Να παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης η Θεσσαλονίκη, δίχως να μπει σε «lockdown», εισηγείται προς την κυβέρνηση η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδρίασε εν όψει των απογευματινών ανακοινώσεων από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.
Οι ειδικοί εισηγούνται επίσης την εφαρμογή σκληρού lockdown σε όλη την Αχαΐα και την Εύβοια, όπως δηλαδή στην Αττική, ενώ σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης αναμένεται να τεθεί και το Ρέθυμνο.
Υπενθυμίζεται ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε lockdown, ωστόσο κρούσματα καταγράφονται και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως η Δυτική Αχαΐα, η Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, την ώρα που τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας κάνουν καθημερινά εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.
Στην περίπτωση της Εύβοιας συνεκτιμάται το γεγονός της γειτνίασης με την Αττική, καθώς και εκεί καταγράφονται δεκάδες κρούσματα -κάτι που σημαίνει ότι, όσοι χρειαστούν εισαγωγή, θα κατευθυνθούν προς τα νοσοκομεία της Αθήνας, που ήδη είναι επιβαρυμένα.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.