Δικογραφία για τη δολοφονία 81χρονου στο Πέραμα: Δολοφόνησε, έκαψε τον νονό του και τον άφησε με το εσώρουχο

Δικογραφία για τη δολοφονία 81χρονου στο Πέραμα: Δολοφόνησε, έκαψε τον νονό του και τον άφησε με το εσώρουχο

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνει η δικογραφία για την άγρια δολοφονία ηλικιωμένου στο Πέραμα – Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του δράστη στο protothema.gr 

astynomia_er
Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας του ηλικιωμένου στο Πέραμα από το ίδιο του το βαπτιστήρι στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Το protothema.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας τη δικογραφία της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αλλά και λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα υποστηρίζει ο 35χρονος δράστης, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, ληστεία και εμπρησμό κατά συρροή.

«Την 16:35 ώρα περίπου της 24-8-2020 ο… βρέθηκε νεκρός μέσα στη μονοκατοικία, όπου διέμενε μόνος στην οδό Κολοκοτρώνη στο Πέραμα. Το πτώμα βρέθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στην οικία και στη συνέχεια ενημερώθηκε η αστυνομία», επισημαίνεται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, όπως τονίζεται στο ίδιο έγγραφο, διαπιστώθηκε πως στη μονοκατοικία όπου διέμενε το θύμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας σε δύο διαφορετικές εστίες στο εσωτερικό της και συγκεκριμένα μία στον καναπέ του σαλονιού και μία στο στρώμα του κρεβατιού του υπνοδωματίου. Από την έρευνα προέκυψε πως το πτώμα βρέθηκε στο πάτωμα του διαδρόμου που συνδέει το σαλόνι με τους υπόλοιπους χώρου του σπιτιού (υπνοδωμάτιο, κουζίνα και μπάνιο) σε ύπτια στάση, φορώντας μόνο το εσώρουχο.


«Η πόρτα της κύριας εισόδου της οικίας βρέθηκε κλειστή, όμως όχι κλειδωμένη, η μπαλκονόπορτα της κουζίνας βρέθηκε κλειδωμένη, ενώ τα τζάμια των παραθύρων της οικίας έθραυσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που κλήθηκε να κατασβήσει τη φωτιά», υπογραμμίζεται στη δικογραφία, όπου τονίζεται ακόμη πως «στο κομοδίνο του υπνοδωματίου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ ενώ επιμελώς κρυμμένο πάνω στο κουρτινόξυλο του υπνοδωματίου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.»

Πώς έγινε η άγρια δολοφονία

Οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και προσωπικής ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛΑΣ κατάφεραν μετά από συντονισμένες ενέργειες να εντοπίσουν τον δράστη, ο οποίος απολογούμενος αποδέχθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες, περιγράφοντας με λεπτομέρεια όλες τις πράξεις που του αποδόθηκαν.

Ο κατηγορούμενος είπε πως ο λόγος που πήγε στο σπίτι του θύματος ήταν η κλοπή, αφού πρώτα διαπίστωσε πως το θύμα δεν βρισκόταν σε αυτό. Ωστόσο, ενώ ήταν μέσα στο σπίτι και έψαχνε για χρήματα, το θύμα επέστρεψε. Ο κατηγορούμενος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και κάθισε στο μπάνιο. Λίγα λεπτά μετά το θύμα που είχε προηγουμένως βγάλει τα ρούχα του, πήγε στο μπάνια και στη θέα του άνδρα φώναξε δυνατά. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και το θύμα δεν τον αναγνώρισε. Ο δράστης τότε τον απώθησε με το χέρι του, με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει. Ωστόσο όσο ήταν στο έδαφος έπιασε το πόδι του. Τότε ο κατηγορούμενος τον χτύπησε δύο φορές στο λαιμό και στο στήθος με μαχαίρι. Στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι με υλικά που βρήκε εντός αυτού και αφαίρεσε το αυτοκίνητο του θύματος.


Κλείσιμο
Ο δράστης κατάφερε να ξεφύγει με το όχημα, το οποίο εγκατέλειψε στην οδό Ηλείας στο Πέραμα. Δύο μέρες μετά τη δολοφονία μετέβη με συγκοινωνία στο συγκεκριμένο σημείο και παρέλαβε το αυτοκίνητο με κατεύθυνση το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού. Στην προσπάθειά του να βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο, κάηκε στην κοιλιά και στο χέρι του, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσε τα ρούχα του που είχαν καεί. Τότε επικοινώνησε με έναν φίλο του, από τον οποίο ζήτησε να τον μεταφέρει στο Μενίδι, όπως και έγινε.

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του

«Ο εντολέας μου ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της πράξης του αναλύοντας πλήρως τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος που του αποδίδεται και έχει βάρος στη συνείδηση του. Χρόνια πολύ τοξικομανής ζητά τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί ο βαθμός εξάρτησης του αλλά και η ελαττωμένη ικανότητα του προς καταλογισμό. Μάρτυρες δε του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος θα αναφερθούν στην κατάσταση της ψυχικής υγείας του με βάση τα βιώματα τους», δήλωσε στο protothema.gr, o συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Γιάννης Γλύκας.

giannis_glikas
O συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Γιάννης Γλύκας



Ειδήσεις σήμερα:

Η προφητεία του Νίκολας Χρηστάκη: «Πανσεξουαλική ουτοπία μετά την πανδημία»


Folli Follie: Στη Βουλή η δικογραφία για Φλαμπουράρη και Χαρίτση


Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα και σύλληψη του γαμπρού σε γλέντι αρραβώνων στον Δενδροπόταμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης