Σε προσλήψεις 1.000 αστυνομικών προχωρά η κυβέρνηση για τη φύλαξη των πανεπιστημίων. Το νέο σώμα φύλαξης θα υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.
Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε ότι οι αστυνομικοί που θα προσληφθούν στα ΑΕΙ δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα αλλά μόνο γκλομπ και ειδικά σπρέι. Οταν υπάρχουν σοβαρά περιστατικά εγκληματικότητας μέσα στα ιδρύματα θα επεμβαίνουν και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Θα περάσουν από συγκεκριμένη εκπαίδευση και θα διατεθούν στα ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν κάθε εποχή και περίοδο. Θα έχουν πλήρη αστυνομικά καθήκοντα και ειδικές στολές, οι οποίες ήδη σχεδιάζονται. Πρόθεσή μας όπως είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι το «προσωπικό να διατεθεί σε κάθε ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος».
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Ένα ερωτικό τρίγωνο, ένα συγγραφέας που αντιγράφει τον ήρωά του, μια ξεπεσμένη κωμικός, μια σταρ σε αναζήτηση καριέρας και ένας εμβληματικός καουμπόης έρχονται στο Vodafone TV