Μέδουσα: Φωτογραφίες από την άσκηση Ελλάδας, Αιγύπτου, Γαλλίας, ΗΑΕ και Κύπρου

Μέδουσα: Φωτογραφίες από την άσκηση Ελλάδας, Αιγύπτου, Γαλλίας, ΗΑΕ και Κύπρου

Από τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις αποκαλύφθηκε ότι στην άσκηση «Μέδουσα» συμμετέχει και η κορβέτα  «Baynunah» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Στην Αίγυπτο μετασταθμεύουν και τέσσερα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας

aeroplano2_2
Μία στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται πολλά χρόνια αλλά συνήθως περνούσε απαρατήρητη βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο μικροσκόπιο της Άγκυρας, με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να ασχολούνται με τις κοινές δραστηριότητες δυνάμεων από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Γαλλία, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Τα παίγνια ξεκίνησαν στις 30 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Στις κοινές δραστηριότητες συμμετέχουν μεταξύ άλλων ειδικές δυνάμεις του αιγυπτιακού στρατού, μαχητικά αεροσκάφη F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η γαλλική φρεγάτα «Aconit», στρατιωτικοί της κυπριακής εθνοφρουράς, όμως η έκπληξη είναι η συμμετοχή της κορβέτας «Baynunah» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 
ploio1


Κλείσιμο
Ο αιγυπτιακός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και από τα τέσσερα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 που μετασταθμεύουν στην Αλεξάνδρεια.

aeroplano1
aeroplano2


Στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας -ιπτάμενοι και τεχνικοί- που μετακινήθηκαν στην Αίγυπτο θερμομετρήθηκαν από ιατρούς και νοσηλευτές ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν εμφανίσουν συμπτώματα της Covid-19.

eroplano3

Ειδήσεις σήμερα: 

Το σχέδιο για το «άνοιγμα» της αγοράς - Προτεραιότητα στα εποχικά καταστήματα

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας

Θρήνος στην Κέρκυρα για τον 14χρονο Σπύρο που «έσβησε» στην άσφαλτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης