυσαν τον αγώνα μας ενάντια στην πανδημία εργάζονται από εξαντλητικές συνθήκες. Σα να μην έφτανε αυτό, οι αγωνιώδεις εκκλήσεις τους προς τη διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας για ενίσχυση του έργου τους με επιπλέον προσωπικό αντιμετωπίστηκαν με τρομοκρατία, υβριστική συμπεριφορά και απειλές. Δύο από αυτούς εξωθήθηκαν ήδη σε παραίτηση.

Κλείσιμο
Η Νοσηλεύτρια στην οποία αναφέρονται οι καλοί συνάδελφοι είναι συνδικαλίστρια πρώτης γραμμής. Η ίδια, μαζί με τις συναδέλφισσες της, έστησε κυριολεκτικά από το μηδέν το ΤΕΠ COVID τον Μάρτιο του 2020. Τότε που δεν είχαμε μάσκες και άλλα ΜΑΠ, η συνάδελφος μπήκε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Καμία άρνηση από την ίδια, καμία παρέμβαση δική μου να μην εμπλακεί στη μάχη της πανδημίας.

Η παρέμβαση μου στο γραφείο της Διευθύνουσας του Ασκληπιείου είχε ως στόχο να καταδείξει αφενός την εναντίωση του σωματείου μας στα επανειλημμένα περιστατικά τρομοκράτησης και απαξίωσης του νοσηλευτικού προσωπικού από την ίδια, αφετέρου να τονίσω ότι η απόπειρα μετακίνησης της συνδικαλίστριας, η οποία πάσχει από σοβαρή ασθένεια, συνιστά συνδικαλιστική δίωξη. Εξάλλου, το προσωπικό του χειρουργείου και του Αναισθησιολογικού γνωρίζει καλά τη συστηματική προσπάθεια των εκλεγμένων συναδέλφων της ΑΚΕ για τη μετακίνηση της συνδικαλίστριας εκτός αναισθησιολογικού τμήματος. Επειδή τολμά να μιλά. Επειδή δεν σκύβει το κεφάλι.

Ούτε χτυπήματα στο τραπέζι, ούτε προπηλακισμοί. Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μου. Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Δέσποινα Τοσονίδου – γιατρός ακτινολόγος – πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλα


Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: 101 επιθέσεις και συνολικά 236 δράσεις για τον Κουφοντίνα έως τις 9 Μαρτίου

Σκληρό lockdown σε ακόμα εννέα περιοχές - Καμία χαλάρωση των μέτρων εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

«Στερεύει» το Θριάσιο από οξυγόνο - Τι απαντά το νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης