LIVE

Κορωνοϊός

Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ και ...χίλιες και μία παραβάσεις

sdf

Εκατοντάδες πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις, μη χρήση μάσκας αλλά και οργάνωση πάρτι σε σπίτια σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Χίλιες και μία παραβάσεις, αλλά και έξι συλλήψεις βεβαιώθηκαν και έγιναν στη διάρκεια των  57.498 ελέγχων που έγιναν σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγήςε και περιορισμού και διάδοσης του κορωνοϊού. Οι παραβάσεις αφορούν άσκοπες μετακινήσεις, μη χρήση μάσκας, λειτουργία καταστημάτων παρά την απαγόρευση, αλλά και οργάνωση πάρτι σε σπίτια.

Ακούστε τι είπε για τους ελέγχους ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος στον ΘΕΜΑ 104,6:


Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, χθες, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 57.498 έλεγχοι, από τους οποίους οι (13.159) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.001) παραβάσεις και (6) συλλήψεις, ως ακολούθως:

806 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

249 στην Αττική,
107 στη Θεσσαλονίκη,
62 στην Κεντρική Μακεδονία,
56 στην Κρήτη,
56) στη Στερεά Ελλάδα,
49στο Νότιο Αιγαίο ,
46 στην Ήπειρο,
42 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
42 στη Θεσσαλία,
38 στη Δυτική Ελλάδα,
22 στην Πελοπόννησο,
13 στο Βόρειο Αιγαίο ,
13στη Δυτική Μακεδονία και
11  στα Ιόνια Νησιά.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 65.227 ομοειδείς παραβάσεις.

185 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (175) πρόστιμα 300 ευρώ και (10) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
(64) στην Αττική,
(29) στην Κρήτη,
(15) στην Κεντρική Μακεδονία,
(14) στο Βόρειο Αιγαίο,
(12) στο Νότιο Αιγαίο,
(11) στη Δυτική Ελλάδα,
(9) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(9) στη Στερεά Ελλάδα,
(8) στη Θεσσαλονίκη,
(5) στην Ήπειρο,
(4) στη Δυτική Μακεδονία,
(3) στην Πελοπόννησο και
(2) στα Ιόνια Νησιά.
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (24.504) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (23.174) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.330) των (150) ευρώ.

10 παραβάσεις και 6 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίασηπελατών μόνο με ραντεβού – clickaway κ.α.).
Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ – ουζερί και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολή λειτουργίας,
3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε κομμωτήριο.
Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολή λειτουργίας.

Στην Κρήτη, σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ - ζαχαροπλαστείου και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολή λειτουργίας.

Στ o Νότιο Αιγαίο, 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (591) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (647) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις,

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (9) άτομα που συμμετείχαν στη συνάθροιση.

Στην Αττική, σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) ιδιοκτήτες οικιών για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (12) και (6) άτομα, αντίστοιχα, που συμμετείχαν στις συναθροίσεις.

Στην Κρήτη, σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) ιδιοκτήτες οικιών για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (6) και (3) άτομα, αντίστοιχα, που συμμετείχαν στις συναθροίσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Αντώνης

Περνούσα 1/1/2021 από Αμαλίας με κατεύθυνση το Σύνταγμα στις 20:45 και στη διασταύρωση με Φιλελλήνων υπήρχαν αστυνομικοί με έναν εικονολήπτη που απλά καθόντουσαν. Αφού κατέβηκα την Πανεπιστημίου, επέστρεψα από Σταδίου και όταν έφτασα στην ίδια διασταύρωση περίπου στις 21:05-21:10 οι αστυνομικοί είχαν μπει στη μέση του δρόμου και έβαζαν αυτοκίνητα δεξιά για έλεγχο, δημιουργώντας συμφόρηση. Αναρωτιόμουν γιατί έγινε αυτό εκείνη τη στιγμή και σκεφτόμουν από ποιο κανάλι να ήταν η κάμερα. Έψαξα ποιο κανάλι είχε δελτίο ειδήσεων εκείνη την ώρα και ήταν η ΕΡΤ1. Όπως λοιπόν μπορείτε να δείτε εδώ https://webtv.ert.gr/category/ert1/eidiseis/2100/ από το 9ο λεπτό, η ΕΡΤ1 συνδέθηκε στην Αμαλίας για να δείξει τα "non-stop" μπλόκα και τους "σαρωτικούς" ελέγχους όπως ανέφερε η παρουσιάστρια και η δημοσιγράφος (χα χα) !!! Έπρεπε να γυρνούσα ξανά για να δω αν σταμάτησαν τους ελέγχους μόλις έκλεισε κάμερα! Έλεγχοι λοιπόν για τα μάτια του κόσμου και μόνο σε ζωντανή μετάδοση για την τρομοκράτηση των πολιτών!

Τσίπρα ψευταρε

Πληρώνοντας την δόση του ΕΝΦΙΑ που Θα καταργούσε ο αρχιψευταρος αλ6 και αφού έκανα στροφή 360 μοιρών για να αλλάξω κατεύθυνση,αφου,έτσι λέει ο αρχηγός(πολιτικός μηχανικος-πως πήρε πτυχίο άραγε?)αλ6 άρχισα να μονολογω σε άψογα αγγλικά,σχεδόν στο ανυπέρβλητο επίπεδο που μόνο ο ζαιος αλ6 κατέχει," η επίσημη αντιπολιτευτική γραμμή από εδώ και πέρα πρέπει να ισχυριζεται ότι ο Κούλης δημιούργησε και εξαπλώσε διεθνώς τον κορονοιο". Εξάλλου οι ζαιοι δεν μπορεί πρέπει να πρέπει να χουν καλύτερο IQ από τα χρυσαυγουλα.Λετε όχι??? Ασχέτως πτωμάτων το ζαιοζητουμενο είναι η κουτάλα!

Ελληναρες

Τηρηστε πρώτα όλοι τα μέτρα και μετά μιλήστε για την κυβέρνηση... Αλλά βέβαια η κουτοπονηρια μετράει.. Κατά τα άλλα μας φταίει η κυβέρνηση..

Εμεις

Ειμαστε Ελληνες κωλο αλβανε

ΒΛΆΚΑΣ Ή ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ?

αυτή η ερώτηση μου έρχετε αυθόρμητα, κάθε φορά που διαβάζω μια τέτοια άποψη.

Q

Δεν βλεπω κανεναν λογο να τηρω εγω τα μετρα οταν η ιδια η κυβερνηση τα αγνοει. Αν τους πεφτει πολυ βαρυ να δωσουν το καλο παραδειγμα, τοτε να μην εχουν και απαιτησεις! Οταν κανετε επιλεκτικη εφαρμογη των μετρων και ακομα πιο επιλεκτικη επιβολη προστιμων, τοτε να μην κουνατε και το δαχτυλο απο πανω! Σου φταινε οι Ελληναρες, αλλα το οτι η φαρα σου κανει πολυ χειροτερα, αυτο κανεις οτι δεν το βλεπεις. Και αν δεν σου αρεσουν οι Ελληναρες, να μην ερθεις αυριο να τους πεις "πληρωστε τωρα για την οικονομικη καταστροφη που σας φεραμε". Οτι προκαλεσατε θα το λουστειτε εσεις οι ιδιοι που μας το παιζετε και σωστοι!

.

Σιγα μην παθετε τιποτα απο τους σαρωτικους ελεγχους, αστυνομια εξαφανισμενη, και οταν τους βρισκεις ειναι με το κινητο και τον καφε στο χερι περιμενοντας να τους καλεσουν να πανε καπου. Το εχετε ξεφτιλισει τελειως ανικανοι.

Planet

Η χούντα του Κούλη καλά κρατεί.

Πω ψέμα!!!!

Εγώ που πάω για δουλειά στις πέντε το πρωί βλέπω ένα σκασμό παππουδια 65+ στους δρόμους της Αττικής. Που πάνε όλοι αυτοί? Γιατί για δουλειά δεν πάνε. Αλλά κατά τα άλλα έχουμε καραντίνα....

12

δεν εχουμε καραντινα. εχουμε χαλαρό περιορισμο κυκλοφοριας.

Η τελευταία

παράγραφος λέει ότι στην Κρήτη συνέλαβαν και έβαλαν πρόστιμο 3000 ευρώ σε ιδιοκτήτη οικίας για συνάθροιση τριών (3!!!!) ατόμων! Δε ξέρω αν αυτό είναι νόμιμο ή παράνομο, παράλογο πάντως σίγουρα είναι. Κάθε μέρα τα κρούσματα που αναφέρονται για την Κρήτη είναι μονοψήφια με τους δύο νομούς Λασιθίου κυρίως και Ρεθύμνου να καταγράφουν μηδενικά κρούσματα. Εδώ βρέθηκε να εξαντληθεί όλη η αυστηρότητα του νόμου ή μήπως σε καμιά βδομάδα δε θα πάψουν πρακτικά να ισχύουν αυτά που θα τεθούν πλέον (επιτέλους!) γεωγραφικά κριτήρια.

Κιμ Γιονγκ Ουν vs Κιμ Γιονγκ Κουλ (0-1 στο ημίχρονο)

την παραμονή της πρωτοχρονιάς οι Βορειοκορεάτες μπορέσαν να κάνουν αυτο που δε μπόρεσαν οι κάτοικοι του Κουλισταν.

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ??????

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...................

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης