Σχολεία: Προετοιμασίες για το άνοιγμα - Rapid test σε εκπαιδευτικούς της Καλαμαριάς

Σχολεία: Προετοιμασίες για το άνοιγμα - Rapid test σε εκπαιδευτικούς της Καλαμαριάς

Ανοίγουν τη Δευτέρα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και σχολεία Ειδικής Αγωγής - Στα μέσα Ιανουαρίου οι εισηγήσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

ραπιδ-σψηοολ
Συνεχίζεται και σήμερα η διεξαγωγή rapid test στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων και βοηθητικού προσωπικού των εκπαιδευτικών δομών του δήμου Καλαμαριάς, με τις προετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, να είνα στο «κόκκινο».

Από τους χθεσινούς ελέγχους που διενήργησε ο ΕΟΔΥ, σε 258 ελέγχους για τον κορωνοϊό, που πραγματοποιήθηκαν στο 2ο και στο 11ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμαριάς, εντοπίστηκε ένα δείγμα θετικό, ενώ οι σημερινοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στα ίδια σημεία από τις 9 έως τις 2 το πρωί.
5217957

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, τη Δευτέρα θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των σχολείων Ειδικής Αγωγής, ενώ σήμερα αρχίζουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Το ερώτημα που απασχολεί τώρα το υπουργείο Παιδείας είναι πότε θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια για τα δια ζώσης μαθήματα, μόλις το επιτρέψουν οι ειδικοί, κάτι που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ορατό, με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά και το γεγονός ότι οι επιστήμονες ανησυχούν για περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων μετά την περίοδο των εορτών.

Μιλώντας για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, στον ΣΚΑΪ, ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι «στα μέσα Ιανουαρίου θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα και να αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι μέσα στα σενάρια το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου».
Κλείσιμο
5217959

Σήμερα πάντως αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση της ύλης στα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Γ΄Λυκείου.

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είναι αποφασισμένη να λειτουργήσουν όλα με υποδειγματικό τρόπο και έχει ζητήσει να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Το «πράσινο φως» για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, και σε περιοχές με
 αυξημένο επιδημιολογικά φορτίο, έδωσε χθες η επιτροπή λοιμωξιολόγων σε έκτακτη συνεδρίασή της

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι η απόφαση για τα σχολεία ελήφθη στη βάση της επιτροπής των ειδικών, ενώ υπενθυμίζει ότι με εγκύκλιο που εστάλη στις μονάδες γνωστοποιείται ότι «οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, σήμερα».

Με την ίδια ανακοίνωση επισφραγίστηκε και η ημερομηνία έναρξης μαθημάτων με τηλεκπαίδευση για τα γυμνάσια και τα λύκεια. Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε συγκεκριμένα ότι σήμερα «
Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».
5217964

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Η πρόταση του υπουργείου περιλαμβάνει οι μαθητές των δημοτικών να πηγαίνουν κλιμακωτά στο σχολείο προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός γονέων που τα πηγαίνουν στο σχολείο. Ο διευθυντής του κάθε δημοτικού θα βγάζει ανά τάξη το πρόγραμμα, και έτσι οι γονείς θα χωριστούν ανά τάξη κατά την είσοδό τους στα δημοτικά σχολεία. Το δεύτερο σημείο που εισηγείται το υπουργείο Παιδείας είναι σε περιπτώσεις σχολείων που έχουν δεύτερη είσοδο να ανοίξει και αυτή προκειμένου να διοχετεύονται οι μαθητές από πολλές εισόδους στο σχολικό κτίριο. Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά.

Κωδικός μετακίνησης 4

Για τη μετάβαση ανήλικων τέκνων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από και προς τις σχολικές μονάδες, λόγω του γενικού lockdown, επιτρέπεται από γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου.

Η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβοκατεβαίνουν τα κρούσματα- Ανησυχία των ειδικών για τα αποτελέσματα των γιορτών

Επίθεση Μπάιντεν στον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο: «Ήταν ένα χάος από εγχώριους τρομοκράτες»

Το σκληρό παιχνίδι της μοίρας για τον 25χρονο από την Αμάρυνθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης