Μπίνης (ΘΕΜΑ 104,6): Προσοχή στις απάτες όταν έρθει το εμβόλιο

Μπίνης (ΘΕΜΑ 104,6): Προσοχή στις απάτες όταν έρθει το εμβόλιο

Ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προειδοποίησε γα το κύμα επιτηδείων που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν πολίτες μετά την  κυκλοφορία των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

aggelos_mpinis_vouli
Ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 για τον συντονισμό των ελέγχων των μηχανισμών ως προς την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων σε περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλο επιδημιολογικό πρόβλημα.

«Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προσπαθούν πάρα πολύ να βελτιώσουν το συντονισμό μας έτσι ώστε να μην κουράζουμε τους ελεγχόμενους με αλλεπάλληλους ελέγχους και να εστιάσουμε τις δυνάμεις μας εκεί που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Επίσης, γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια στο να έχουμε τον ίδιο τρόπο ελέγχου, την ίδια μεθοδολογία, τα ίδια πρότυπα έτσι ώστε να μην παρατηρούνται αποκλίσεις στην εφαρμογή των μέτρων ή να γίνονται «αδικίες». Ο σχεδιασμός των ελέγχων γίνεται στη βάση των επιδημιολογικών δεδομένων» είπε αρχικά ο κ. Μπίνης.


Αναφορικά με τις προσπάθειες χάκερ να επηρεάσουν τους μηχανισμούς διανομής των εμβολίων κορωνοϊού, είπε: «Βλέπουμε παγκοσμίως, σε επαφές με τις άλλες αρχές και την Iντερπόλ, θα έρθει ένα κύμα επιτηδείων που θα έχει το εμβόλιο, οπότε πολύ μεγάλη προσοχή στα eshop, σε όσους παίρνουν τηλέφωνο. Είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστούν ηλεκτρονικές αγγελίες, ακόμα και τηλεφωνικές επαφές, ότι μπορούμε να σε προμηθεύσουμε, πρώτος απ' όλους, έχουμε την αποκλειστική διάθεση του εμβολίου κλπ.».

Προανήγγειλε επίσης ότι στη Βόρεια Ελλάδα «για τις επόμενες 20 ημέρες θα πραγματοποιηθούν τακτικές επισκέψεις όλων όσων εμπλέκονται στον έλεγχο συμμόρφωσης με τα μέτρα έτσι ώστε να αποτιμούμε τι έγινε τις προηγούμενες ημέρες, που υπάρχουν προβλήματα π.χ. σε λαϊκές αγορές, σε προνοιακά ιδρύματα, σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων, μεταποιητικές μονάδες».


Ειδήσεις σήμερα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛΑΣ

Σαρηγιάννης: «Με 700 κρούσματα τη μέρα θα φύγει το 2020»


Γκέι πάρτι στις Βρυξέλλες: Πέρασαν τους αστυνομικούς για... strippers και ξεγυμνώθηκαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης